Ο Αλμέιδα, ο... έρωτας με ΑΕΚ και Ελλάδα και το... σύνθημα!

Ο Αλμέιδα, ο... έρωτας με ΑΕΚ και Ελλάδα και το... σύνθημα!

Ο Αλμέιδα, ο... έρωτας με ΑΕΚ και Ελλάδα και το... σύνθημα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον Πελάδο ο οποίος μια μέρα πριν φύγει από την χώρα μας (που λάτρεψε) θα τρέξει όλα όσα αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό, ενώ έχει υστερόγραφο...

Η Δευτέρα που έρχεται, του Αγίου Πνεύματος, είναι αυτή που θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ σε ότι αφορά στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Θα είναι και λίγο στενάχωρη όμως, αφού την επόμενη αυτής θα φεύγει από την χώρα μας ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά ευτυχώς για λίγο και μέχρι να γυρίσει και να αρχίσει δουλειά για τη νέα σεζόν, η οποία επί της ουσίας ξεκινάει με τη συνέντευξη Τύπου του κορυφαίου όλων τεχνικού της σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ο Δικέφαλος κατέκτησε τα πάντα και τους δύο εγχώριους τίτλους!

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα εκτιμώ πως πλην του Δημήτρη Μελισσανίδη, έτσι κι εμείς, έχουμε πάθει έρωτα με τον Πελάδο και τη δουλειά του. Ήδη μας λείπει πολλή η Κυριακή στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και οι αγώνες των νταμπλούχων, άλλο τόσο θα μας λείψει και ο Αργεντινός προπονητής και ας είναι για 20 μέρες μακριά μας. Είναι ωστόσο σημαντικό να ξεκουραστεί και εκείνος, να γεμίσει τις μπαταρίες του και να είναι έτοιμος να δώσει και πάλι το 100% της δουλειάς, αφοσίωσης και αγάπης του στην ΑΕΚ. Πράγματα που για εκείνον είναι αυτονόητα αλλά εμείς επί σειρά ετών δεν το είχαμε συναντήσει σε κανέναν.

Ο Αλμέιδα, λοιπόν, σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου εκτός από τα αρκετά σημαντικά πράγματα που θα πει για την επόμενη μέρα, τα οποία περιμένουμε όλοι με μεγάλη ανυπομονησία, όπως για παράδειγμα για το μέλλον του Πινέδα και τις μεταγραφικές προτεραιότητες, θα δώσει και το σύνθημα. Αυτό που θα αφορά τη νέα σεζόν, θα βάλει τέλος στο γλέντι (εντός ΑΕΚ) για την κατάκτηση πρωταθλήματος - Κυπέλλου και θα δείξει το δρόμο για την Ευρώπη και φυσικά για διατήρηση των κεκτημένων! Διότι αυτός είναι ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος...

Επαναλαμβάνω βέβαια σημασία, τη μεγαλύτερη, έχει όσα θα πει ο τεχνικός των πρωταθλητών για τα αγωνιστικά ζητήματα της ΑΕΚ. Για αυτά που αφορούν το ρόστερ της στο πιο ήσυχο και απολαυστικό καλοκαίρι για την κιτρινόμαυρη φυλή. Αλλά όσα αφορούν τον Πινέδα έχουν τεράστια αξία και ουσία, όσο και για αυτούς που θα έρθουν να εκτοξεύσουν το ...έργο που έχει ήδη δημιουργήσει ο Ματίας Αλμέιδα και το team του. Επιτέλους η ΑΕΚ πάει με τον ίδιο προπονητή και δεδομένα σε τεράστιο ποσοστό το ίδιο ρόστερ. Κάτι που σημαίνει ότι θα χει συνέχεια και μάλιστα με καλύτερα δεδομένα στο αγωνιστική της πρότζεκτ.

Έπαθε έρωτα με την ΑΕΚ και την Ελλάδα ο Αλμέιδα...

Μελισσανίδης-Αλμέιδα

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι, από το οποίο προκλήθηκε και σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της Ένωσης την χρονιά που μας πέρασε, είναι το δέσιμο του Αργεντινού τεχνικού με την ομάδα. Πρωτοφανές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά το σημαντικό ειλικρινές, αληθινό, όχι fake, διότι θα είχε διαπιστωθεί. Ο Ματίας Αλμέιδα έμαθε την ιστορία της ΑΕΚ, διάβασε για αυτή και τον κόσμο της, μπήκε στη διαδικασία να επιχειρήσει να μπει στη λογική και την κουλτούρα όχι μόνο του club αλλά και της χώρας στην οποία βρίσκεται για να γίνει ένα με όλο αυτό που θα ζήσει, όπως και έγινε, γιατί αυτό ακριβώς έγινε...

Η αλήθεια είναι πως ο Πελάδο έπαθε έρωτα με την ΑΕΚ και την Ελλάδα κάτι που είναι αυταπόδεικτο από όσα έχει πει κατά καιρούς και ταυτόχρονα έχει δείξει στην πράξη με αναρτήσεις του στο Instagram και το προφίλ του. Ήταν όμως και επιδίωξη του ίδιου, όχι μόνο να μάθει, να διαβάσει, να δει, αλλά να εμπεδώσει τα πάντα που αφορούν τον τόπο που ήρθε να ζήσει και να προσφέρει, την κουλτούρα και τον χαρακτήρα (και τις αδυναμίες) των ανθρώπων που θα συναναστραφεί. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και όχι μόνο, ακόμη και με τον άνθρωπο που ζει σε τούτο το τόπο.

Αυτό αναγνωρίζουν και οι άνθρωποι που σε καθημερινή βάση δούλεψαν μαζί του, τον γνώρισαν σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία, τον έμαθαν και τον αγάπησαν. Διότι αυτό συμβαίνει με τον Αλμέιδα, σε κερδίζει με το... καλημέρα και σε κάνει να τον λατρέψεις στην καθημερινότητα, σε υποχρεώνει να θες να τον έχεις ευτυχισμένο. Επαναλαμβάνω αναφέρομαι στους ανθρώπους της ΑΕΚ από τον πρώτο και μεγαλύτερο, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έως τον τελευταίο υπάλληλο, είτε στην Νέα Φιλαδέλφεια είτε στα Σπάτα, χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Άλλωστε αν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα είχαμε διαπιστώσει το πρωτοφανές, για την Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας να φεύγει τριήμερο με το σκάφος του μαζί με τον προπονητή (και τις οικογένειές τους). Όπως το έκανε ο Μελισσανίδης με τον Αλμέιδα την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά και ο κόσμος της ΑΕΚ (και όχι μόνο) τον λατρεύει, κάτι που γνώριζε και έζησε ο ίδιος όλη τη σεζόν και πλέον έχει εμπεδώσει, αφού όπου έχει πάει και εκτός Αθήνας αυτές τις μέρες, βίωσε την αγάπη, την εκτίμηση για την προσφορά του και τον απεριόριστο σεβασμό!

Λιβάι Γκαρσία

Υγ: Η συζήτηση, αν και άργησε, ξεκίνησε για το αν πρέπει να υπάρχει φορ στην εξίσωση κάτι που μοιάζει δεδομένο ότι θα συμβεί. Όπως και να 'χει όμως η ουσία και το βασικό για την ΑΕΚ είναι αυτό που είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το γεγονός του Λιβάι Γκαρσία ο οποίος δεν πωλείται. Τι σημαίνει αυτό όμως; Η ΑΕΚ γνωρίζει και έχει αποφασίσει να πάει στα προκριματικά του Champions league με σχεδόν την ίδια ομάδα της χρονιάς που της έφερε το νταμπλ. Να υπάρχει ομοιογένεια και χημεία, αγωνιστική συνέχεια στο σχέδιο που υπηρέτησε πέρυσι, να γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Κάτι απόλυτα λογικό και ποδοσφαιρικά σωστό και έξυπνο για να μπορέσει να κάνει υπερβάσεις στα προκριματικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...