Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να τριτώσει το καλό με την Πάφο!

ΠΑΦΟΣ ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ και Πάφος κοντράρονται το απόγευμα της Κυριακής (3/3, 17:00) για τη 2η αγωνιστική των Playoff του πρωταθλήματος και οι γηπεδούχοι θέλουν να πετύχουν το 3/3 κόντρα στην ομάδα του Καρσέδο.

Με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι ξεκινάει η 2η αγωνιστική των Playoff του πρωταθλήματος Cyta. Στις 17:00 στο στάδιο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την Πάφο, με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος, περιμένοντας φυσικά και το αυριανό (4/3) αποτέλεσμα ανάμεσα σε ΑΕΚ Λάρνακας και Άρη Λεμεσού, τους δυο ανταγωνιστές του δηλαδή στην κούρσα του τίτλου.

Το σύνολο του Ρικάρντο Σα Πίντο θέλει να... τριτώσει το καλό απέναντι στους Παφίτες, οι οποίοι αποτελούν τη μοναδική ομάδα της εξάδας που ο «Θρύλος» κατόρθωσε να κερδίσει δις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0 και 0-1).

Να τριτώσει το καλό

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2023, οι δυο ομάδες τα είπαν για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής (εξ' αναβολής). Η κεφαλιά του Γουίλσον στο 81ο λεπτό (έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού δυο λεπτά μετά) ήταν αυτή που έκανε την διαφορά, σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι.

Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, 17 Δεκεμβρίου, οι «γαλαζοκίτρινοι» έφυγαν με το πολύτιμο τρίποντο από το Στέλιος Κυριακίδης, πάλι με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με σκορ 0-1 και τον σκόρερ Τσεπάκ (54') να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Ίδιο σκορ, ίδιος τρόπος που η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό.

Τι έκαναν πέρσι

Πάμε όμως να... ξεσκονίσουμε λίγο και την προϊστορία, αναφορικά πάντα με «μάχες» στα Playoff. Για την ακρίβεια, αυτό θα είναι μόλις το 3ο τους παιχνίδι στο μίνι-πρωτάθλημα που κρίνει τον τίτλο. Οι προηγούμενες δυο αναμετρήσεις συνέβησαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2022-2023).

Στο πρώτο -χρονικά- ματς στις 17 Μαρτίου (2023), ΑΠΟΕΛ και Πάφος έμειναν στο «μηδέν» στο ΓΣΠ, σε ένα παιχνίδι που ξεχάστηκε γρήγορα. Ισόπαλο έληξε και το παιχνίδι του δεύτερου γύρου (6 Μαϊου), όμως με σκορ 1-1 και σκόρερς τους Παλάσιος και Ντβαλί.

Απόλυτη ισορροπία λοιπόν στα μεταξύ τους, σε ένα πρωτάθλημα που εν τέλει κατέληξε στα χέρια του Άρη Λεμεσού.

Τεράστιο κίνητρο για ΑΠΟΕΛ

Ποια ομάδα όμως έχει περισσότερο ανάγκη τη νίκη σήμερα; Η απάντηση είναι εύκολη, και είναι ο ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι με πιθανό τρίποντο αυξάνουν τη διαφορά τους στο +7 από Άρη και +8 από ΑΕΚ, οι οποίοι όπως προαναφέραμε παίζουν μεταξύ τους το βράδυ της Δευτέρας.

Επομένως, σίγουρα μια από τις δυο, ίσως και οι δυο (σε περίπτωση ισοπαλίας) να έχουν βαθμολογική απώλεια, κάτι που ευνοεί το σύνολο του Σα Πίντο.

Προσοχή, δεν λέμε πως η Πάφος δεν έχει και εκείνη ισχυρό κίνητρο. Μετά την άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola, οι παίκτες του Καρσέδο θα ήθελαν να μειώσουν στους 7 βαθμούς την διαφορά από την κορυφή και να μπουν στο παιχνίδι του τίτλου. Και φυσικά να πλησιάσουν περισσότερο τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπάρχει όμως και η διέξοδος του Κυπέλλου....

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα