ΑΕΚ – Αρης 3-1: Ο Τσούμπερ κερνάει, η Ένωση μεθάει! (vids)

bet365

Ο Τσούμπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς με 2 γκολ «μέθυσε» τη Νέα Φιλαδέλφεια και λύτρωσε την ΑΕΚ που δυσκολεύτηκε κόντρα στον Άρη, αλλά τελικά πήρε το μεγάλο τρίποντο (3-1) και βρέθηκε μόνη πρώτη με το βλέμμα στη Λεωφόρο! Δοκάρι ο Πινέδα.

Μόνη πρώτη με διαφορά τριών βαθμών στην κορυφή η ΑΕΚ και περιμένει το ντέρμπι! Με το σκορ στο 1-1, ο Τσούμπερ που είχε μπει ως αλλαγή με δύο γκολ στο 82' και στο 95' ήταν η χρυσή αλλαγή του Αλμέιδα που ξεκλείδωσε το ματς και οδήγησε την Ένωση στη νίκη επί του Άρη με 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε μια ματσάρα στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν προηγηθεί τα γκολ των Λιβάι Γκαρσία με πέναλτι στο 36' και η ισοφάριση από τον Ιτούρμπε στο 45'+1', με τους κιτρινόμαυρους να πανηγυρίζουν την τρίτη σερί νίκη τους και να διατηρούνται σίγουρα στην κορυφή, στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΕΚ – Άρης: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Τερζής

Το βασικό ερωτηματικό όσον αφορά την ενδεκάδα της ΑΕΚ ήταν οι επιλογές του Αλμέιδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τελικά ο «Πελάδο» αποφάσισε να αφήσει τον Πινέδα στον πάγκο ξεκινώντας το δίδυμο Σιμάνσκι - Γιόνσον στον άξονα, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Ελίασον δεξιά και στην επίθεση τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Στα μετόπισθεν, όπως αναμενόταν, ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, ο Χατζισαφί επανήλθε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ρότα διατηρήθηκε δεξιά, ενώ για τρίτο σερί ματς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Τζαβέλλας και Βίντα. Ο Τερζής επανέφερε τον Κουέστα κάτω από την εστία του Άρη, με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Οι Ετέμπο και Νταμπό ήταν το δίδυμο στον άξονα και οι Ιτούρμπε, Νταρίντα και Πάλμα η τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Καμάτσο.

Ματς με ευκαιρίες και 1-1 με Λιβάι Γκαρσία και Ιτούρμπε

Το πρώτο μέρος ήταν γεμάτο με επιθετικό ποδόσφαιρο τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον Άρη από το ξεκίνημα μέχρι και το σφύριγμα της λήξης για τα αποδυτήρια που βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1. Μόλις στο 2' η Ένωση θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα όταν ο Αραούχο από κοντά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα ο οποίος πραγματοποίησε μια σπουδαία επέμβαση, με τον Άρη να απαντά πέρα από το πλασέ του Καμάτσο στο 6' και με το σουτ του Νταρίντα τέσσερα λεπτά αργότερα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Η δεύτερη μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ στο ματς ήρθε στο 17' και πάλι με κεφαλιά του Αραούχο που δεν βρήκε στόχο με την Ένωση να αρχίζει να πιέζει περισσότερο, αλλά και τον Άρη που έχασε με τραυματισμό τον Μπράμπετς να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena. Τελικώς η Ένωση ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Ελίασον ανατράπηκε από τον Ετέμπο και πήρε πέναλτι με τον Λιβάι Γκαρσία με ψύχραιμη εκτέλεση να νικάει τον Κουέστα για το 1-0 στο 36'.

Οι κίτρινοι ωστόσο αντέδρασαν βγαίνοντας μπροστά. Στο 40' μια κεφαλιά του Καμάτσο στο πίσω δοκάρι δεν βρήκε στόχο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης έφτασε στην ισοφάριση. Αθανασιάδης και Βίντα έκαναν λάθος επιχειρώντας να παίξουν build up, ο Άρης πήρε την κατοχή, το σουτ του Πάλμα από μακριά σταμάτησε στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Ιτούρμπε με τον Αθανασιάδη πεσμένο πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1.

Ο Τσούμπερ με δύο γκολ ήταν η χρυσή αλλαγή που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ

Ο Τερζής αντικατέστησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τον Ετέμπο που είχε κάρτα με τον Ντουκουρέ, με την ΑΕΚ να μπαίνει με επιθετικές διαθέσεις και τον Λιβάι στο 47' να σπαταλά μια μεγάλη στιγμή βγαίνοντας στην αντεπίθεση, αλλά καθυστερώντας χαρακτηριστικά. Η ΑΕΚ άρχιζε να πιέζει περισσότερο και στο 54' ο Αραούχο σπατάλησε ξανά μια αδιανόητη ευκαιρία όταν έπειτα από κατέβασμα του Λιβάι με το κεφάλι ο Αργεντινός φορ δεν μπόρεσε μόνος απέναντι από τον Κουέστα να τον νικήσει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης απάντησε με τον Νταμπό με κεφαλιά από κοντά να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο με το ματς να παίρνει έναν γρήγορο ρυθμό ξανά. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε καθόλου συγκέντρωση με τον Άρη μετά από δύο λεπτά να βρίσκει δίχτυα με τον Καμάτσο μετά από κάθετη του Νταμπό, αλλά το τέρμα σωστά δεν μέτρησε καθώς το VAR συνέλαβε σε θέση οφσάιντ τον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές μες Τσούμπερ, Πινέδα και Φερνάντες να αντικαθιστούν Αραούχο, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον προσπαθώντας να πάρει πράγματα από τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Ένα πέναλτι για χέρι του Ενκουλού στο 67' σε σουτ του Λιβάι το πήρε πίσω ο Διαμαντόπουλος μέσω VAR για φάουλ στο μαρκάρισμα των Σιμάνσκι και Ρότα στον Πάλμα στην αρχή της φάσης. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, ο Άρης απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Νταμπό μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο Αλμέιδα συνεχίζοντας να ψάχνει το γκολ πέρασε και τον Μάνταλο αντί του Γιόνσον με την ΑΕΚ να βλέπει τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά και στο 78' στο διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ, ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε η κεφαλιά του Σιμάνσκι δεν βρήκε στόχο.

Στο 82' όμως ο Ισπανός κίπερ του Άρη δεν είχε λύση. Ο Μάνταλος γέμισε με φάουλ, ο Πίρσμαν απομάκρυνε και ο Τσούμπερ με έναν δεξί κεραυνό τράνταξε τα δίχτυα για να κάνει το 2-1 και να εκραγεί η OPAP Arena! Η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ ήταν απίθανη, με τον Πινέδα στο 91' μόνο ανενόχλητο απέναντι στον Κουέστα να στέλνει την μπάλα στο κάθετο. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο, η ΑΕΚ σφράγισε οριστικά τη νίκη της με τον Τσουμπερ να εκμεταλλεύεται την κόντρα στο σουτ του Μάνταλου και με πλασέ να γράφει το τελικό 3-1 μέσα σε πανζουρλισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

MVP: Ο Τσούμπερ που ήταν η χρυσή αλλαγή του Αλμέιδα με τα δύο γκολ που σημείωσε, οδηγώντας την ΑΕΚ στη νίκη.

Στο ύψος του: Ο Κουέστα για τις τεράστιες επεμβάσεις του που κρατούσαν τον Άρη στο παιχνίδι. Σίγουρα η ΑΕΚ ήταν αναποτελεσματική, αλλά ο Ισπανός κίπερ έχει κάνει μια σπουδαία εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αραούχο για τις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του, οι οποίες βέβαια δεν κόστισαν στην ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αθανασιάδης που πάσαρε στον Βίντα, ο οποίος ήταν κλεισμένος, αλλά και στη συνέχεια ο Κροάτης δεν αντέδρασε σωστά με συνέπεια η ΑΕΚ να χάσει την κατοχή και στην εξέλιξη της φάσης να δεχθεί την ισοφάριση.

Το στραγάλι: Ο Διαμαντόπουλος σωστά υπέδειξε το πέναλτι στην ανατροπή του Ελίασον από τον Ετέμπο, με τους παίκτες της ΑΕΚ να ζητάνε δεύτερη κίτρινη. Επίσης μέσω VAR ο Διαμαντόπουλος πήρε πίσω το πέναλτι στο χέρι του Ενκουλού για φάουλ νωρίτερα στην αρχή της φάσης στον Πάλμα. Σωστές αποφάσεις από τον Έλληνα ρέφερι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έδειξε αγχωμένη και ήταν τρομερά αναποτελεσματική απέναντι σε έναν Άρη που στάθηκε εξαιρετικά στην OPAP Arena, δημιούργησε φάσεις και λίγο έλειψε να φύγει όρθιος. Ωστόσο ο Αλμέιδα με το βάθος του πάγκου που διαθέτει έριξε ποιοτικές επιλογές στο παιχνίδι και ο Τσούμπερ αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή βρίσκοντας δύο γκολ που έδωσαν το τρίποντο στην Ένωση και της χάρισε - προσωρινά τουλάχιστον- το προβάδισμα των τριών βαθμών στην κορυφή.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (75' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60' Πινέδα), Ελίασον (60' Φερνάντες), Αραούχο (60' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (96' Μοχαμάντι)

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμετς (29' Ενκουλού), Εμπακατά, Ετέμπο (46' Ντουκουρέ), Νταρίντα, Νταμπό (81' Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (61' Οντουμπάγιο), Καμάτσο, Πάλμα (81' Μαζικού)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα