Μπαντής στο Gazzetta για τις οφειλές σε πρώην παίκτες των Άρη-ΠΑΣ Γιάννινα: «Να δώσει λύση η Πολιτεία, γιατί μετά θα κλαίνε»

Ο Γιώργος Μπαντής

bet365

Ο Γιώργος Μπαντής, μέσω του Gazzetta, στέκεται στην τραγική ψυχολογική και οικονομική κατάσταση του πρώην παίκτη του Άρη που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την Πολιτεία, καλώντας να την δώσει λύση διαφορετικά θα... κλαίνε!

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη για πρώην παίκτη του Άρη που έκανε απόπειρα να αυτοκτονήσει, προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής το βράδυ της Πέμπτης (20/4). Δυστυχώς, η κατάσταση για τους 45 ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει αλλάξει και ένα ποσό της τάξης των 2.500.000 ευρώ ακόμα δεν έχει εκταμιευθεί.

Μέσω του Gazzetta, ο Γιώργος Μπαντής, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί την Πολιτεία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δώσει λύση σ' ένα πρόβλημα που υπάρχει από το 2010! Διαφορετικά «θα κλαίνε μετά».

Θα ήθελα να μιλήσουμε για την υπάρχουσα κατάσταση, μετά την καταγγελία σου για απόπειρα αυτοκτονίας από άλλοτε παίκτη του Άρη.

«Η κατάσταση είναι ότι υπάρχει ένας νόμος σε ισχύ που δεν εφαρμόζεται. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον 36/06 του 2007, ο οποίος είναι ψηφισμένος από το ελληνικό κράτος και φυσικά παραμένει σε ισχύ! Για να καταλάβει ο κόσμος γιατί ακριβώς μιλάμε, με τον εν λόγω νόμο, στην ουσία, η Πολιτεία πήρε στις πλάτες της τα χρεη δύο συγκεκριμένων ομάδων για να μπουν στο άρθρο 44. Αυτές οι δύο ομαδες έπρεπε να ρυθμίσουν το 51% των οφειλών τους βάσει νόμου. Ετσι, στη συνέχεια, έπρεπε να ρυθμιστεί κι η οφειλή στους παίκτες. Η Πολιτεία πίεσε να διακανωνιστούν οι οφειλές του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, με αποτέλεσμα η πολιτεια να δώσει τα χρήματα. Οι ομάδες τη δουλειά τους έκαναν. Τα λεφτά τα χρωστάει η πολιτεία και όχι οι ομάδες»

Χρήματα, που όπως καταλαβαίνουμε εν τέλει δεν έχουν δοθεί. Σωστά;

«Οι πρωτες δύο δόσεις πληρώθηκαν, όχι όμως κι άλλες δύο. Ήρθαν τα μνημόνια και μαζί μ' αυτά και οι δικαιολογίες. Εμείς απαιτούμε να εφαρμοστεί ένας νόμος που τονίζω και πάλι ότι δεν έχει καταργηθεί! Συνέχεια βλέπουμε να επικαλούνται προσχήματα και δικαιολογίες. Εμεις λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούν και συνέχεια βρίσκουν κι άλλα».

Σε τι κατάσταση είναι ο παίκτης στον οποίο αναφέρθηκες;

«Σε τραγική οικονομική κατάσταση και σε τραγική ψυχολογική επίσης. Δεν είναι μόνο αυτός, όμως! Από αυτά τα 45 παιδιά άλλοι έχουν χάσει τα σπίτια τους».

Τι είδους δικαιολογίες χρησιμοποιεί η Πολιτεία ;

«Τι μία λένε ότι δεν υπάρχει ο ειδικός λογαριασμός ώστε να γίνει η κατάθεση των χρημάτων, την άλλη επικαλούνται μια απόφαση ενός καλαθοσφαιριστή, την άλλη ότι υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Αυτό που βλέπουμε είναι πως δεν υπάρχει θέληση. Ωστόσο, πρέπει να βρεθεί η θέληση για να μην είναι αργα και να μην κλαίνε μετά».

Ποιο είναι το συνολικό ποσό για το οποίο μιλάμε;

«Το συνολικό ήταν 4.777.000 ευρώ και απ' αυτά απομένουν άλλα 2.500.000 ευρώ. Είχαν προγραμματιστεί τέσσερις ισόποσες δόσεις εκ των οποίων δόθηκαν οι δύο. Από το 2010 έχει να πληρώσει το κράτος! Να τονίσω ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήμουν εγώ στην προεδρία του ΠΣΑΠΠ. Ξέρω ότι έγιναν κάποιες οχλήσεις προς την Πολιτεία αλλά τότε λόγω μνημονίων που είχαν παγώσει τα πάντα δεν προχώρησαν οι πληρωμές. Τώρα, όμως, έχουν ξεπαγώσει τα πάντα».

Από την πλευρά σας, ως ΠΣΑΠΠ, πώς πιέζετε την κατάσταση;

«Εμείς κάναμε και συνάντηση με τον Αυγενάκη πριν λίγες μέρες. Είχα πάει εγώ κι Κατσιαρός, ο Χαριστέας, ο Διγκόζης και ο Γιάννης Κατσαρός από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μιλήσαν κι οι ίδιοι και έθιξαν το πρόβλημα στον Υφυπουργό».

Και τι σας είπε;

«Τα γνωστά μας είπε και τότε...».

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

«Εννοείται ότι θα προσφύγουμε μέχρι και στη δικαιοσύνη, αλλά γιατί να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο όταν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μ' έναν νόμο ο οποίος είναι σε ισχύ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα