Stoiximan Superleague: Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας

Newsroom
οσφπ

bet365

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συνεχίζουν να είναι μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τέσσερις αγωνιστικές στα play-offs και το Gazzetta σας αναλύει τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας για την κορυφή.

Το πρωτάθλημα της Stoiximan Superleague βρίσκεται στην... κόψη του ξυραφιού καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές στα play-offs, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που σημαίνει πώς δεν είναι διόλου απίθανο να κριθεί ακόμη και στην ισοβαθμία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής από το ντέρμπι των «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό (2-0) ενώ η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Άρη και πλέον είναι μαζί στην πρώτη θέση με 69 βαθμούς και στο +6 από τους Πειραιώτες.

Σας θυμίζουμε τη βαθμολογία των play-offs...

1. Παναθηναϊκός 69
2. ΑΕΚ 69
3. Ολυμπιακός 63
4. ΠΑΟΚ 60
5. Άρης 41
6. Βόλος 40

Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ομάδων, το πρώτο κριτήριο που καθορίσει την μεταξύ τους κατάταξη είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, στο σύνολο των οποίων περιλαμβάνονται κι εκείνα της κανονικής διάρκειας και όχι μόνο των αγώνων κατάταξης.

Αν αυτό δεν λύσει το «πρόβλημα», τότε το επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια, αθροίζοντας και σ' αυτή την περίπτωση και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας.

Αν ούτε το προηγούμενο κριτήριο δώσει τη λύση, τότε το τελευταίο είναι η θέση που κατέλαβαν οι ομάδες αυτές στην κανονική διάρκεια.

Αναλυτικά τα τρία κριτήρια με βάση τα οποία μπορεί να κριθεί το πρωτάθλημα ή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων:

  • Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν στους μεταξύ τους αγώνες τόσο στα Play-offs όσο και στην κανονική διάρκεια.
  • Η διαφορά τερμάτων που προκύπτει για τις ομάδες που ισοβαθμούν από τα μεταξύ τους παιχνίδια τόσο στα Play-offs όσο και στην κανονική διάρκεια.
  • Η θέση που κατέλαβαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα