Νέα Σαλαμίνα - Πάφος 0-5: «Πεντάστερη» πρόκριση τα ημιτελικά για την Πάφο (vid)!

Μανώλης Μακρόπουλος
Με μια επιβλητική εμφάνιση η Πάφος «σκόρπισε» με 0-5 τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola, έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ.

Στην -δεδομένα- καλύτερη εφετινή της εμφάνιση, η Πάφος κέρδισε άνετα με 0-5 τη Νέα Σαλαμίνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης σε εκείνη του Χριστόδουλου Χριστοδούλου και έδειξε από το πρώτο μέρος ποιος ήταν το «αφεντικό» του ματς, πετυχαίνοντας τα δυο από τα πέντε τέρματα.

Πλέον οι Παφίτες περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν τον αντίπαλο στους «4», την ίδια ώρα που η Νέα Σαλαμίνα μένει εκτός στόχων, αφού στο πρωτάθλημα δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Κυριαρχία, δυο γκολ και δοκάρι

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 7' ο Νάρσινγκ έκανε τη σέντρα, ο Γιάνγκα σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους, όμως είδε τον Ίβουσιτς να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του από κοντά. Η Πάφος «απάντησε» εις διπλούν μέσα σε ένα λεπτό. Πρώτα, στο 12' με το σουτ του Τάνκοβιτς εντός περιοχής και έπειτα στο 13' με την προβολή του Ικόκο, με τον Μελίσσα να δείχνει τα αντανακλαστικά του.

Ο Έλληνας πορτιέρο ωστόσο δεν είχε απάντηση στο 23', όταν ο Κοντρέρας επωφελήθηκε από τις κόντρες, η μπάλα βρέθηκε μπροστά του και εκείνος από κοντά έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με τη νέα του ομάδα. Στο 40' το... οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε την όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μπότσκαϊ, ωστόσο το 0-2 ήρθε αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζάιρο έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Γκόλνταρ με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και την έστειλε με σαφές προβάδισμα στα αποδυτήρια.

«Κλείδωσε» την πρόκριση και έκανε πάρτι

Με το καλησπέρα στην επανάληψη η ομάδα του Καρσέδο «κλείδωσε» την πρόκριση. Έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Μελίσσας απέκρουσε σουτ παίκτη της Πάφου και ο Ζάιρο σε κενή εστία «έγραψε» το 0-3 (48'). Το τέρμα αυτό ουσιαστικά «έθαψε» τις όποιες ελπίδες ανατροπής για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τον Ντιακιτέ να κάνει χέρι στο 65', με τον VAR να καλεί τον διαιτητή και εκείνος να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλακάρι στο 67', νίκησε τον Μελίσσα και πέτυχε το 0-4.

Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε στο 86', όταν ο Τουμάσι έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Τζάτζα (είχε περάσει ως αλλαγή όπως και ο Βαλακάρι) έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το τελικό και θριαμβευτικό 0-5, αφού στο 90+1' ο Νάρσινγκ δεν κατόρθωσε να πετύχει το γκολ της τιμής, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Γκουανίνι, Ντιακιτέ, Οφόρι (46' Κονέ), Μπεχαράνο (70' Ντάτκοβιτς), Καρλίτος (83' Κατσιάρης), Παπαγεωργίου (46' Κονατέ), Νάρσινγκ, Ντουρμισάι (62' Μιγκελίτο), Γιάνγκα.

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Γκολντάρ, Ρους, Μπότσκαϊ, Τάνκοβιτς (62' Βαλακάρι), Κοντρέρας (62' Αμπντουσαλάμοφ), Ναμ (62' Κανέ) , Μπρούνο (70' Τουμάσι), Πέπε, Ζάιρο (75' Τζάτζα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα