Παναθηναϊκός: To καλοκαίρι της μεταγραφικής υπομονής και η φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: To καλοκαίρι της μεταγραφικής υπομονής και η φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: To καλοκαίρι της μεταγραφικής υπομονής και η φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς

bet365

Διαβάστε στο Gazzetta τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μέχρι στιγμής μόνο μία μεταγραφή, αυτή του Γιάννη Κώτσιρα.

Το ημερολόγιο δείχνει 9 Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σε κάτι λιγότερο από δέκα ημέρες για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Χορστ και έχει προχωρήσει μόνο σε μία μεταγραφική κίνηση. Στην αγορά του Γιάννη Κώτσιρα από τον Αστέρα Τρίπολης. Το Τριφύλλι εκτός από την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας, ψάχνει στην αγορά για έναν αμυντικό μέσο, για τουλάχιστον έναν εξτρέμ και για έναν κεντρικό αμυντικό. Όλοι ενδεκαδάτοι.

Αυτά σε πρώτη φάση, καθώς όταν αδειάσει το ρόστερ από παίκτες που δεν υπολογίζονται και έχουν σημαντικά συμβόλαια (Αγιούμπ, Σανκαρέ για παράδειγμα) είναι πολύ πιθανό οι πράσινοι να προχωρήσουν σε απόκτηση ενός ακόμη μέσου και ενός ακόμη μεσοεπιθετικού, ειδικά αν αποδεσμευθεί ο φευγάτος Αϊτόρ ή αν πουληθεί τελικά ο Χατζηγιοβάνης, με την Αλτάι να εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει και τρίτη πρόταση. Αν δεν πλησιάσει στην ρήτρα του 1.5 εκατομμυρίου, όμως, deal δεν υπάρχει.

Η προσθήκη του Κώτσιρα, λοιπόν, είναι μέχρι στιγμής η μοναδική στο πράσινο έμψυχο δυναμικό και αυτό δεν συμβαίνει για οικονομικούς αλλά για καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους και έχει να κάνει με τον τρόπο δουλειάς, έχει να κάνει με την φιλοσοφία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την στιγμή που ο Σέρβος προπονητής πήρε εν λευκώ από την διοίκηση του συλλόγου, την διαχείριση του μεταγραφικού σχεδιασμού, τι πιο λογικό και υπεύθυνο από το να προχωρήσει με τον δικό του τρόπο; Αυτός ο τρόπος είναι συγκεκριμένος και δεν μπορεί να επηρεαστεί ούτε από την πίεση του χρόνου (που θα είναι μεγαλύτερη σε δέκα ημέρες, ακόμη υπάρχουν περιθώρια) αλλά ούτε και από την γκρίνια του κόσμου ή την ανυπομονησία του Τύπου.

Ο Γιοβάνοβιτς, όπως γνωρίζουν πολύ καλά στην Κύπρο από την θητεία του στο ΑΠΟΕΛ, δεν δίνει το τελικό ᾽᾽ΟΚ᾽᾽ για έναν ποδοσφαιριστή, αν δεν είναι 100% σίγουρος ή έστω σχεδόν απόλυτα σίγουρος για την επιλογή του. Όταν σε μία μεταγραφική περίοδο ξεψαχνίζεις μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια (όπως είσαι υποχρεωμένος να κάνεις), είναι λογικό και επόμενο όλες οι υποθέσεις να τραβήξουν χρονικά. Αυτό θα είναι το καλοκαίρι της μεταγραφικής υπομονής για τον Παναθηναϊκό, γιατί έτσι έχει μάθει να δουλεύει ο υπεύθυνος για την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Η γνώση είναι δύναμη και είναι προτιμότερο να αργήσει να πάρει παίκτες ο Παναθηναϊκός, από το να φέρνει στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές με ιατρικά, ψυχολογικά και ποδοσφαιρικά προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζει πριν… περάσει από το ταμείο.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στον σύλλογο και για αυτό θέλει όλες οι επιλογές του να αφορούν παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα πάνω στο χορτάρι.

Μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού έχει ξεχωρίσει ο προπονητής. Το Τριφύλλι δεν χτυπάει παίκτες και… τρώει πόρτες. Δεν έχουν χαλάσει μεταγραφές στο οικονομικό. Εξάλλου, η διοίκηση έχει ανάψει το πράσινο φως για υπερβάσεις, όπου κριθεί σκόπιμο και αυτό δεν αλλάζει. Όποτε και για όποια περίπτωση κρίνει ο προπονητής.

Για την ώρα αυτή είναι η εικόνα. Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή και εφικτή περίπτωση και τρενάρει τις τελικές του αποφάσεις μέχρι να είναι απόλυτα βέβαιος πως οι πιθανότητες είναι υπέρ του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα