ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Ορθιος στο «ροντέο» και «φωτιά» στα play - offs (vids)

bet365

Από μία μεγάλη ευκαιρία είχαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, σε ντέρμπι με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις, πολλή δύναμη, εντάσεις και δαιμονιώδη ρυθμό. Εντονες διαμαρτυρίες του Τριφυλλιού για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, ειδικά για αποβολή του Αμραμπατ στο 43', χαμός στο φινάλε!

Στο μηδέν έμεινε το ντέρμπι στην OPAP Arena. Σε ένα ματς με πάθος και ένταση, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τους πράσινους να διατηρούνται στην κορυφή, δύο βαθμούς μπροστά από την Ένωση, η οποία είδε τον Ολυμπιακό να πλησιάζει στον ένα πόντο, με τα play-offs να παίρνουν... φωτιά στη μάχη του τίτλου.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς

Τα πλάνα για την ενδεκάδα που θα επέλεγε ο Ματίας Αλμέιδα κόντρα στον Παναθηναϊκό είχαν αρκετά ερωτηματικά, αλλά ο Αργεντινός κόουτς της ΑΕΚ επέλεξε να διατηρήσει τα πρόσωπα που ξεκίνησαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με εξαίρεση τον Μήτογλου αντί του τιμωρημένου Βίντα στην άμυνα. Ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, η τετράδα στην άμυνα αποτελούταν από τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου και Ρότα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά ενώ μπροστά ο Πινέδα διατηρήθηκε πίσω από τον Αραούχο στην κορυφή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιβάι Γκαρσία έμεινε εκτός 20άδας καθώς ήταν ανέτοιμος.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Τσέριν στη μεσαία γραμμή με τους Ρούμπεν Πέρεθ και Κουρμπέλη. Η ενδεκάδα των πρασίνων ήταν η αναμενόμενη με τον Μπρινιόλι στο τέρμα, τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Κώτσιρα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση οι Παλάσιος και Μαντσίνι ήταν στα δύο άκρα και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Mία από τις δυνατές μονομαχίες του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στην OPAP Arena

Δυνατή παρτίδα στη «σκακέρα» της OPAP Arena

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στην ανασταλτική τους λειτουργία και να μην δημιουργούνται μεγάλες στιγμές, παίζοντας με ένταση και πάθος. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ προσπάθησε να φανεί απειλητική, έχοντας την πρώτη της καλή στιγμή στο 24' με τον Άμραμπατ, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Πινέδα, αλλά το σουτ του Μαροκινού από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ, με την Ένωση να ανεβάζει σιγά σιγά στροφές.

Ο Παναθηναϊκός στεκόταν καλά, όντας συμπαγής στα μετόπισθεν, ωστόσο δεν απειλούσε καθόλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη του στιγμή ήρθε στο 41' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, που πέρασε δίπλα από το κάθετο του Αθανασιάδη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε πάντως στην ΑΕΚ ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Πινέδα πάσαρε στον Ρότα, αυτός άδειασε τον Μάγκνουσον, αλλά απέναντι από τον Μπρινιόλι πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ.

Μεγάλες ευκαιρίες με την έναρξη, αλλά έμειναν στο μηδέν

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστιες στιγμές για τις δύο ομάδες. Αρχικά στο 46' ο Παναθηναϊκός απείλησε σε μια τριπλή ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τον Αθανασιάδη να λέει «όχι» σε Μαντσίνι και Ιωαννίδη, ενώ στη συνέχεια ο Τσέριν σούταρε δίπλα από το κάθετο! Στο επόμενο λεπτό ο Γιόνσον μετά από τρομερή κάθετη του Αραούχο νικήθηκε από τον Μπρινιόλι που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια μετά από σέντρα του Χατζισαφί, ο Δανός με κεφαλιά είδε την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο! Εν τω μεταξύ ο Αλμέιδα είχε προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή με τον Τσούμπερ να αντικαθιστά τον Άμραμπατ και τους Πινέδα και Γκατσίνοβιτς να παίζουν στις πλευρές με τον Ελβετό στην επίθεση.

Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε Τσέριν και Μαντσίνι με Μπερνάρ και Κλεϊνχέισλερ σε ένα σημείο που η ΑΕΚ πίεζε. Ο Αλμέιδα βλέποντας ότι δημιουργικά η ΑΕΚ δεν έβγαζε καθαρές φάσεις, προχώρησε έπειτα σε τρεις κινήσεις φέρνοντας στο ματς Σιντιμπέ, Μάνταλο και Ελίασον αντί Ρότα, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς, με την Ένωση να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε την κορυφή της επίθεσης με τον Βέρμπιτς να αντικαθιστά τον Ιωαννίδη, ενώ την ίδια στιγμή ο Τζαβέλλας πέρασε αντί του Μουκουντί που δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Μια κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 82' μετά από κόρνερ με τον Πολωνό αμαρκάριστο πέρασε ψηλά άουτ, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ρίξει το τέμπο και τον Γιοβάνοβιτς να περνάει και τον Τσόκαϊ αντί του Κουρμπέλη. Οι πράσινοι απείλησαν μετά από αρκετή ώρα στο 91' με ένα σουτ του Παλάσιος που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης. Στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων (με τον Παναθηναϊκό να έχει μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσόκαϊ μέσω VAR για σκληρό φάουλ στον Πινέδα) ο Παλάσιος ανέτρεψε τον Αραούχο, ο Νταμπάνοβιτς αρχικά έδωσε πέναλτι, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του χωρίς να πάει στο VAR δίνοντας φάουλ στον Σιμάνσκι με το ντέρμπι να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τα αίματα μεταξύ των πάγκων να ανάβουν.

MVP: Ο Μάγκνουσον ήταν σταθερότατος στην άμυνα του Παναθηναϊκού και έπαιζε ψύχραιμα με την μπάλα κάτω.

Στο ύψος του: Και από την ΑΕΚ θα μπει ένας στόπερ στους διακριθέντες με τον Μήτογλου να πραγματοποιεί μια μαχητική εμφάνιση, ενώ στην κατηγορία αυτή μπαίνει και ο Αθανασιάδης για τις δύο φοβερές επεμβάσεις του σε Μαντσίνι και Ιωαννίδη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκατσίνοβιτς είναι έξω από τα νερά του αυτό το διάστημα και δεν μπόρεσε να δώσει πράγματα μεσοεπιθετικά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ρότα στη μοναδική ευκαιρία που έχασε στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το στραγάλι: Κάκιστη η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για δεύτερη κίτρινη κάρτα του Άμραμπατ στο 43' σε χέρι μετά από πάσα του Μπρινιόλι και για χέρι του Χατζησαφί στην περιοχή. Η ΑΕΚ φωνάζει για την απόφαση του Μαυροβούνιου ρέφερι να πάρει πίσω το πέναλτι που υπέδειξε σε ανατροπή του Αραούχο από τον Παλάσιος στις καθυστερήσεις, για να χρεώσει με φάουλ τον Σιμάνσκι χωρίς να κληθεί στο VAR.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ντέρμπι πήγε στην ένταση και στο πάθος. Οι μεγάλες στιγμές δεν ήταν πολλές και θα έπαιρνε τη νίκη αυτός που θα έβρισκε πρώτος το γκολ. Δεν το βρήκε κανείς και το ματς έμεινε στο 0-0, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει την πρωτιά με δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ, η οποία είδε τον Ολυμπιακό να την πλησιάζει στον ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (81' Τζαβέλλας), Μήτογλου, Ρότα (70' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον (70' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70' Ελίασον), Άμραμπατ (46' Τσούμπερ), Πινέδα, Αραούχο

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκενφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (87' Τσόκαϊ), Τσέριν (65' Μπερνάρ), Μαντσίνι (65' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80' Βέρμπιτς)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα