ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Τρίτος και... περιμένει τον τελικό για το Europa League!

bet365

Ο Ολυμπιακός με το γκολ του Σαμασέκου πέρασε νικητής από την Τούμπα, καθώς επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και «κλείδωσε» την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League αλλά θα... περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου όπου ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει 2η ευκαιρία!

Ο Ολυμπιακός έφυγε για πέμπτο σερί παιχνίδι από την Τούμπα με θετικό αποτέλεσμα, τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet για να δει αν το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο καταλήξει σ’ αυτόν και δεν το πάρει ο ΠΑΟΚ, που απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα έχει άλλη μια ευκαιρία.

Με Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ, με Μπιέλ ο Ολυμπιακός

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με δεδομένες τις απουσίες των Τάισον και Ελ Καντουρί, βρέθηκε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, έτσι ο Σουριναμέζος ήταν βασικός στην τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό της Τούμπας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε μέσα στην εβδομάδα τους Ίνγκι Ίνγκασον και Ντάγκλας Αουγκούστο να ξεπερνούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν το προηγούμενο διάστημα, να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς και δίχως να σκέφτεται τον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ τους έδωσε φανέλα βασικού, ενώ ο Τόμας Κεντζιόρα ήταν η επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού για το δεξιό άκρο της άμυνας.

Από την πλευρά του ο Ζοσέ Ανιγκό κατέβασε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα επιμένοντας στη διάταξη 4-3-3, διατηρώντας τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, αλλά και τον Μπιέλ στο ένα εκ των δύο άκρων της επίθεσης.

Οι Σαμασέκου, Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ αποτελούσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή, με Φορτούνη και Μπιέλ στα... φτερά και στην κορυφή τον Μπακαμπού.

Ο Ολυμπιακός χτύπησε από εκεί που «πονούσε» ο ΠΑΟΚ

To ντέρμπι της Τούμπας είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διαβάσουν τις αδυναμίες η μια της άλλης προκειμένου να φτάσουν με καλές προϋποθέσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι πήγε σχεδόν μονόπατα από την αριστερή πλευρά και με το δίδυμο Ράφα Σοάρες – Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να έχουν τις περισσότερες επαφές με την μπάλα. Στο δημιουργικό κομμάτι η συγκεκριμένη πλευρά έφτιαξε πράγματα, ο Σοάρες είχε τρεις τελικές προς την εστία του Τζολάκη πριν καν συμπληρωθούν τριάντα λεπτά, αλλά στα μετόπισθεν υπήρχε πρόβλημα.

Από εκεί ο Ολυμπιακός προειδοποίησε με τον Μπιέλ (28’) και τον Κοτάρσκι να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του Ισπανού μέσου, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ξαναχτύπησε από εκεί μπαίνοντας μπροστά στο σκορ στην τρίτη του τελική. Ο Ροντινέι από τα δεξιά είχε άπλετο χώρο, ο Μπίσεσβαρ ποτέ δεν γύρισε να κόψει, γέμισε στην περιοχή και ο Σαμασέκου, ερχόμενος στην πλάτη του Μπακαμπού, κέρδισε κατά κράτος τον Νάσμπεργκ και με κεφαλιά έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ (0-1).

Μονόλογος του ΠΑΟΚ χωρίς αντίκρισμα

Οι «ασπρόμαυροι» για ένα ακόμη παιχνίδι των play-offs (εξαίρεση τα δύο με τον Βόλο) βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε ότι ο Μπίσεσβαρ άρχισε να μένει από δυνάμεις γι’ αυτό και τον πήγε αρχικά στον άξονα και στη συνέχεια στο δεξιό άκρο. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να κλείσει την… τρύπα στα αριστερά του, με τον Ζίβκοβιτς να μονιμοποιείται ως αριστερός ακραίος.

Με τον Ολυμπιακό να έχει οπισθοχωρήσει και να έχει δώσει γήπεδο στον ΠΑΟΚ, ο ο Τζολάκης στο 57ο λεπτό «απογειώθηκε» για να βγάλει σε κόρνερ τη βολίδα από τα 30μ του Κουλιεράκη, με τον «Δικέφαλο» να έχει πάρει την μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο ταυτόχρονα Τάισον και Σβαμπ, ο Ανιγκό απάντησε με την είσοδο του Βρουσάι, αντί του Μπιέλ, για το τελευταίο 25λεπτο του ντέρμπι.

Παρά τη αδυναμία των παικτών του Ολυμπιακού να κρατήσουν την μπάλα, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του. Στο 75' η κεφαλιά του αμαρκάριστου Κεντζιόρα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, με τον Λουτσέσκου να παίζει το τελευταίο του χαρτί ρίχνοντας στο ματς τον 17χρονο Τζίμα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Κωνσταντέλια μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έμειναν από δυνάμεις με τον πέταλο της Θύρας 4 στο τέλος να τους αποδοκιμάζει.

MVP: Εκτός από το γκολ που χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη στην Τούμπα, ο Σαμασέκου ήταν με διαφορά ο καλύτερος των «ερυθρόλευκων».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Τζολάκης σταθερός κάτω από τα δοκάρια και ο Ροντινέι στο επιθετικό κομμάτι πήραν καλό βαθμό.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νάσμπεργκ έδειξε και πάλι τρομερές αδυναμίες και νικήθηκε κατά κράτος από τον Σαμασέκου στη φάση του 0-1. Λογική η αντικατάσταση του στο ημίχρονο.

Η ΓΚΑΦΑ: Το γκολ του Ολυμπιακού ξεκινάει από ένα άτσαλο και χωρίς ισορροπία διώξιμο του Ίνγκασον που έκανε «δώρο» την μπάλα στον Μπακαμπού.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Ευαγγέλου έβγαλε εύκολα το ντέρμπι. Φυσικά δεν του προέκυψε και κάποια δύσκολη φάση.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός πέτυχε πρώτο το γκολ, γέμισε με άγχος τους παίκτες του ΠΑΟΚ και κατόρθωσε να διαχειριστεί το προβάδισμα σε ολόκληρο το β’ μέρος όπου έδωσε χώρο και γήπεδο στους γηπεδούχους. Για τον ΠΑΟΚ το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League περνάει, πλέον, από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (46’ Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (76’ Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας (64’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (64’ Τάισον), Μπράντον (82’ Τζίμας).

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου, Εμβιλά, Ινμπόμ (78’ Κασάμι), Φορτούνης (78’ Ανδρούτσος), Μπιέλ (65’ Βρουσάι), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα