Tuttosport: «Ο Ρονάλντο δεν σεβάστηκε τους συμπαίκτες του στη Γιουβέντους»

Κώστας Τόπας
Tuttosport: «Ο Ρονάλντο δεν σεβάστηκε τους συμπαίκτες του στη Γιουβέντους»

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με την «Tuttorsport», δεν κατάφερε, λόγω του χαρακτήρα του, να κερδίσει τον σεβασμό των υπόλοιπων συμπαικτών του στα αποδυτήρια της Γιουβέντους.

Το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να αποχωρήσει από την Γιουβέντους και να επιστρέψει στο Νησί, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ φαίνεται ότι συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε και οδηγεί τους «κόκκινους διαβόλους» σε επιτυχίες. Πρόσφατα μάλιστα πρωταγωνίστησε σε ακόμα μια ευρωπαϊκή βραδιά, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη απέναντι στην Αταλάντα, με κεφαλιά, λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Στην Γιουβέντους ενδεχομένως να βλέπουν τις εμφανίσεις του Ρονάλντο με την Γιουνάιτεντ και να μετανιώνουν για το γεγονός ότι τον άφησαν να αποχωρήσει από την ομάδα, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, οι Μπονούτσι και Κιελίνι φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη, τονίζοντας πως η αποχώρησή του έκανε καλό στη «Γηραιά Κυρία», η οποία το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της.

Κιελίνι: «Θα ήταν καλύτερα αν έφευγε νωρίτερα»

«Ο Ρονάλντο έφυγε στις 28 Αυγούστου και σίγουρα θα ήταν καλύτερα να είχε φύγει νωρίτερα, ώστε να είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Δυστυχώς, πληρώσαμε ένα τίμημα για αυτό. Ηταν ένα "σοκ" στην ομάδα, με αποτέλεσμα να χάσουμε πόντους στα πρώτα παιχνίδια εξαιτίας του. Αν έφευγε την 1η Αυγούστου, τότε θα είχαμε χρόνο να αναδιοργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιελίνι στο «DAZN».

Μπονούτσι: «Η παρουσία του Κριστιάνο είχε μεγάλη επιρροή πάνω μας»

Μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Μπονούτσι είχε κάνει παρόμοιους ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Γιουβέντους είχε επίσης κακή επιρροή στην ομάδα.

«Ο Ρονάλντο έκανε μια επιλογή που σεβαστήκαμε. Πέρυσι η ομάδα έπαιζε γι’ αυτόν, τώρα πρέπει να ανακαλύψει ξανά αυτό το πνεύμα που είχε πριν την άφιξή του. Πέρυσι, παρόλο που κερδίσαμε δύο τρόπαια, δεν πήραμε το Scudetto, κυρίως εξαιτίας των δικών μας μειονεκτημάτων και όχι για τα προσόντα εκείνων που κέρδισαν αργότερα. Με τον Αλέγκρι αυτή η ομάδα πρέπει να ανακαλύψει ξανά τη γεύση της κούρασης. Η παρουσία του Κριστιάνο είχε μεγάλη επιρροή πάνω μας. Απλώς η προπόνηση μαζί του μας έδωσε κάτι παραπάνω, αλλά υποσυνείδητα οι παίκτες άρχισαν να πιστεύουν ότι η παρουσία του και μόνο ήταν αρκετή για να κερδίσουμε παιχνίδια», ήταν τα λόγια του.

«Εσπασε» τους κανόνες στην Γιουβέντους

Παρόλο που ο Πορτογάλος άσος πέτυχε 101 γκολ σε 134 παιχνίδια με τους «μπιανκονέρι», η «Tuttosport» αναφέρει ότι η συμπεριφορά του στα αποδυτήρια και στο γήπεδο δεν εκτιμήθηκε αρκετά από μερικούς συμπαίκτες του. Το ιταλικό δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο Ρονάλντο δεν βοηθούσε την ομάδα του στην άμυνα κατά την διάρκεια των αγώνων και ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πώς θα σκοράρει και όχι το ομαδικό πνεύμα.

Η «Tuttosport» συνεχίζει λέγοντας ότι ο πρώην επιθετικός της Γιουβέντους και νυν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έσπασε» τους κανόνες στα αποδυτήρια της «Γηραιάς Κυρίας», οι οποίοι είναι φτιαγμένοι από ισότητα, ενότητα και ταπεινότητα. Οι παίκτες της ένιωσαν ότι οι κανονισμοί δεν ήταν ίδιοι για όλους, κάτι που επηρέαζε την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου.

 

SERIE A Τελευταία Νέα