K15: Οι ομάδες της Serie A που βρέθηκαν στον Βόλο για το Final-4

''

bet365

Το Gazzetta αναλύει όλα όσα συνέβησαν στο Βόλο, τους απεσταλμένους από την Ιταλία, τους «κακούς» γονείς και τη νίκη του ΠΑΟΚ

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο έγινε για ακόμα μία φορά επίκεντρο του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου. Όπως και πέρσι στην Κ17, έτσι και εφέτος φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία το Final-4 του πρωταθλήματος Κ15, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον τελικό της Κυριακής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0. Νωρίτερα (11/5) στους ημιτελικούς ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και οι «ερυθρόλευκοι» την ΑΕΛ.

Ας ξεκινήσουμε από τις παρουσίες στις κερκίδες. Παρόντες ήταν όλοι όσοι ασχολούνται με τις υποδομές στην Ελλάδα. Δηλαδή το αρμόδιο επιτελείο της ΕΠΟ με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Κωνσταντινίδη, τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τους ομοσπονδιακούς Κ19 Τάσο Θέο, Κ17 Αλέξανδρο Αλεξιάδη και Κ15 Άγγελο Χατζόπουλο. Μάλιστα οι τρεις τους έμειναν στο Βόλο μετά τους ημιτελικούς για να παρακολουθήσουν προπονήσεις της ΕΠΣ Μαγνησίας στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΠΟ.

Σχεδόν σύσσωμη η πιάτσα των Ελλήνων agents βρέθηκε στο στάδιο του Βόλου. Οι πολύ δραστήριοι στις μικρές ηλικίες Θεόφιλος Καρασαββίδης, Βασίλης Ρόβας, Άγγελος Βεϊζι και ακόμα οι Τόλης Μπακάλης, Μάικ Ρέτσος ενώ υπήρχαν και εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα μανατζερικά γραφεία.Υπήρξε, παράλληλα, έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό αφού ο Καρασαββίδης υποδέχτηκε στην Ελλάδα τρεις scout από την Ιταλία, χώρα με την οποία διατηρεί εξαιρετικές επαφές. Συγκεκριμένα, στο Βόλο ήταν παρόντες «ανιχνευτές» από τη Γιουβέντους, τη Μπολόνια και τη Φιορεντίνα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, αποδείχθηκε η ανωτερότητα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ακριβώς, δηλαδή, όπως είχε συμβεί και πέρσι στο Αγρίνιο, όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην εκπνοή, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (2-2) και πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι. Φέτος ήταν η σειρά των Θεσσαλονικέων του Σάββα Κωνσταντινίδη, που παρουσίασαν την «κλάση» του 2008. Έχει καλούς παίκτες σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ ο ΠΑΟΚ, κάποιους τους γνωρίζαμε ήδη, όπως τον άτυπο MVP του Final-4 Αναστάση Σιδηρόπουλο και τον Κώστα Τουρσουνίδη, οι οποίοι μετείχαν και πέρσι στην αντίστοιχη διοργάνωση μαζί με τους μεγαλύτερους (2007). Ο winger Μπέρδος και οι στόπερ Μόκρης, Γκιοκάι επιβεβαίωσαν τις πολύ καλές συστάσεις που τους συνοδεύουν, ενώ αποκάλυψη του τελικού ήταν ο τερματοφύλακας Νίκος Μητρούσης που είναι γεννηθείς το 2009, όμως επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία στην πίεση του Ολυμπιακού και ολοκλήρωσε το Final-4 με δύο clean sheets.

Ο Ολυμπιακός του Τάσου Πάντου δυσκολεύτηκε πολύ και χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης για να περάσει από την ΑΕΛ, όμως στον τελικό ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Πολύ θετικό το γεγονός ότι εναντίον του ΠΑΟΚ –δηλαδή στο ματς με αντικειμενικά το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας- αναδείχθηκαν και πρωταγωνίστησαν άλλοι παίκτες, όταν τα «βαριά χαρτιά» (Μιχαηλίδης, Κότσαλος) της ομάδας μαρκαρίστηκαν σωστά και περιορίστηκαν. Ο Τρικαλιώτης ήταν ασταμάτητος ως δεξιός εξτρέμ, από πίσω του ο «μικρός» (2009) Σιώζος κατάφερε να περιορίσει τον Μπέρδο, αλλά να έχει και πολλά ανεβάσματα. Στο β΄ ημίχρονο του τελικού ήταν εξαιρετικός ο Καπέλλας στο κέντρο του γηπέδου με πολλές κερδισμένες μονομαχίες, αλλά και μεγάλη βοήθεια στην ανάπτυξη και τη δημιουργία.
Η ΑΕΛ μετείχε στο Final-4 ως η ευχάριστη έκπληξη της regular season και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά προκαλώντας σοβαρούς... μπελάδες στον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό της προηγούμενης Πέμπτης.

Ηττήθηκε 2-1 στο 80΄ (στο τελευταίο λεπτό δηλαδή) από δύο «καραμπόλες» και άπαντες στη Λάρισα υποδέχθηκαν με αξιοπρέπεια την εξέλιξη αυτή, γνωρίζοντας ότι μπορούν να επενδύσουν πάνω σε αυτή τη φουρνιά. Στους συντελεστές της επιτυχίας έχουμε αναφερθεί πολλές φορές: Θοδωρής Ελευθεριάδης «αρχιτέκτονας» όλων των τμημάτων των «βυσσινί» και προπονητής της Κ19, Ζήσης Ζιάγκας άμεσος συνεργάτης και μια πολύ καλή φουρνιά παικτών από όλα τα σημεία του κάμπου, όπως οι Αβραμούλης, Λύγουρας, Όντος, Μπασδέκης.

Ο Παναθηναϊκός παρότι γράφαμε από την αρχή της σεζόν ότι διαθέτει υψηλή ποιότητα ως ομάδα, παραδόθηκε στον ημιτελικό, όπου ο ΠΑΟΚ φάνηκε να βρίσκεται ένα επίπεδο παραπάνω.
Έχουν φυσικά και οι «πράσινοι» παίκτες στους οποίους μπορούν να επενδύσουν όπως ο Θεοχάρης, μάχες έδωσε ο Δημακόπουλος από αριστερά, ενώ δείγματα γραφής πολύ εξελίξιμου γκολκίπερ έδωσε ο Σταμέλλος. Στα αρνητικά της παρουσίας του Παναθηναϊκού, ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν στην ήττα τα παιδιά που έδειξαν ότι δεν είχαν προετοιμαστεί πνευματικά για αυτό το ενδεχόμενο. Παίζουμε, χάνουμε, κερδίζουμε και αντιμετωπίζουμε όλες τις περιπτώσεις χωρίς ακρότητες και νεύρα. Αυτό διδάσκεται στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

Η στενοχώρια και το δάκρυ ασφαλώς είναι απολύτως δικαιολογημένα, αλλά από εκεί και πέρα κάποιες ακραίες αντιδράσεις δεν δικαιολογούνται. Όπως και δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση κάποιοι γονείς που αποδοκίμασαν έντονα τα παιδιά του ΠΑΟΚ. Προφανώς νόμιζαν ότι παρακολουθούν ματς της Super League στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και όχι μαθητές Γ΄ (ή και Β΄) γυμνασίου οι οποίοι καταθέτουν ψυχή στο γήπεδο για το άθλημα που αγαπάνε. Καλό θα ήταν οι συγκεκριμένοι γονείς να σκεφτούν πώς θα ένιωθαν εάν άκουγαν αποδοκιμασίες για το δικό τους παιδί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα