Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0: Λυσσασμένος για το πρωτάθλημα! (Vids)

bet365

Ανώτερος του αντιπάλου του και με μάτι που... γυάλιζε, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού με πλασέ του Σπόραρ (28') και αυτογκόλ του Ελ Αραμπί (36'), παρέμεινε στην κορυφή, αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τον «αιώνιο αντίπαλό» του και έδειξε αποφασισμένος για... κούπα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνοντας την... κάψα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο επικράτησε με 2-0 των Πειραιωτών και έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο του!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Σάρλια οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή. Ο Παλάσιος δεξιός εξτρέμ, ο Μπερνάρντ αριστερός και σέντερ φορ ο Σπόραρ. Στο 14' ο Μάγκνουσον πήρε την θέση του τραυματία, Σάρλια.

Για τον Ολυμπιακό του Ζοσέ Ανιγκό, ο Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την ''ερυθρόλευκη'' εστία. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ρέαμπτσουκ, στο δεξί ο Ροντινέι και ο Σωκράτης με τον Μπα οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Χουάνγκ και Εμβιλά οι κεντρικοί μέσοι, με τον Χάμες μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Φορτούνης και Μασούρας στα άκρα και... φουνταριστός ο Ελ Αραμπί.

'Πράσινη'' ένταση, κυριαρχία και... 2-0!

Aπό το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πίεσε ψηλά, εκείνος που έβγαλε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του, εκείνος που έπαιρνε τις περισσότερες δεύτερες μπάλες και τις προσωπικές μονομαχίες και με ''όπλο'' τις εξαιρετικές του μεταβιβάσεις και την λειτουργία της δεξιάς πλευράς με Σάντσες, Τσέριν και Παλάσιος, έψαξε το γκολ από το ξεκίνημα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε στο χορτάρι.

Στο 6' το σουτ του Μπερνάρντ από πολύ καλή θέση κόντραρε και πέρασε κόρνερ, στο 9' o Σπόραρ σούταρε πάνω στον Πασχαλάκη ενώ στο 16' η κεφαλιά του Παλάσιος πέρασε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός που δυσκολευόταν να ''χτίσει'' ορθολογικά τις επιθέσεις του είχε ένα σουτ του Χάμες στο 18' που μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και στο 28' άνοιξε το σκορ. Από ένα... παιδικό λάθος του Σωκράτη, ο Σπόραρ έκλεψε την μπάλα και με ένα υπέροχο ''τσίμπημα'' πάνω από πεσμένο σώμα του Πασχαλάκη έκανε το 1-0. Oι γηπεδούχοι δεν έριξαν τον ρυθμό, έψαξαν και δεύτερο γκολ, με τον Πασχαλάκη στο 34' να διώχνει το σουτ του Σάντσες, όπως έκανε και με το σουτ του Σπόραρ.

Στο 35', όμως, από το κόρνερ του Μπερνάρντ, ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας και το Τριφύλλι μέσα στη... φλεγόμενη Λεωφόρο έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, θα μπορούσαν να έχουν ξαναμπεί στο ματς στο 40' αλλά ο αμαρκάριστος Μασούρας με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Το κράτησε στο ρελαντί ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έβαλε στο... on το παιχνίδι με τον χρόνο, την εξαιρετική του κυκλοφορία και την καταπληκτική ανασταλτική του συμπεριφορά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν άριστα οργανωμένοι, είχαν σε μεγάλη ημέρα όλους τους παίκτες της αμυντικής γραμμής και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν καθόλου. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν συνδυασμούς και τα περίμεναν όλα από τον Ροντινέϊ που ήταν απελπιστικά μόνος του στο δημιουργικό κομμάτι.

Οι ''πράσινοι'' που είχαν και κάποιες μικροευκαιρίες για να σκοράρουν και τρίτο γκολ, έπαιξαν με το ρολόι και με χαρακτηριστική άνεση κράτησαν το 2-0 μέσα σε ένα πάρτι στη Λεωφόρο, με τον κόσμο να φωνάζει ''πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ'' και να χαίρεται την κυριαρχική εμφάνιση της ομάδας του.

MAN OF THE MATCH: Μπορεί ο Σπόραρ να άνοιξε το σκορ, μπορεί ο Κουρμπέλης να έκανε τρομερή δουλειά στη μεσαία γραμμή, όπως και ο Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Κορυφαίος του αγώνα, όμως, ήταν ο τρομερός, ανίκητος, συγκλονιστικός, Φακούντο Σάντσες. Απροσπέλαστος αμυντικά, δημιούργησε ρήγματα επιθετικά, πολύ μεγάλο ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός στη πρώτη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο ματς, εκτέλεσε με μεγάλη κλάση και ποιότητα, ανοίγοντας τον δρόμο για την νίκη στον Παναθηναϊκό. Στην ίδια κατηγορία και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον που θύμισε απόψε... Ρενέ Χένρικσεν. Βγήκε πρώτος σχεδόν σε όλες τις μπάλες, ήταν υπέροχος και καλός και με την μπάλα στα πόδια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χάμες και Ελ Αραμπί. Ο Ανιγκό τους έδωσε φανέλα βασικού αλλά ήταν αμφότεροι απογοητευτικοί. Ο Κολομβιανός σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο και ο Μαροκινός ακίνδυνος και έβαλε και αυτογκόλ.

Η ΓΚΑΦΑ: O Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο 28' γύρισε την μπάλα χωρίς την κατάλληλη δύναμη στον Πασχαλάκη και έκανε... δώρο στον Άντρατζ Σπόραρ ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, το οποίο πλήρωσε πολύ ακριβά ο Ολυμπιακός, καθώς ο Σλοβένος στράικερ άνοιξε το σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μία... Γκράντε διαιτησία απόψε στη Λεωφόρο. Ο Ισπανός ρέφερι επιβεβαίωσε την φήμη και την κατηγορία του. Elite. Αλάνθαστος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν κατά πολύ ανώτερος του Ολυμπιακού, επένδυσε στο πρώτο ημίχρονο και με δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά... καθάρισε το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος οι ''πράσινοι'' έπαιξαν με τον χρόνο, δεν απειλήθηκαν καθόλου και πήραν ένα σπουδαίο ''τρίποντο'' που τους διατηρεί στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάντσες, Σάρλια(14' Μάγκνουσον), Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Τσέριν(85' Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης(70' Μαντσίνι), Παλάσιος, Μπερνάρντ(84' Τσοκάι), Σπόραρ(69' Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Ροντινέϊ, Σωκράτης, Μπα, Χουάνγκ, Εμβιλά, Χάμες(46' Μπιέλ), Φορτούνης(81' Βρουσάι), Μασούρας(69' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί(46' Μπακαμπού).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα