Superleague K15: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

ΠΑΟΚ κ15

bet365

Ανώτεροι σε όλο το διάστημα του ημιτελικού οι Θεσσαλονικείς, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Στον τελικό του πρωταθλήματος Superleague Κ15 προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στον Βόλο στον ημιτελικό του Final-4 της διοργάνωσης. Τα γκολ πέτυχαν οι δυο ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί και στο περσινό Final-4, ο Σιδηρόπουλος (12΄) και ο Τουρσουνίδης (67΄).

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε νωρίς το σκορ με καταπληκτική επέλαση του Μπέρδου στο 12΄ και ασίστ στον Αναστάση Σιδηρόπουλο. Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μεταφέροντας το παιχνίδι κυρίως αριστερά με τον ταχύτατο Δημακόπουλο, «πάτησε» περιοχή με τους Σουχλάκη και Λόμπα, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία για ισοφάριση.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πλησίασε αρκετά στο 2-0, αλλά εκείνος που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό ήταν ο γκολκίπερ Λουκάς Σταμέλλος. Με σπουδαίες επεμβάσεις σε τετ-α-τετ με τον Καραγκιόζη στο 34΄ και τον Τουρσουνίδη στο 38΄, αλλά και με εν γένει εξαιρετική παρουσία, έδωσε στους «πράσινους» δικαίωμα στην ελπίδα ενόψει του β΄ ημιχρόνου. Θα έπρεπε όμως να αλλάξουν πολλά, αφού η ομάδα του Βασίλη Παπαδάκη ήταν εμφανώς μια ταχύτητα πίσω, σε σχέση με τους Θεσσαλονικείς του Σάββα Κωνσταντινίδη.
Όμως η εικόνα παρέμεινε η ίδια με τον Σταμέλλο να σταματάει και τον Κρομμύδα στο 57΄. Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όμως, στο τεχνικό πλασέ του Κώστα Τουρσουνίδη στο 67΄ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Δίκαια ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό και την Κυριακή (13:30, Novasports) θα διεκδικήσει το τρόπαιο εναντίον του κατόχου των δύο τελευταίων τίτλων, Ολυμπιακού.

Μοναδικό μελανό σημείο στην πρόκριση, η αποβολή του αρχηγού Τασιούλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα πέντε λεπτά πριν από το τέλος (75΄). Ο πιτσιρικάς ξέσπασε σε λυγμούς, συνειδητοποιώντας ότι θα χάσει τον τελικό...
Αμέσως μετά (76΄), ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη και μοναδική μεγάλη ευκαιρία του, όταν ο Βύντρα με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην εκπνοή του αγώνα, σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο MVP των νικητών Δημήτρης Μπέρδος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος αποβλήθηκε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Μπέρδος, όμως δεν κατάφερε να συνδυάσει την σπουδαία εμφάνισή του με ένα γκολ, καθώς έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Τασιόπουλος (Θεσσσαλιας)

Κίτρινες: Κυριαζίδης, Μόκρης, Κρομμύδας, Τασιούλας – Χατζηκωνσταντίνου, Τσόμος
Κόκκινη: Τασιούλας (74΄ - δεύτερη κίτρινη) - Χατζηκωνσταντίνου (80΄-δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Σάββας Κωνσταντινίδης): Μητρούσης, Κυριαζίδης (78΄ Καρασαββίδης), Λουτζανιώτης (65΄ Μεγγίδης), Μόκρης, Γκιόκα, Μηνασίδης, Καραγκιόζης (54΄ Κρομμύδας), Τασιούλας, Σιδηρόπουλος (65΄ Κάνιος), Τουρσουνίδης (78΄ Κοβάλ), Μπέρδος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Παπαδάκης): Σταμέλλος, Χατζηκωνσταντίνου, Γαζής, Βύντρα (78΄ Βύντρα), Δημακόπουλος (66΄ Κουρουνιώτης), Θεοχάρης, Ιωάννου, Δήμου (66΄ Τσόμος), Ρεμούνδος (73΄ Τσάντζαλος), Λόμπας, Σουχλάκης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα