Οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ...

Οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ...

Παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Οι νταμπλούχοι πορεύονται με απόλυτο σύμμαχο το χρόνο και το γεγονός πως ο βασικός κορμός στο ρόστερ δεν αλλάζει, ωστόσο έχουν ολοκληρώσει τη λίστα με τις βασικές ανάγκες

Στην ΑΕΚ σίγουρα διανύουν το καλύτερο καλοκαίρι της τελευταίας πενταετίας σε επίπεδο ηρεμίας, σωστού προγραμματισμού, με σύμμαχο τον χρόνο και τη συνέχεια σε αγωνιστικό επίπεδο που προσφέρει η διατήρηση του βασικού κορμού του ρόστερ, όπως και η παραμονή του Ματίας Αλμέιδα. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στους νταμπλούχους Ελλάδας: να πηγαίνουν στην επόμενη σεζόν με δεδομένο τον προπονητή από την προηγούμενη και με ένα ρόστερ το οποίο έχει ανάγκη από συγκεκριμένα, λίγα, πράγματα εφόσον πάντα δεν προκύψουν πολλές πωλήσεις – παραχωρήσεις, ή επιπλέον αποχωρήσεις από αυτές που μοιάζει να έχουν πάρει το δρόμο τους.

Όλα είναι ανοιχτά στο κομμάτι που αφορά εκείνους που ίσως φύγουν. Όπως είναι οι Τζαβέλλας, Άμραμπατ για παράδειγμα, ή για Στάνκοβιτς που γράφτηκε ότι ο ατζέντης του (πράγμα πολύ πιθανό) να ψάχνεται, αν και μετά τον Φλεβάρη ο Αυστριακός γκολκίπερ έδειξε να μη σκέφτεται το αντίο. Σχετικά με τους Άμραμπατ και Τζαβέλλα οι πιθανότητες παραμονής μοιάζουν λιγότερες από εκείνες της αποχώρησης. Αν κρίνουμε και από το μήνυμα του διεθνούς Έλληνα στόπερ υπάρχει έντονη η σκέψη να μη συνεχίσει ο ίδιος στην ΑΕΚ, γενικά μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο και για τους δυο, να μην είναι μαζί μας την επόμενη σεζόν.

Όμως οι πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν καταφέρει να φτάσουν το κομμάτι του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν στην ολοκλήρωσή του και ουσιαστικά έχουμε περάσει στη φάση του εκτελεστικού κομματιού, να προχωράνε οι επαφές με τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ξεχωρίσει, κάτι που φάνηκε και με το deal με τον Πήλιο. Διότι η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει μια μεταγραφή για να μη ξεχνιόμαστε και ας πρόκειται για την ομάδα που δεν καίγεται για πολλές προσθήκες, όπως συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι. Η άριστη συνεργασία μεταξύ Πελάδο, Κονέ, Κουχάρσκι και της ιδιοκτησίας, η δυνατότητα καθημερινής επαφής και ουσιαστικής επικοινωνίας, έχουν προκαλέσει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα λειτουργίας όλων...

Η συνάντηση της Δευτέρας και οι βασικές ανάγκες...

Αλμέιδα και Κονέ

Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος θα γίνουμε και σοφότεροι, όλοι στην κιτρινόμαυρη φυλή, σχετικά με τις βασικές ανάγκες της ΑΕΚ, για περιπτώσεις όπως ο Πινέδα, αλλά θα 'χουμε και τη συνάντηση του προπονητή των νταμπλούχων Ματίας Αλμέιδα με τη διοίκηση και ειδικότερα του υπεύθυνους υλοποίησης του αγωνιστικού σχεδιασμού, προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα θέματα. Διότι θυμίζουμε ότι από Τρίτη (πρωί) φεύγει ο Αργεντινός τεχνικός από την Ελλάδα και έτσι πρέπει να τρέξουν κάποια ουσιαστικά ζητήματα (όπως και των αποχωρήσεων). Εννοείται βέβαια πως θα υπάρχει καθημερινή επαφή και επικοινωνία μεταξύ του Πελάδο με τους Κονέ και Κουχάρσκι για οτιδήποτε χρειαστεί σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα και τα μεταγραφικά ζητήματα.

Οι προτεραιότητες και οι βασικές ανάγκες έχουν ξεκαθαρίσει καιρό τώρα. Αφορούν και την πίσω ζώνη με την υποχρέωση για ένα ακόμη στόπερ (ακόμη κι αν τελικά αλλάξουν τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα και συνεχίσει ο Τζαβέλλας) μίνιμουμ ενόψει της σεζόν με τρεις διοργανώσεις δεδομένα έως τον Δεκέμβριο (και βλέπουμε). Στα χαφ πολλά μεν θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με τον Πινέδα αλλά δεν αποκλείεται να αναζητηθεί και ένας αντι-Φράνσον που να δύναται όμως να μπορεί να προσφέρει περισσότερο από τον... τζέντλεμαν που αναδείχτηκε νταμπλούχος! Ενώ στην γραμμή κρούσης οι ανάγκες μοιάζουν από δυο προσθήκες έως ακόμη και τρεις... Εδώ, στο κομμάτι της επίθεσης της Ένωσης, θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Αν δεν αποχωρήσει κανείς η βασική προτεραιότητα αφορά έναν ακραίο μεσοεπιθετικό που θα δύναται να ανταποκριθεί και στα δυο... φτερά της επίθεσης αλλά κυρίως αριστέρα πίσω από Γκατσίνοβιτς. Ενώ υπάρχει και η θέση του φορ που ψάχνεται δεδομένα η ΑΕΚ ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τον Φαν Βέερτ όπου έως τώρα μόνο φήμες και καφενειακού επιπέδου προσεγγίσεις υπάρχουν σχετικά με το μέλλον του τη στιγμή που 'χει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές! Εφόσον τελειώσει και το θέμα Άμραμπατ και δεν συνεχίσει στην Ένωση δεν αποκλείεται να αποκτηθεί ένας ακόμη που θα δύναται να παίξει σαν ακραίος (και πίσω) επιθετικός...

Δεδομένα αυτές είναι οι ανάγκες για ένα ρόστερ που ο Ματίας Αλμέιδα δεν θέλει να ξεπερνάει τους 28 με 30 ποδοσφαιριστές με τους 3 τερματοφύλακες μέσα σε αυτούς. Περισσότερα θα έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε από Δευτέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα