Αντίδραση δεν ήρθε και τώρα... Τούμπα!

Αντίδραση δεν ήρθε και τώρα... Τούμπα!

Αντίδραση δεν ήρθε και τώρα... Τούμπα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό που την πληγώνει μόνο επειδή δεν αντέδρασε μέρα την ήττα από τον Ολυμπιακό και έχει υστερόγραφο.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ μετά το βαρύ χτύπημα και την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν να προκύψει αντίδραση! Η κλήρωση της Superleague τα έφερε έτσι που είχε δύσκολο έργο με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της και ταυτόχρονα αφού ήταν ντέρμπι υπήρχε η δυνατότητα να βγει σημαντική αντίδραση με νίκη που θα την έφερνε ξανά στην κορυφή. Αυτός ήταν ο στόχος του Δικέφαλου στην πρεμιέρα των play-offs, εννοείται να μπει και με το δεξί σε αυτή τη διαδικασία, αλλά κυρία ήταν να αφήσει πίσω της την ήττα από τους "ερυθρόλευκους"!

Κάτι που δεν έγινε! Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς πολύ δυνατό με τις καθαρές φάσεις να είναι περισσότερες για την Ένωση, τόσο στο πρώτο 45λεπτο, όσο και στο δεύτερο μισό του αγώνα. Για άλλη μια αναμέτρηση ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική όταν έπρεπε... Αυτό το 0-0 δεν την πληγώνει βαθμολογικά σε επίπεδο διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά σίγουρα την πόνεσε ψυχολογικά και σε επίπεδο αυτοπεποίθησης. Αυτές είναι οι πληγές της ΑΕΚ με το τέλος του ντέρμπι στην Νέα Φιλαδέλφεια και πρέπει να δουλέψουν πολύ Αλμέιδα και τεχνικό team.

Οι "πράσινοι" ήταν και πάλι συμπαγείς, έπαιξαν σωστά όπως πάντα τακτικά αμυντικά, προσπάθησαν σε μια φάση (τριπλή) να κλέψουν το ματς, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα. Από κει και μετά, εκ του αποτελέσματος και χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακός ο Ματίας Αλμέιδα, το τέλος του ματς μπορούμε να σημειώσουμε ότι δεν ήταν σωστή η απόφαση του Αργεντινού τεχνικού να διατηρήσει την ενδεκάδα που έπαιξε με τον Ολυμπιακό. Διότι οι ίδιοι που δεν πήγαν καλά με τους "ερυθρόλευκους" ήταν κακοί και με τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να αλλάξει τα άκρα της επίθεσης αφού Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς δεν ήταν και πάλι καλοι.

Επίσης δεν ανταποκρίθηκε και πάλι ο Ρότα μεσοεπιθετικά και ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Δεν του βγήκε που λέμε και τώρα στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική πρέπει να πάει μόνο για τη νίκη! Δεν έχει περιθώρια για ήττα, δεν θα της δώσει πολλά ακόμη και το Χ, πρέπει να επικρατήσει και να ξεκινήσει αντεπίθεση διαρκείας για τον τίτλο. Κάθε άλλο από εύκολο φυσικά δεν θα είναι αυτό... Έχει διακοπή για να δουλέψει πνευματικά και αγωνιστικά για να τα καταφέρει και λογικά θα έχει και Λιβάι Γκαρσία.


...

Το πρώτο μισό και ο Άμραμπατ...

Αν εστιάσουμε και στο πρώτο 45λεπτο που δεν έφερε κάποιο γκολ και είχε στιγμές για την ΑΕΚ, για να βρει τέρμα, με σπουδαιότερη το ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ του Ρότα (αλλά και τις στιγμές με Αραούχο και Γκατσίνοβιτς), το παιχνίδι θύμισε πολύ εκείνο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να προσεχει πολύ περισσότερο για να μη φάει φάσεις και έπαιξε με μεγάλες μπάλες, γιόμες, από την άμυνά του τις οποίες δεν είχε πρόβλημα να αντιμετωπίσει η άμυνα του Δικέφαλου με τους Μουκουντί και Μήτογλου.

Οι δύο ομάδες επιχείρησαν να κάνουν ότι και στο πρώτο ματς. Ο Αλμέιδα ξεκίνησε με την 11αδα του αγώνα με τον Ολυμπιακό δείχνοντας στους παίκτες που έχασαν το παιχνίδι εκείνο εμπιστοσύνη. Δεν δικαιώθηκε η αλήθεια είναι αφού δεν κυριάρχησε η ΑΕΚ, ήταν καλύτερη, δεν απειλήθηκε (επαναλαμβάνω στο πρώτο μισό του αγώνα), αλλά δεν επέβαλλε τον ρυθμό της όπως το είχε κάνει με τον Ολυμπιακό. Ούτε σε επίπεδο κατοχής μπάλας, ούτε σε επίπεδο καθαρών ευκαιριών όπως είχε απέναντι στους "ερυθρόλευκους" στο ίδιο γήπεδο και στο ίδιο διάστημα, του πρώτου 45λεπτου.

Η μεγαλύτερη στιγμή της αφορούσε το τετ α τετ του Λάζαρου Ρότα που πάλι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και να κάνει το γκολ. Αυτό έγινε βέβαια διότι Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς δεν ήταν στην καλή του μέρα και δεν κατάφεραν στις καλές μπάλες που πήραν να κάνουν κάτι καλό, σίγουρα καλύτερο από ότι έκαναν τελικά, ειδικότερα ο Σέρβος μεσοεπιθετικός που είχε τρεις στιγμές να κάνει καλύτερη επιλογή αλλά δεν την έκανε, τελείωσε άστοχα και επιπόλαια τις φάσεις που του δόθηκαν. Φανερά πιεσμένος ο άσος της ΑΕΚ δίχως λόγο...

Υπάρχουν και οι φάσεις που φωνάζει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό του αγώνα. Δικαιολογημένα για τον Άμραμπατ που θα μπορούσε να δει δεύτερη κίτρινη στο χέρι που έκανε στη μεταβίβαση της μπάλας από τον Μπρινιόλι. Αλλά σταμάτησε τη φάση επειδή ήταν ήδη εντός περιοχής ο Άμραμπατ του Παναθηναϊκού! Φυσικά και δεν υπάρχει καν φάουλ στο τάκλιν που κάνει και κόβει μπάλα και πάλι φώναξαν οι φιλοξενούμενοι. Για τη φάση στο χέρι του Χατζισαφί λογικό να μην υπάρχει καμία παράβαση εφόσον δεν δίνεται πρώτα πάλι φάουλ υπέρ του διεθνούς Ιρανού αφού με το χέρι και το σώμα επιχειρεί να τον βγάλει απ τη φάση ο Κουρμπέλης! Εντάξει δύο φορές τέτοιο πέναλτι στην ίδια σεζόν ΔΕΝ γίνεται, το φάουλ του αντιπάλου να βαφτίζεται χέρι και πέναλτι...

Τώρα στη φάση που ζητάει πέναλτι ο Αραούχο, σωστά δίνεται φάουλ του Σιμάνσκι, αλλά ούτε καν πήγε να το δει ενώ έδωσε πρώτα πέναλτι. Όμως τον σπρώχνει ο Πολωνός τον Βέρμπιτς όπως ο Κουρμπέλης τον Χατζισαφί και στο ματς της Λεωφόρου ο Σπόραρ και πάλι τον Ιρανό άσο της ΑΕΚ.


...

Υγ: Υπέροχο το πέταλο, η στιγμή όλη από την ΠΑΕ αλλά και τον κόσμο, για τον Μίμη Παπαϊωάννου. Συγκλονιστική στιγμή που θα μείνει πάντα χαραγμένη στις μνήμες όλων μας...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...