Ρόμα - Τζένοα 0-0: «Χ»αμένο έδαφος για την τετράδα (vid)

Νίκος Κικίδης
Ρόμα - Τζένοα 0-0: «Χ»αμένο έδαφος για την τετράδα (vid)

bet365

Η Ρόμα δεν κατάφερε να διευρύνει το νικηφόρο σερί της, μιας και «κόλλησε» στο μηδέν (0-0) απέναντι στη Τζένοα των δέκα παικτών από το 68΄και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της τετράδας. Ακυρωμένο γκολ και... αποβολή για Ζανιόλο στο φινάλε.

Σερί ήταν και πάει... Η Ρόμα έδειχνε να επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τις απανωτές ήττες από Μίλαν και Γιουβέντους, όμως η πρώτη αναμέτρηση του Φλεβάρη την γείωσε απότομα στην πραγματικότητα. Απέναντι στην προτελευταία Τζένοα, οι Ρωμαίοι δεν βρήκαν τρόπο να πάρουν τη νίκη που θα τους διατηρούσε δυναμικά σε τροχιά τετράδας, ακόμα κι αν οι φιλοξενούμενοι πάλευαν με δέκα παίκτες από το 68'. Κi όταν τελικά η... έμπνευση του Ζανιόλο στις καθυστερήσεις φάνηκε να τους λυτρώνει, το VAR επενέβη για να ακυρώσει το γκολ και να προκαλέσει νεύρα στον πρωταγωνιστή που έγραψε τον... λευκό επίλογο (0-0) με την αποβολή του στο 90+5΄.

Από την αρχή της αναμέτρησης μάλιστα η Ρόμα έδειχνε πως είχε δυσκολία στην παραγωγή φάσεων. Παρά το γεγονός πως διατηρούσαν την κατοχή, οι Ρωμαίοι δυσκολεύονταν να απειλήσουν, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Μικιταριάν που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (41΄). Στο 55΄ο Σμόλινγκ σπατάλησε την ευκαιρία του αγώνα με άστοχη κεφαλιά, ενώ 11 λεπτά αργότερα ο Έιμπραχαμ δεν κατάφερε να βρει εστία από πλεονεκτική θέση.

Οι ισορροπίες έδειχναν να αλλάζουν με την αποβολή του Έστιγκαρντ (68΄) που γκρέμισε τον Φέλιξ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η Ρόμα παρέμενε ακίνδυνη. Τουλάχιστον μέχρι το 90΄... Σε ανύποπτη φάση, ο Ζανιόλο έμεινε όρθιος στα αντίπαλα μαρκαρίσματα και με έναν κεραυνό έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στη γωνία της εστίας, χαρίζοντας ωστόσο εφήμερη χαρά στους συμπαίκτες του. Κι αυτό διότι ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ μετά από εξέταση στο μόνιτορ για φάουλ του Έιμπραχαμ στην αρχή της φάσης και σαν να μην έφτανε αυτό απέβαλε τον Ζανιόλο για... γαλλικά λίγο αργότερα (90+5΄), γράφοντας έτσι έναν ανατρεπτικό επίλογο στην αναμέτρηση του «Ολίμπικο».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα