ΑΕΚ: Δεν είναι αποτελεσματική και της κοστίζει

ΑΕΚ: Δεν είναι αποτελεσματική και της κοστίζει

Χαμένη ευκαιρία ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν είχε το εύκολο γκολ ούτε στο ισόπαλο ντέρμπι της πρεμιέρας των play-offs με τον Παναθηναϊκό. Ήταν ξανά αναποτελεσματική και άφησε πάλι βαθμούς.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να αντιδράσει μετά από ήττα, σε αντίθεση με ό,τι έπραττε μετά από αρνητικά αποτελέσματα μέσα στη σεζόν, ξεκινώντας τα play-offs με λευκή ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena. Αποτέλεσμα που τη διατήρησε στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, βλέποντας πλέον όμως τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να την πλησιάζουν. Κάτι που κάνει για τους κιτρινόμαυρους ακόμα πιο σημαντικό το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην επανέναρξη μετά τη διακοπή που ακολουθεί.

Η Ένωση δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Κάτι που σε κάποια παιχνίδια της έχει κοστίσει, σε άλλα όχι. Δεδομένα πάντως στα δύο τελευταία ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η έλλειψη του εύκολου γκολ έχει αποβεί καθοριστικός παράγοντας για να αφήσει η ΑΕΚ βαθμούς στο κατώφλι της τελικής ευθείας που θα κρίνει στο τέλος τον τίτλο.

Η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στα δύο ντέρμπι

Στην ήττα με 1-3 από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ είχε κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος, αλλά είχε χάσει τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Αρχικά στο τετ-α-τετ του Αραούχο με τον Πασχαλάκη, έπειτα στην εντυπωσιακή επέμβαση του τελευταίου στην κεφαλιά του Πινέδα και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την προβολή του Αραούχο απέναντι από τον γκολκίπερ των ερυθρόλευκων που δεν βρήκε στόχο. Η Ένωση δεν άνοιξε το σκορ και έπειτα όπως αποδείχθηκε το πλήρωσε, ενώ παρά το γκολ του Τσούμπερ στο δεύτερο μέρος, οι κιτρινόμαυροι είχαν δύο τρομερές ευκαιρίες με κεφαλιές των Πινέδα και Μουκουντί χωρίς να καταφέρουν να χριστούν σκόρερ.

Η αναποτελεσματικότητα ήταν όμως στοιχείο που επαναλήφθηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ να αφήνει δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της κορυφής. Το σουτ του Άμραμπατ στο πρώτο μέρος με τη γωνία του Μπρινιόλι στο... πιάτο δεν βρήκε στόχο, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η ανεπανάληπτη ευκαιρία που σπαταλάει ο Ρότα στο πλασέ στο 42'. Οι μεγάλες στιγμές δεν ήταν σε ποσότητα τόσες όσες απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως και μετά τη διπλή απόκρουση του Αθανασιάδη που κράτησε το μηδέν, η Ένωση είχε ακόμα μια με τον Γιόνσον να βγαίνει από πλάγια σε θέση βολής αλλά να βλέπει τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να του λέει «όχι», έχοντας στη συνέχεια και την κεφαλιά που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης

Όπως αποδεικνύεται, το γεγονός ότι ο Λιβάι Γκαρσία δεν είναι έτοιμος λόγω της θλάσης που είχε υποστεί, είναι κάτι που επηρεάζει την ΑΕΚ. Ο 25χρονος φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των κιτρινόμαυρων και η απουσία του από την αιχμή του δόρατος ήταν εμφανής απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ στην ήττα από τον Ολυμπιακό, όπου πέρασε ως αλλαγή, δεν μπορούσε να προσφέρει καθώς φαινόταν έξω από τα νερά του από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Μπορεί τη φετινή σεζόν ο Αλμέιδα να τον μετέτρεψε σε φορ, όμως ο Λιβάι ανταποκρίνεται στον ρόλο αυτό, παίρνοντας μπουστάρισμα και από τη δουλειά που κάνει ο Αραούχο έξω από την περιοχή. Και όπως αποδείχθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας στην επίθεση έλειψε από την ΑΕΚ στα δύο τελευταία ντέρμπι. Συνεπώς η επιστροφή του Λιβάι με την επανέναρξη των play-offs, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είναι κάτι που σίγουρα περιμένει πως και πως ο Αλμέιδα προκειμένου η επίθεσή του να αρχίσει να δουλεύει ξανά με το στυλ που της έχει δώσει ο Αργεντινός κόουτς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα