ΑΕΚ: Το βάθος του ρόστερ και ο καταλυτικός ρόλος του Μάνταλου

ΑΕΚ: Το βάθος του ρόστερ και ο καταλυτικός ρόλος του Μάνταλου

ΑΕΚ: Το βάθος του ρόστερ και ο καταλυτικός ρόλος του Μάνταλου

bet365

Το διπλό της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ στην Κρήτη είχε την υπογραφή των πολλών και ποιοτικών επιλογών του φετινού ρόστερ, ενώ όπως σημείωσε και ο Αλμέιδα, η χρησιμοποίηση του Μάνταλου σε θέση-κλειδί στον άξονα έκανε επίσης τη διαφορά.

Οι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Ματίας Αλμέιδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς στο Ηράκλειο ήταν πολύ σημαντικές. Κι αν ο Σιμάνσκι στο «έξι» μπορούσε να καλυφθεί εύκολα από το «κομπιούτερ» Γιόνσον, τα δύο προβλήματα μπροστά δεν ήταν και εύκολο να τα διαχειριστεί κάποιος.

Από τη μία έλειπε ο Αραούχο που κάνει όλη τη δουλειά με το πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα παίζοντας πίσω από τον φορ, ενώ στην κορυφή απουσίαζε ο πρώτος σκόρερ της φετινής ομάδας, ο Λιβάι Γκαρσία. Κι όμως ο Αργεντινός τεχνικός και οι παίκτες του βρήκαν τον τρόπο να μακιγιάρουν τις ελλείψεις αυτές, κάνοντας να μην φαίνονται επί της ουσίας με το τελικό 0-3 στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Η πληθώρα των επιλογών του ρόστερ της ΑΕΚ «μίλησε» ξανά

Είναι κάτι που έχει τονιστεί επανειλημμένως για το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ και το βάθος που διαθέτει. Όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά, και αυτό ήταν κάτι που μέτρησε ξανά στο ματς με τον ΟΦΗ αυτή τη φορά. Παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες που προαναφέραμε, ο Αλμέιδα δεν... πανικοβλήθηκε παρατάσσοντας μια ενδεκάδα που αν είχε καθαρό φορ, τότε θα μπορούσε να ήταν η βασική ακόμα και χωρίς ούτε μια απουσία.

Εκτός από τους Σιμάνσκι, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία, έλειπαν επίσης και οι Φερνάντες και Μοχαμάντι, συν τον Γαλανόπουλο, παίκτες δηλαδή του βασικού rotation. Κι όμως οι κιτρινόμαυροι από τη μέση και μπροστά είχαν Γιόνσον, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Πινέδα και Τσούμπερ που ξεκίνησαν το ματς, ενώ από τον πάγκο για τη διαχείριση μπήκαν και οι Ελίασον, Φαν Βέερτ και Σιντιμπέ (συν τον Φράνσον). Δείγμα της πληθώρας των επιλογών του ρόστερ που δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να μην επηρεάζεται, εκμεταλλευόμενη και το ισχυρό γκρουπ που έχει διαμορφώσει σε πνευματικό επίπεδο ο Αλμέιδα.

Άλλωστε όπως υπογράμμισε και ο Άμραμπατ μετά το τέλος του ματς: «Το κύριο χαρακτηριστικό οφείλεται στη δουλειά του προπονητή. Να του αποδώσουμε την ευθύνη για το αποτέλεσμα που βλέπουμε στο γήπεδο. Είναι δύσκολο όλοι να έχουν κίνητρο, να μοιράζει σωστά το χρόνο». Λόγια που επιβεβαιώνουν με τη σειρά τους την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης από όλους τους παίκτες του ρόστερ, υπολογίζοντας στον κάθε ένα από αυτούς.

Η παρουσία του Μάνταλου σε θέση-κλειδί

Τα δύο γκολ του Άμραμπατ σε καίρια χρονικά σημεία, στο τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές του δεύτερου, τον κάνουν σίγουρα πρωταγωνιστή, ωστόσο η παρουσία του Μάνταλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Όλοι περιμέναμε να δούμε τον 31χρονο μεσοεπιθετικό πίσω από τον προωθημένο Τσούμπερ, ωστόσο τελικά ο Πινέδα έπαιξε εκεί και ο Μάνταλος πιο πίσω στον χώρο του κέντρου, με τον Αλμέιδα να κάνει ειδική αναφορά στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

«Είχαμε σχεδιάσει ο Πέτρος να βοηθά τα αμυντικά χαφ και ο Πινέδα να παίζει πιο ψηλά. Μου άρεσε η δουλειά του Μάνταλου, σε μια θέση που έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να παίξει και είναι θέση-κλειδί. Με το ταλέντο που έχει, του δίνουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και σήμερα τα πήγε πολύ καλά», ανέφερε ο Αλμέιδα για τον Μάνταλο, ο οποίος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Τι έκανε ο Μάνταλος στο «Γεντί Κουλέ»; Έπαιξε έξυπνα το φάουλ στον Άμραμπατ πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του ΟΦΗ για να έρθει στη συνέχεια το 0-1, ενώ στο τρίτο τέρμα πέρασε μια καταπληκτική πάσα στον Γκατσίνοβιτς. Ο Μάνταλος κουβαλούσε μπάλες, ανακτούσε μπάλες και αποτελούσε τον μοχλό στο κέντρο του γηπέδου με μια απελευθερωμένη και ουσιαστική εμφάνιση.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα