Οι Μπακασέτας, Σιώπης δεν πήραν (απλά) το πρωτάθλημα, αλλά οδήγησαν την Τράμπζονσπορ σε αυτό

Οι Μπακασέτας, Σιώπης δεν πήραν (απλά) το πρωτάθλημα, αλλά οδήγησαν την Τράμπζονσπορ σε αυτό

Οι Μπακασέτας, Σιώπης δεν πήραν (απλά) το πρωτάθλημα, αλλά οδήγησαν την Τράμπζονσπορ σε αυτό

bet365

Ολα τα τέρματα και οι ασίστ του «Μπάκα» έκριναν αποτέλεσμα, ενώ με τον 27χρονο ανασταλτικό χαφ στο γήπεδο η ομάδα του δέχεται το 2022 γκολ σε ροή αγώνα κάθε 136'.

Μοναδικές στιγμές ζει εσχάτως η Τραπεζούντα, καθώς η ομάδα της πόλης πήρε το πρωτάθλημα μετά από 37χρόνια και η πόλη βίωσε μοναδικές στιγμές. Με μπροστάρηδες δύο δικά μας παιδιά, καθώς οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Τράμπζονσπορ στην ξέφρενη πορεία της προς την κατάκτηση του τροπαίου και εδώ είναι ίσως το σημαντικό.

Οι δύο διεθνείς μας όχι απλά συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό στο τεράστιο επίτευγμα του club τους, αλλά αμφότεροι αποτελούν το σημείο αναφοράς και βρίσκονται στο top 5 των παικτών που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του. Δηλαδή δεν πήραν την κούπα, αλλά ήταν (και) εκείνοι που οδήγησαν το σύλλογο σε αυτή.


*Τάσος Μπακασέτας λοιπόν, ο επονομαζόμενος και «κλειδαράς». Η σεζόν τον βρίσκει με οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ σε 31 αγώνες πρωταθλήματος, όπου έπαιξε ως επί το πλείστον πίσω από τον φορ, αλλά κατά καιρούς βρέθηκε ακόμη στα άκρα, «8άρι» αλλά και μόνος «φουνταριστός». Με άμεση συμμετοχή λοιπόν στα 12 από τα 65 γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα, εύλογα διεκδικεί τον τίτλο του MVP. Αλλά δεν είναι μόνο ο αριθμός των τερμάτων που σημείωσε και κάνουν τη διαφορά, αλλά και το πότε. Πάμε λίγο να θυμηθούμε τη χρονική στιγμή που κούνησε πλεκτό ο 29χρονος μεσοεπιθετικός.

Στα ματς που πήρε η ομάδα του με Μαλάτιασπορ (5-1), Σίβασπορ (2-1), Κασιμπάσα (1-0) βρήκε από μία φορά δίχτυα και άνοιξε το σκορ, ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και στο 2-1 επί της Καϊσερισπορ αλλά εκεί σκόραρε δις και σημείωσε και το νικητήριο (ενδιάμεσα είχε γίνει το 1-1). Στο 25' του 3-1 επί της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη έφερε το ντέρμπι στα ίσα και στο 87' έδωσε στο club το προβάδισμα (δηλαδή το «γύρισε»), ενώ στο 2-1 με αντίπαλο τη Γαλατά ο «Μπάκα» ισοφάρισε στο 84'. Αυτόματα όλα του τα τέρματα ήταν κομβικά, γιατί πώς να το κάνουμε είναι... διαφορετικό να κάνεις 3-0 το 2-0 από το καθορίζεις αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε με τις τελικές του πάσες. Στο 1-0 επί της Γκιρέσουνσπορ «έφτιαξε» το τέρμα του Νουακαέμε που έκρινε την αναμέτρηση, στο 2-2 με τη Φενέρ στην Τραπεζούντα όπου η ομάδα έχανε 2-0 στο 33' ήταν εκείνος που στο 41' έδωσε την ασίστ στον Κορνέλιους που μείωσε σε 2-1, ενώ «βρήκε» τον Δανό επιθετικό τόσο στο 2-1 επί της Αλτάι όσο στο 1-1 με την Αλάνιασπορ, όπου και πάλι η Τραμπζονσπόρ βρέθηκε να «κυνηγάει».

Ετσι όλα τα γκολ και οι ασίστ του ήταν καθοριστικότατα και σε ελεύθερη μετάφραση αντιστοιχούν σε 17 κερδισμένους βαθμούς για την ομάδα του.

*Μπακασέτας - Σιώπης: Τα διαμάντια του Εύξεινου Πόντου

*Ο «Καντέ» του «Şenol Güneş Sports Complex» ή κατ' κόσμον Μανώλης Σιώπης από την πλευρά του μετρά 32 συμμετοχές και δύο ασίστ, στο 4-0 επί της Αλανιασπορ όπου και «πλήγωσε» την πρώτη ομάδα του. Ο 27χρονος κατά γενική ομολογία το 2022 διανύει ίσως την καλύτερη/ουσιαστικότερη περίοδο της καριέρας του και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στο νέο έτος η Τράμπζονσπορ δέχεται σε ροή αγώνα γκολ με εκείνον στο γήπεδο κάθε 136 αγωνιστικά λεπτά. Πιο συγκεκριμένα μετρά αθροιστικά επτά αντίστοιχα τέρματα παθητικό στα 950΄που εκείνος έχει παίξει (συνολικά είναι 12 καθώς στο χρονικό διάστημα που διαπραγματευόμαστε η εστία της παραβιάστηκε ακόμη πέντε φορές, εκ των οποίων οι τρεις ήταν με πέναλτι και οι δύο σε στατικές φάσεις, η μία με κεφαλιά και η άλλη με απευθείας εκτέλεση φάουλ).

Δηλαδή με τον Σιώπη στο «6» να... τρέχει παντού ο εκάστοτε αντίπαλος του club χρειάζεται ουσιαστικά 1,5 αγώνα να βρει δίχτυα με την μπάλα «ζωντανή», κάτι που φυσικά πρέπει να πιστωθεί ο ανασταλτικός του χαφ. Ευρύτερα ο 28χρονος έβγαλε ενέργεια και ένταση στον άξονα και είναι άξιο αναφοράς πως αμφότερες οι τελικές του πάσες ήταν απόρροια πρέσινγκ μπροστά. Για αυτό άλλωστε εσχάτως είναι και εκ των αγαπημένων της εξέδρας, που αναγνωρίζει τι κάνει μέσα στο γήπεδο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα