Βόλος: Το αγωνιστικό στυλ του Αμπασκάλ και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Βόλος: Το αγωνιστικό στυλ του Αμπασκάλ και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Το αγωνιστικό στυλ του Αμπασκάλ και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

bet365

Που εστιάζει ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Βόλου στην Ολλανδία, η αξιολόγηση του ρόστερ και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας της Μαγνησίας.

Μπορεί ο Βόλος να ήταν ανταγωνιστικός στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο τη Μαλίν, ωστόσο κόντρα στην Ντάινζε η ομάδα της Μαγνησίας δεν ήταν καλή. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι κάτι που προβληματίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους του συλλόγου. Είναι φυσιολογικό αυτή την εποχή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να υπάρχει κούραση από τις εντατικές προπονήσεις που διεξάγονται στην Ολλανδία, από τους τραυματισμούς που έχουν προκύψει και από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ για τη νέα σεζόν. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και αρκετά νέα πρόσωπα που χρειάζονται τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής.

Η αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Αμπασκάλ

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ προσπαθεί να περάσει στον Βόλο μια διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία σε σχέση με αυτή που διέθετε η ομάδα μέχρι πέρυσι. Ο 32χρονος Ισπανός προπονητής από την έναρξη της προετοιμασίας εστιάζει σε ένα νέο αγωνιστικό στυλ που βασίζεται στο build up. Θέλει η επίθεση να χτίζεται από πίσω, ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, κάτι το οποίο ο Βόλος δεν είχε ως χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του. Αυτός ο τρόπος ανάπτυξης με το σωστό passing game απαιτεί εκτός από καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και χρόνο προκειμένου να αφομοιωθεί από την ομάδα. Ο Αμπασκάλ δίνει περισσότερο έμφαση στο 4-3-3 το οποίο μπορεί να αλλάζει και σε 4-2-3-1. Αυτός είναι ο σχηματισμός που θέλει να καθιερώσει, αν και έχει δουλέψει και σχήμα με τριάδα στην άμυνα, το οποίο βέβαια δεν είναι στα βασικά του πλάνα.

Η αξιολόγηση και οι τρεις μεταγραφικές κινήσεις που απαιτούνται

Αυτές τις μέρες στην Ολλανδία γίνεται και η απαραίτητη αξιολόγηση των παικτών του Βόλου από τους ανθρώπους που «τρέχουν» τον αγωνιστικό σχεδιασμό και φυσικά από τον Αμπασκάλ προκειμένου με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις. Δεδομένα πάντως στον Βόλο μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου σκοπεύουν να προχωρήσουν σε άλλες τρεις κινήσεις. Οι δύο ήταν γνωστές και αφορούν δύο εξτρέμ, ενώ έχει αποφασιστεί να γίνει και μια ακόμα προσθήκη που θα έχει να κάνει με ένα «δεκάρι». Ουσιαστικά δηλαδή οι Βολιώτες θέλουν ακόμα τρεις παίκτες πίσω από τον επιθετικό για να κλείσουν το ρόστερ τους, εκτός κι αν προκύψει και κάποια άλλη έξτρα ανάγκη.

Όσον αφορά τους τραυματίες, οι Γκρίλο και Κύρκος έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο πρώτος έχει υποστεί θλάση β' βαθμού και έχει ξεκινήσει θεραπεία, μένοντας εκτός για τις επόμενες τρεις με τέσσερις βδομάδες. Όσο για τον δεύτερο, υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο στον Βόλο περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος. Αντίθετα ο Ριένστρα ανεβάζει σιγά - σιγά ρυθμούς και ενδεχομένως να αγωνιστεί στο φιλικό που ακολουθεί με την Ουτρέχτη το Σάββατο (24/7), ενώ ο Ρινέρ συνεχίζει το δικό του πρόγραμμα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα