Πινέδα: «Οι οπαδοί βγάζουν τρομερό πάθος, σε αγκαλιάζουν και φωνάζουν "μόνο ΑΕΚ"»

Πινέδα: «Οι οπαδοί βγάζουν τρομερό πάθος, σε αγκαλιάζουν και φωνάζουν "μόνο ΑΕΚ"»

Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ

bet365

Ο Ορμπελίν Πινέδα σε συνέντευξή του στο Μεξικό εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τους οπαδούς της ΑΕΚ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ένα χρόνο του στην ομάδα, επαναλαμβάνοντας πως ακόμα δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αναφορικά με το μέλλον του.

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε στο podcast του γνωστού Μεξικανού δημοσιογράφου Αντρέ Μαρίν, ο οποίος έχει σχεδόν 1 εκατ. ακόλουθους στο twitter, σε μια συνέντευξη που είχε λάβει χώρα λίγες μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά ανέβηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο 27χρονος Μεξικανός μέσος της ΑΕΚ μεταξύ άλλων ρωτήθηκε φυσικά για το φλέγον θέμα που έχει να κάνει με το μέλλον του. Για το αν γνωρίζει δηλαδή που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν καθώς ο δανεισμός του από τη Θέλτα στην ΑΕΚ ολοκληρώνεται, με τον «Όρμπε» να επαναλαμβάνει ότι ακόμα δεν ξέρει τίποτα και πως την υπόθεση την έχει αφήσει να τη χειριστούν ο ατζέντης του και οι σύλλογοι.

«Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τίποτα. Όλοι με ρωτάνε το ίδιο πράγμα. Τι πρόκειται να συμβεί, τι θα κάνω. Το έχω αφήσει στον ατζέντη μου και μεταξύ των συλλόγων. Απολαμβάνω τη σεζόν, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου», ήταν η απάντησή του.

Ο Πινέδα μίλησε βέβαια και για άλλα θέματα, όπως για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας: «Ήταν δύσκολο γιατί ήρθαμε σε ένα τελείως διαφορετικό μέρος, ενώ και το θέμα της γλώσσας ήταν ένα ζήτημα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό που ήμουν με την οικογένειά μου και με τη σύζυγό μου που πάντα με υποστηρίζει σε κάθε κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος, είχαμε μια πολύ καλή σεζόν. Απολαμβάνω την κουλτούρα στην Ελλάδα. Προσαρμοστήκαμε αν και στην αρχή ήταν περίπλοκο λόγω του διαφορετικού φαγητού αλλά και για τα παιδιά λόγω της γλώσσας».

Φυσικά ρωτήθηκε και για τον Αλμέιδα μιλώντας με τα καλύτερα λόγια. «Είναι ο ίδιος όπως στην Τσίβας. Είναι δουλευταράς, ταπεινός και με πάθος για το ποδόσφαιρο που στο μεταδίδει καθημερινά. Προσπαθεί να δημιουργεί ένα καλό γκρουπ μεταξύ των παικτών», υποστήριξε ο Πινέδα προσθέτοντας για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το επίπεδο είναι όπως στο Μεξικό. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που παίζουν και στην Εθνική ομάδα. Υπάρχουν καλές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Τα μεταξύ μας παιχνίδια είναι τα ντέρμπι εδώ στα play-offs».

Ο Πινέδα εμφανίστηκε εκστασιασμένος με τους οπαδούς της ΑΕΚ μιλώντας με θαυμασμό για τον τρόπο που τον έχουν υποδεχτεί στην ομάδα. «Έχουν ένα τρομερό πάθος που στο μεταφέρουν. Σε αγκαλιάζουν μετά από ένα παιχνίδι που έχει πάει καλά όταν σε βλέπουν στον δρόμο, φωνάζουν “μόνο ΑΕΚ”, η αδρεναλίνη ανεβαίνει, συνδέεσαι μαζί τους. Είναι μια καλή εμπειρία σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, δυνατό, που παίζεται με πάθος», είπε ο Πινέδα ο οποίος εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για το ότι οι Έλληνες είτε με ζέστη είτε με κρύο πίνουν πάντα κρύο καφέ, αλλά και για το ότι μπορεί να βρίσκει ολόφρεσκο ψάρι για να μαγειρεύει.

Kλείνοντας αναφέρθηκε στα καλοκαιρινά παιχνίδια που έχει μπροστά του με την Εθνική του Μεξικού, στην εμπειρία που έζησε πριν μερικούς μήνες στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά και για το ότι περιμένει με ανυπομονησία τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα φιλοξενήσει το Μεξικό μαζί με τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα