Και όμως είναι ακόμα εδώ…

Και όμως είναι ακόμα εδώ…

Και όμως είναι ακόμα εδώ…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης αναρωτιέται στο blog του στο Gazzetta τι άλλο πρέπει να συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να αποχωρήσουν οι κ.κ. Μπαλτάκος, Μπένετ.

Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα με τις φούστες, τους Μίκυ Μάους, τα μπινελίκια, τους εξευτελισμούς όσων προέβλεψαν ως φιλικό το Oλυμπιακός - Άρης, τα βιντεάκια, τις ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, τους υπό…εξαφάνιση elite που εμφανίστηκαν όταν ο Μητσοτάκης πήρε τον Τσέφεριν τηλέφωνο, την επικοινωνία προπαγανδιστικών μηχανισμών για τους οποίους ο Γκέμπελς θα απέδιδε βραβείο, Αλβανούς varistes που σήμερα πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλο στην γειτονική χώρα με απειλές, εκβιασμούς και δωροδοκίες, τελικά είχε και παρακάτω για την ΕΠΟ του Μπαλτάκου και τον αρχιδιαιτητή Μπένετ!

Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου την ΕΠΟ και την ΚΕΔ

Δεν ξέρω αν οι Πολωνοί διαιτητές ήταν μεθυσμένοι και επιτέθηκαν ή αν αποτελούν θύματα επίθεσης. Αν ισχύει το πρώτο σενάριο αυτοί που τους επέλεξαν πρέπει να πάνε σπίτια τους. Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο και πάλι αυτοί που τους επέλεξαν και τελικά τους αντικατέστησαν πρέπει να πάνε σπίτια τους ειδικά μετά την διαιτησία του Διαμαντόπουλου και των συνεργατών του στο χθεσινό παιχνίδι.

Η ΕΠΟ του Μπαλτάκου που είχε σπεύσει με προσωπική του δήλωση να μας πει, ότι ο Μπένετ του είπε ότι δεν είναι πέναλτι του Αθανασιάδη στον Φαμπιάνο, αλλά για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μας λέει τίποτα. Ο Μπένετ που πήγε στο ξενοδοχείο των Πολωνών και μίλησε μαζί τους, αλλά είχε ήδη αποφασίσει ότι θα αντικατασταθούν με Έλληνες! Και ποιους; Αυτούς που στα τελευταία παιχνίδια ΑΕΚ-Αρης είχαν διαμορφώσει τα αποτελέσματα με ανύπαρκτα πέναλτι και αποβολές. Ευαγγέλου και Διαμαντόπουλος.

Το…χεράκι του Φωτόπουλου από την ΕΠΣ Αθηνών

Βέβαια πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Χθες ο Ευαγγέλου δεν δίνει δικαιώματα σε αντίθεση με τον ΑVAR που με το ωραίο του χεράκι, τοποθετεί τις γραμμούλες όποτε θέλει αυτός. Δέκατα του δευτερολέπτου αρκούν για να γίνει το γκολ του Καμάτσο οφσάιντ. Ο κ. Φωτόπουλος από την ΕΠΣ Αθηνών! Προφανέστατα ένας ακόμα αντικειμενικός ρέφερι από την Αθήνα. Την ίδια στιγμή στο ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ αρκούν ορισμένα δέκατα του δευτερολέπτου για να μπει η γραμμή στο κατάλληλο σημείο-σε σχέση με το πότε φεύγει η μπάλα από τον παίκτη που κάνει την πάσα- και το οφσάιντ που ξεκάθαρα φαίνεται και με γυμνό μάτι, να γίνει γκολ από την… τεχνολογία! Τυχαίο; Ε ναι! Απλά έτυχε και στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και ΟΦΗ οριακά να ακυρωθούν τα γκολ του Αρη. Όπως ακυρώθηκε και με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, όπως έχει αλλοιωθεί το αποτέλεσμα σε πολλά παιχνίδια φέτος.

Ο κανονισμός για την «δεύτερη» κίτρινη σε Ετέμπο

Βέβαια στην Ελλάδα εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Είναι ξεκάθαρος ο κανονισμός για την περίπτωση που η ΑΕΚ ζητάει δεύτερη κίτρινη στον Ετέμπο. Πέρα του ότι ο Ελίασον ήταν πλάγια στην περιοχή, ο κανονισμός αναφέρει πώς όταν δίνεται η εσχάτη των ποινών για να συνδυαστεί και με αποβολή πρέπει να υπάρχει τράβηγμα ή αγκαλιά του παίκτη που είναι έτοιμος να σκοράρει. Και αυτό συμβαίνει για να μην τιμωρούνται διπλά οι ομάδες.

Όταν βέβαια ακούω και διαβάζω ότι στο πέναλτι που με…κλειστά μάτια έδωσε ο Διαμαντόπουλος υπήρχε χέρι του Ενκουλού βαφτίζοντας χέρι την μασχάλη ή ότι δεν προηγήθηκε (τρεις κλωτσιές δέχθηκε) φάουλ στον Πάλμα τι να συζητήσουμε. Ο κρύος ιδρώτας του Διαμαντόπουλου και φυσικά ο μεγαλύτερος εξευτελισμός του χθες είναι που δεν δίνει καν φάουλ στο αγκάλιασμα και το κράτημα με τα δυο χέρια του Καμάτσο από τον Πινέδα. Σε μία φάση που προσωπικά θεωρώ ότι είναι κίτρινη, αλλά ο Διαμαντόπουλος μπορεί και να σκέφτηκε ότι είναι και κόκκινη-όπως δόθηκε ίδια φάση στην Μπέτις χθες..

Η ΑΕΚ κέρδισε τελικά με την γκολάρα του Τσούμπερ που κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Κουέστα, αλλά σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του ΑΡΗ άφησε από την μία θετικές εντυπώσεις και σίγουρα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε κάνει ότι και με τον Ολυμπιακό.

Το αισχρό ψέμα για τις σχέσεις Ολυμπιακού - Άρη και η συνέχεια με Βόλο

Παρεμπιπτόντως τώρα που τα αποτελέσματα ευνοούν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ, είναι η πλευρά του ΟΣΦΠ που επιτίθεται στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ ξευτιλίζοντας φυσικά όσους είχαν επενδύσει σε αυτή την μηχανή προπαγάνδας σχέσεων Ολυμπιακού - Άρη, που βεβαίως δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και ανάγκες άλλων ομάδων.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει στο διάστημα της διακοπής να ανασυγκροτηθεί και να ετοιμαστεί αρχικά για το παιχνίδι με τον Βόλο, όπου μπορεί να τελειώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό – όχι ολοκληρωτικά- την υπόθεση του ευρωπαικού εισιτηρίου.

Ένα εισιτήριο που δεν θα παίζονταν αν δεν είχαν υπάρξει όλες αυτές οι διαιτητικές αλλοιώσεις.

Θα πρέπει να το κάνει χωρίς τον Μπράμπετς που το καλό σενάριο αναφέρει πώς θα επιστρέψει κόντρα στον ΠΑΟΚ και το άσχημο του…χρόνου! Θα πρέπει να ηρεμήσει, να δουλέψει και να κάνει αυτό που πρέπει γιατί είναι κλάσεις ανώτερη ομάδα από την ομάδα του Αχιλλέα που όπως σας είχα σημειώσει άρχισε να τα γυρίζει για τον τελικό του κυπέλλου και πλέον δέχεται υπό…προυποθέσεις να γίνει ο τελικός του κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό. Αλλά για αυτά θα έχουμε χρόνο να τα πούμε και λόγω των Εορτών του Πασχα…

ΥΓ1 Ο 22ος τιτλος ανέβηκε στο ταβάνι του Παλέ. Ρίγη συγκίνησης και αποθέωσης για το Νίκο Γκάλη και τα υπόλοιπα μέλη της τεράστιας εκείνης ομάδας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και έβαλε στα σπίτια όλων των Ελλήνων το μπάσκετ…

ΥΓ2 Για να ντρέπεται κάποιος για επιλογές σαν του Αλβανού varista με όλα όσα γίνονται στην γειτονική χώρα, πρέπει πρώτιστα να έχει ήθος. Και την ίδια στιγμή να έχει…άγνοια της επιλογής του. Όταν έχει απόλυτη γνώση του ποιον επιλέγει και από που τον επιλέγει η…ευθυξία είναι μία έννοια άγνωστη σε αυτόν και τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων, κάτι παραπάνω από εμφανέστατα!

ΥΓ3 Προσωπικά θα είχα βγάλει ανακοίνωση πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά εγώ δεν είμαι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Επειδή όμως ξέρω τι σημαίνει να εκπροσωπείς επικοινωνιακά μία ΠΑΕ, υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορούν να καθορίσουν την έκδοση μίας ανακοίνωσης ή όχι. Αυτές όμως οφείλει- εφόσον μπορεί- να τις επικοινωνήσει επίσημα ή ανεπίσημα η κάθε ΠΑΕ. Στην ουσία βέβαια δε νομίζω να άλλαζε κάτι…

ΥΓ4 Για το θέμα του Κουέστα είχα τοποθετηθεί πριν ακόμα πάρει θέση βασικού ο Σιαμπάνης που παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας και με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης λόγω ηλικίας. Από την στιγμή που ο Ισπανός αγωνίστηκε χθες…κατέρρευσαν και όλες οι θεωρίες συνομωσίας. Στον ΑΡΗ κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε ότι είναι άλλο κριτική- ποιος δηλαδή μπορεί να πει το οτιδήποτε σε όποιον χαρακτηρίσει λάθος την μη χρησιμοποίηση του Κουέστα γιατί τον θεωρεί καλύτερο τερματοφύλακα;- και άλλο τα περίφημα «μουπε, σουπε, άκουσα» που μετά από 1 εβδομάδα εξαφανίστηκαν αυτομάτως από την στιγμή που ο Χουλιάν κάθισε κάτω από τα δοκάρια και πραγματοποίησε και εξαιρετική εμφάνιση.

ΥΓ5 Περαστικά στον Μπράμπετς που είμαι βέβαιος ότι θα γυρίσει πίσω σε χρόνο ρεκόρ. Προφανώς και το χτύπημα προέρχεται από το γόνατο του Κουέστα σε μία φάση όμως που τον Τσέχο τον σπρώχνει ο Χατζισαφί και για την οποία ο Διαμαντόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως το ίδιο έκανε όταν ο Τζαβέλας έπεσε πάνω στον Κουέστα.

ΥΓ6 Μια που είπα Τζαβέλας για μία ακόμα φορά έδειξε το ποιος είναι στην αντίδρασή του στον Λάζαρο. Δεν πειράζει. Για ότι κάνεις πάντα υπάρχει και το…κάρμα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!