Άρης: Η λύση πρέπει και θα δοθεί από την UEFA

Άρης: Η λύση πρέπει και θα δοθεί από την UEFA

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για τα εγκλήματα στο Βικελίδης, αλλά και το τεράστιο ζήτημα που προκύπτει με την παρουσία Μπαλτάκου-Μπένετ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια είναι ότι θα προσπαθήσω επιγραμματικά και απόλυτα ψύχραιμα να μεταφέρω και το τι συνέβη χθες το βράδυ, αλλά στην ουσία και το τι συμβαίνει στα χρόνια της…εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρα από διαπιστώσεις όμως θα προχωρήσω και στο πώς μπορεί να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Γιατί διαπιστώσεις βλέπω για σφαγή και εγκλήματα διαβάζω για…τέλειους διαιτητές ακούω- φυσικά όταν έχει γίνει η σφαγή του Δράμαλη υπέρ μας- και κάποιους να κουνάνε το δάκτυλο για κανονισμούς και να επιπλήττουν αυτούς που γράφουν το σωστό, αλλά είναι κόντρα στα συμφέροντα τους οπότε με ψέματα κάνουν το άσπρο-μαύρο!

Μέγα θέμα η καταγγελία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για Μπαλτάκο

Δεν διάβασα, δεν άκουσα, δεν είδα πουθενά όμως πως θα αλλάξει όλο αυτό. Προφανέστατα για μένα το μεγαλύτερο θέμα όλων είναι η καταγγελία της ΠΑΕ Άρης για τον κ. Μπαλτάκο. Ο Άρης έκανε μία καταγγελία που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε προκαλέσει την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ. Ουδεμία ακόμα αντίδραση όμως για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Προφανώς δεν θα είναι τόσο γρήγορη η αντίδραση όπως μετά το ΑΕΚ-Άρης όπου έκανε προσωπική δήλωση κατά του Άρη. Τότε που μας είπε ότι από την άλλη Τρίτη θα σχολιάζει ο Μπένετ, αλλά τώρα μου είπε να πω! Ακόμα περιμένουμε… Φοβερά πράγματα.

Ως δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο CAS για την περίφημη πολυιδιοκτησία που στο τέλος κρίθηκε μη πειθαρχικά ελεγκτέος, και τώρα σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη είπε ότι θα…απαυτώσει όλο τον Άρη, αλλά για να το αποδείξει ο μεγαλομέτοχος του Άρη πρέπει να προσκομίσει…ηχητικό. Που αν το έχει και το προσκομίσει θα λέμε ότι απαγορεύεται η ηχογράφηση. Μας λένε δηλαδή ότι από δω και πέρα όποιος καλεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ να τον ηχογραφεί; Μήπως να τον τραβάει και βίντεο όπως συνέβη πριν κάποια χρόνια στην βουλή; Τότε που και ακούστηκε, αλλά είχαμε και εικόνα για το τι είπε. Θυμάστε το αποτέλεσμα; Τις αιτιάσεις για παράνομη βιντεοσκόπηση; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…

Θα παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας;

Ο αθλητικός εισαγγελέας τι άλλο πρέπει να γίνει για να επέμβει. Μέσα σε 24 ώρες παρενέβη γιατί ο Καρυπίδης είπε…ανθρωπάκια. Το θα απαυτώσω εσένα και όλο τον Άρη που αναγράφεται σε επίσημη ανακοίνωση; Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό και τι γίνεται από χθες βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Ίσως αν διαβάζατε τη σημερινή ανακοίνωση του SUPER-3 να καταλαβαίνατε. Και αναφέρομαι στις αρχές αυτής της χώρας…

Ο Άρης για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να πάει ως το τέλος. Ότι και να σημαίνει αυτό. Είναι θέμα αρχής και αξιοπρέπειας για όλο τον σύλλογο. Τους πατεράδες του κάθε Αρειανού. Τελεία και παύλα…

Ανύπαρκτο πέναλτι, παράβαση στο πλάγιο άουτ

Για το παιχνίδι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει μόνο Άρης . Γκολ, δυο δοκάρια, απόλυτη κυριαρχία και ματς που έπρεπε να είναι στο 3-0. Το ότι έμεινε στο 1-0 έδωσε την ευκαιρία στις επιλογές του Μπένετ να καθορίσουν με τις αποφάσεις τους το νικητή. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι με τον Σβαμπ να…ακουμπάει το πόδι του Μπράμπετς πέφτοντας. Προσέξτε ακόμα και αν ο Μπραμπετς ακουμπούσε το πόδι του Σβαμπ δεν υπάρχει παράβαση. Παράβαση όμως υπάρχει νωρίτερα με το πλάγιο. Και η παράβαση είναι ότι ο Ζιβκοβιτς πατάει με σχεδόν όλο το πόδι μέσα στο γήπεδο. Το ότι βλέπω τον κανονισμό ότι πατάει την γραμμή, ενώ αυτός αναφέρει ότι πρέπει να την πατάει ή να είναι ΕΞΩ από το γήπεδο το θεωρώ ως μία προσπάθεια να δικαιολογήσουμε το έγκλημα του Αλβανού βαρίστα τον οποίο ο Λουτσέσκου όπως και τον διαιτητή τους βρήκε άριστους!

Το βίντεο εκθέτει τον Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου, άλλωστε, όπως μας είπε λέει την αλήθεια και χθες μας είπε ότι ήταν άδικη η αποβολή του και δεν πέταξε τίποτα στην κερκίδα. Απλά τον διαψεύδει και τον εκθέτει το βίντεο που φαίνεται ξεκάθαρα ότι πετάει το αντικείμενο με απίστευτη ορμή και κίνηση σαν επαγγελματίας ακοντιστής-που και τίποτα να μην είχε στα χέρια του, η κίνηση αρκεί για ένα γήπεδο που βράζει. Μετά φταίνε φυσικά οι οπαδοί που θα αντιδράσουν και όχι αυτός;

Ένα γήπεδο που απορώ πραγματικά πώς συγκρατήθηκε τόσος κόσμος από όσα εξοργιστικά έβλεπε να συμβαίνουν με απίστευτες προκλήσεις από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Προσωπικά όμως έχασα πάσα ιδέα για έναν άνθρωπο τον οποίο έχω υμνήσει στο παρελθόν για το ήθος του και τον είδα με τα μάτια μου και εγώ και άλλοι συνάδελφοι να κάνει απίστευτες χειρονομίες στον κόσμο. Δεν έχω βίντεο όμως και ο παρατηρητής του αγώνα μάλλον πετούσε αετό και δεν ήταν σαν τον παρατηρητή στην Λέωφόρο που είδε τον Ζερβίνιο μέσα σε 15 άτομα να σηκώνει το δάκτυλο.


Με ξεπερνάει όμως όταν οι θιασώτες των καρφωμένων ρετσινών στα κόρνερ, των εκατοντάδων κροτίδων, των αντικειμένων που χτύπησαν τον Ματίγια ή τον Βέλεθ- που δεν έπεσαν όπως έπεφτε χθες ο Κάργας μπαινοβγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο- κάνουν λόγο για μία κροτίδα που έπεσε σε ένα κόρνερ. Μην θυμηθώ τον Καραλιόπουλο που έφαγε πέτρα και σηκώθηκε και συνέχισε με αίματα. Ο καθένας όπως ξέρει και μπορεί…

Όλα αυτά όμως που έκανε ο Λουτσέσκου, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι…μαγκιά! Αυτή είναι η επικοινωνία, αυτή είναι η κοινωνία μας.

Μας λένε ότι η λύση είναι η πρόσληψη του Μπρους Λι;

Και ξέρετε τι λέει μερίδα του κόσμου του Άρη; Ο δικός μας πάγκος γιατί κοιμόταν; Νιαρχάκο τι κάθεσαι και βλέπεις με τα χέρια στις τσέπες; Καρυπίδη ξύπνα και φέρε γενικό αρχηγό τον Μπρους Λι.

Πάρτε τους καροτσάκι και εσείς… Αυτοί ορμούσαν, ήρθαν μέσα στην έδρα μας και πούλησαν τσαμπουκά! Να τους πως ότι έχουν άδικο; Όλα για τη νίκη!

Ζητάνε δηλαδή να έχουνε και αυτοί στην ομάδα τέτοιες συμπεριφορές, να πετάνε αντικείμενα πίσω στην κερκίδα, να μανουριάζουν, να ορμάνε στους διαιτητές. Τι όχι;

Βέβαια το…κενό αυτό δεν μπορεί να μην το είδε και ο Καρυπίδης. Το είδε για αυτό αφού δεν έχει κανέναν να τα κάνει αυτά, κατέβηκε ο ίδιος!!! Εκεί, λοιπόν, χρειάζεσαι ενίσχυση Θόδωρε! Άσε τους Νταρίντα και Καμαρά. Δεν μετράνε αυτά, εκτός αν κάνεις 3-0 στο ημίχρονο.

Για αυτό ο Μπένετ μπορεί να φέρνει σε αυτό το ματς έναν διαιτητή να κάνει τον…Σουηδό ενώ στην χώρα του δεν έχει VAR και στο VAR να τοποθετεί αυτόν που πήρε πιστοποίηση πριν 2 μήνες! Θα ζητήσει συγνώμη ο Μπένετ για τα χθεσινά εγκλήματα; Προφανώς και όχι. Μάλλον συγχαρητήρια θα πάρει. Το χέρι του Αμραμπατ για να φύγω και λίγο από το Άρης -ΠΑΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι αν το έκανε ο Ετέμπο πχ δεν θα είχε αποβληθεί. Α ξέχασα, αυτός αποβλήθηκε με ανύπαρκτη την πρώτη κάρτα στο ματς που ο Πρόεδρος της ΕΠΟ βγήκε να κάνει δήλωση ότι όλα καλά.

Εκτέθηκαν σε 3 περιπτώσεις και…εκδικούνται;

Λοιπόν για να μην το κουράζουμε άλλο. Η λύση είναι μία. Από την στιγμή που ξεκάθαρα η Πολιτεία δεν θέλει να σπάσει αυγά και οι ευθύνες της που επιτρέπει να γίνονται όσα γίνονται, είναι τεράστιες, ο Άρης έχει ένα και μόνο δρόμο.

Τον δρόμο με τον οποίο δικαιώθηκε στα άλλα 3 μεγάλα εγκλήματα. Ντουρμισάι: καταδικάστηκε η ΕΠΟ, δικαιώθηκε ο Άρης από το CAS. Λάτσκοφ: εκτέθηκε ανεπανόρθωτα κάθε επιτροπή της ΕΠΟ και δικαιώθηκε ο Άρης από το CAS. Υπόθεση αδειοδότησης: Εκτέθηκε διπλά η ΕΠΟ με Σαράκη και επιτροπή αδειοδότησης και δικαιώθηκε ο Άρης από την UEFA. Τι κάνουν τώρα δηλαδή; Εκδικούνται που δεν μπορούν 3 χρόνια να πλήξουν τον ΑΡΗ με αποφάσεις που κατέπεσαν στην Ευρώπη και έκαναν και τεράστιο κρότο;

Αυτή κύριοι είναι και η μόνη λύση. Η UEFA πρέπει και θα παρέμβει γιατί διαφορετικά θα διαλυθεί ολοκληρωτικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!