ΑΕΚ: Πώς μπορεί να βρεθεί ως ισχυρή στην κλήρωση των play-offs του Champions League

ΑΕΚ: Πώς μπορεί να βρεθεί ως ισχυρή στην κλήρωση των play-offs του Champions League

Newsroom
Παίκτες της ΑΕΚ

bet365

H AEK θα μπει στην κληρωτίδα για το γ' προκριματικό γύρο του Champions League ως αδύναμη αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στην κλήρωση των play-offs. Ποια είναι τα δεδομένα. 

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς... κληρώσεων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αν κι ακόμη είναι νωρίς, στην ΑΕΚ κοιτάζουν τί γίνεται στ' άλλα πρωταθλήματα που είναι σε εκκρεμότητα ώστε να δουν ποιους αποφεύγουν και ποιους πιθανόν να αντιμετωπίσουν από το γ' προκριματικό γύρο μέχρι και την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Η Ενωση, θα μπορεί να έχει μια πολύ καλή πιθανότητα να μπει στην κλήρωση των play-offs ως ισχυρή αν έρθει κι η αντίστοιχη κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από τις αναμετρήσεις για το γ' προκριματικό γύρο.

Αυτή η κλήρωση, λοιπόν, θα πρέπει να φέρει στο δρόμο της ΑΕΚ μια ομάδα με υψηλό συντελεστή, τον οποίο θα υιοθετήσει τόσο η Ενωση όσο κι ο αντίπαλός της στην κλήρωση των play-offs.

Γαλατασάραι, Κοπεγχάγη, Φερετσβάρος και Καραμπάγ είναι ομάδες που μπορούν να κάνουν δυνατή την ΑΕΚ για την κλήρωση των play-offs.

Από την άλλη, αν έρθει αντίπαλος όπως είναι οι Σέριφ, ΜΠΑΤΕ και άλλες, τότε ναι μεν μπορεί να μοιάζει πιο εύκολος ο δρόμος για τα play-offs, αλλά δεν θα είναι τόσο εφικτό να βρεθεί στην κλήρωση των pla-offs ως δυνατή η φετινή πρωταθλήτρια.

Γλίτωσε την Γιουνγκ Μπόις

Όσον αφορά τώρα στη Γιουνγκ Μπόις, η κατάκτηση του εισιτηρίου Champions League από την Ίντερ έστειλε τους πρωταθλητές Ελβετίας στα play-offs κι έτσι για την ώρα δεν είναι στους πιθανούς αντιπάλους της ΑΕΚ. Ο Άρης Λεμεσού κι η Γαλατασαράι από την άλλη βρέθηκε από τον α' προκριματικό γύρο στο β'.

Θυμίζουμε ότι τα ματς του γ' προκριματικού γύρου αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 8-9 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 15 του μήνα. Στην περίπτωση που η Ενωση φτάσει στα play-offs, τότε τα δύο ματς που θα κυνηγήσει για να μπει στους ομίλους του Champions League θα διεξαχθούν 22-23/8 και 29-30 του ίδιου μήνα.

Στην περίπτωση που η ομάδα του Αλμέιδα αποκλειστεί στο γ' προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα πάει στην κλήρωση για τα play-offs του Europa League με τα ματς να είναι για τις 24 και τις 31 του μήνα. Η περίπτωση αποκλεισμού στα play-offs του Champions League, στέλνει την Ενωση στους ομίλους του Europa League, ενώ το ενδεχόμενο αποκλεισμού στα play-offs του Europa League συνεπάγεται με το ότι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στους ομίλους του Conference League.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα