Σεντρίκ Μπακαμπού: Οι «κάννες» του ζεστάθηκαν και ετοιμάζεται για την καλύτερη σεζόν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (vids)

Σεντρίκ Μπακαμπού: Οι «κάννες» του ζεστάθηκαν και ετοιμάζεται για την καλύτερη σεζόν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (vids)

Νότης Χάλαρης
Σεντρίκ Μπακαμπού: Οι «κάννες» του ζεστάθηκαν και ετοιμάζεται για την καλύτερη σεζόν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (vids)

bet365

Αν και στη Μαρσέιγ φάνηκε πως η... μπογιά του έχει ξεθωριάσει, ο Σεντρίκ Μπακαμπού δεν δείχνει απλά αναγεννημένος στον Ολυμπιακό αλλά έχει όλες τις προδιαγραφές για να κάνει την καλύτερη σεζόν του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ήταν μία μεταγραφή της τελευταίας... στιγμής το περασμένο καλοκαίρι. Με τους Ελ Αραμπί και Ουί-Τζο Χουάνγκ στο ρόστερ, η άφιξη του Σεντρίκ Μπακαμπού ως ελεύθερος από τη Μαρσέιγ στην τελευταία μέρα των μεταγραφών ήταν κάπως... αθόρυβη.

Η παρουσία του στον γαλλικό σύλλογο μόνο θετική δεν ήταν με τον ίδιο να ψάχνει να βρει τα πατήματά του και τον εαυτό που τον έστειλε με 40 εκατ. ευρώ (!) στην Κίνα τον Γενάρη του 2018. Παιχνίδι με το παιχνίδι και όσο κυλούσε ο χρόνος, ο 31χρονος φορ δεν πήρε απλώς την ευκαιρία του ως βασικός αλλά έκλεισε μία μόνιμη θέση στα βασικά πλάνα του Μίτσελ.

Το τέρμα του κόντρα στον Λεβαδειακό ήταν το 12ο σε 21 ματς στη Stoiximan Superleague και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος. Το Gazzetta κάνει μία αναδρομή στα πεπραγμένα του Μπακαμπού στην Ευρώπη και σας εξηγεί γιατί είναι έτοιμος να κάνει τη καλύτερη σεζόν του από άποψη αριθμών.

Συστήθηκε με δύο «χρυσά» γκολ

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού μπορεί να αποκτήθηκε στα μέσα Σεπτέμβρη αλλά έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στις 18 του ίδιου μήνα στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Άρη (ήττα 2-1). Η εμφάνισή του άφησε υποσχέσεις και έτσι ο Μίτσελ, στο ντεμπούτο του ως προπονητής του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά, τον έριξε βασικό.

Η δικαίωση ήρθε άμεσα, με τον 31χρονο επιθετικός να σκοράρει δύο φορές και να χαρίζει τη νίκη στους Πειραιώτες με 2-0. Μάλιστα δύο γκολ σε ντεμπούτο ως βασικός, το είχε κάνει και με τη Βιγιαρεάλ (σε νίκη με 3-1 απέναντι στην Εσπανιόλ) αλλά και στην Ευρώπη, στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Ντιναμο Μινσκ (4-0).

Τα πέντε τέρματα σε έξι ματς αλλά και το... παράπονο σε ντέρμπι

Μετά από αυτό αλλά και το τέρμα του κόντρα στον ΟΦΗ την επόμενη αγωνιστική, ο Μπακαμπού μέτρησε μόλις ένα γκολ σε επτά ματς, με τον Ισπανό κόουτς να μην χάνει την εμπιστοσύνη του απέναντι στον Αφρικανό επιθετικό.

Η δικαίωση ήρθε ξανά όταν ο έμπειρος επιθετικός τράνταξε πέντε φορές σε έξι ματς τα αντίπαλα δίχτυα (!) ενώ στα τελευταία 11 ματς έχει οκτώ γκολ. Όπως είναι λογικό, ο ενθουσιασμός για την κατάστασή του είναι αρκετός αλλά και τη συχνότητα που σκοράρει τόσο σε ματς όπου υπάρχουν αρκετά τέρματα όσο και σε κρίσιμα παιχνίδια (π.χ. το 2-1 κόντρα στον ΟΦΗ).

Ωστόσο το... παράπονο του διεθνή ποδοσφαιριστή δεν είναι άλλο από τη «λειψυδρία» που υπάρχει στα ντέρμπι. Ο 31χρονος φορ έχει αγωνιστεί σε συνολικά έξι ντέρμπι σε επίπεδο πρωταθλήματος και δεν έχει καταφέρει να πανηγύρισε γκολ μέχρι στιγμής όμως τα play offs αποτελούν και μία δική του ευκαιρία για να τα καταφέρει.

Η επίδοση στη Βιγιαρεάλ, ο στόχος στο ξεπέταγμα της Μπούρσασπορ και η Κίνα

Και πάμε στο θέμα των αριθμών του. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έφτασε τα 12 γκολ στη Stoiximan Superleague μετά από 21 παιχνίδια και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ωστόσο αυτή η επίδοση τον έχει φέρει μία ανάσα από το να πετύχει τους καλύτερους αριθμούς του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή, ο διεθνής φορ έχει πιάσει τις επιδόσεις που είχε τη σεζόν 2015/16, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη La Liga με τα χρώματα της Βιγιαρεάλ. Σε 34 ματς πρωταθλήματος, βρήκε 12 φορές δίχτυα ενώ στην ίδια σεζόν είχε εννιά γκολ σε 13 ματς στο Europa League (!) αλλά και ένα σε τρία παιχνίδια στο Κύπελλο.

Από εκεί και πέρα, η κορυφαία του χρονιά, ήταν πριν τη μεταγραφή του στο «κίτρινο υποβρύχιο». To 2014/15 ο Μπακαμπού έφτιαξε το όνομά του στην Μπούρσασπορ καθώς στη μοναδική σεζόν που έπαιξε εκεί, εκτόξευσε την τιμή του στα 7,5 εκατ. ευρώ, όσα χρειάστηκε να δώσει και ο ισπανικός σύλλογος για να τον αποκτήσει.

Στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε συνολικά 13 γκολ σε 27 αναμετρήσεις ωστόσο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Τουρκίας με οκτώ τέρματα σε 12 ματς, με την ομάδα του να χάνει στον τελικό με 3-2 από τη Γαλατασαράι. Όπως γίνεται κατανοητό, ο Μπακαμπού χρειάζεται δύο γκολ για να γίνει η παρθενική του σεζόν στον Ολυμπιακό, η καλύτερή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ίσως το προσωπικό του ρεκόρ να το είχε πετύχει τη σεζόν 2017/18 όταν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με τη Βιγιαρεάλ, είχε βρει εννιά φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε μόλις 15 παιχνίδια. Τον Γενάρη του 2018, όμως, ο ισπανικός σύλλογος δεν γινόταν να αρνηθεί το ποσό των 40 εκατ. ευρώ (!) για τη μεταγραφή του Μπακαμπού στην Γκουάν της Κίνας και έτσι ο ίδιος μετακόμισε εκεί.

Οι αριθμοί ήταν εντυπωσιακοί αφού σε 87 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 58 γκολ. Μάλιστα εκείνη η σεζόν, έκλεισε με 37 γκολ (!) για τον έμπειρο επιθετικός αλλά σε όλες τις διοργανώσεις, με όλες τις ομάδες και σε 49 παιχνίδια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα