Σπέτσια - Ρόμα 0-1: O Έιμπραχαμ έσωσε τους Ρωμαίους με «buzzer beater»

Βασίλης Μπαλατσός
Σπέτσια - Ρόμα 0-1: O Έιμπραχαμ έσωσε τους Ρωμαίους με «buzzer beater»

bet365

Η Ρόμα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάμι Έιμπραχαμ κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Σπέτσια (0-1) και «έσπασε» το αρνητικό σερί τριών αγωνιστικών. Έπαιζαν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι.

Η Ρόμα βρέθηκε κοντά στην τέταρτη διαδοχική της «γκέλα», μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε Τζένοα, Σασουόλο και Βερόνα, όμως ο VAR και ο Τάμι Έιμπραχαμ την έσωσαν κόντρα στη Σπέτσια και ο Βρετανός φορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+9' χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του΄(0-1) και την ανέβασε στην 6η θέση της Serie A με 44 βαθμούς.

Οι «Τζιαλορόσι» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 8' με τον Λορέντζο Πελεγκρίνι να κάνει καλό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο Ιταλός μεσοεπιθετικός αστόχησε και στο 32'. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τη συμπλήρωση του ημιχρόνου όταν ο Κέλβιν Αμιάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο όπως ήταν αναμενόμενο πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Στο 50' ο Μπράιαν Κριστάντε με δυνατό σουτ «έσπασε» το δοκάρι και επτά λεπτά αργότερα ο Βερετού έστειλε τη μπάλα για λίγο άουτ. Ο Ζανιόλο έφτασε κοντά στο γκολ στο 74', όμως ο Προβεντάλ του είπε «όχι».

Οι Ρωμαίοι βρήκαν τη λύση στο 90+6', όταν μετά από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Μίκαελ Φάμπρι έδωσε πέναλτι για παράβαση του Μαγκιόρε πάνω στον Κάρσντορπ. Ο Τάμι Έιμπραχαμ ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Ο Σιμεόνε «καθάρισε» τη Βενέτσια

Εννιά αγωνιστικές είχε να σκοράρει ο Τζιοβάνι Σιμεόνε, όμως «ξέσπασε» κόντρα στη Βενέτσια, πέτυχε χατ τρικ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στη Βερόνα (3-1). Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό και εννέα λεπτά αργότερα διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 81' ο Οκερέκε μείωσε το σκορ και έβαλε την ομάδα του εκ νέου στη διεκδίκηση του σκορ, όμως στο 88' ο Σιμεόνε διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και άφησε τη Βενέτσια στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα