ΠΑΟΚ - Ριέκα 1-1 (vids)

ΠΑΟΚ - Ριέκα 1-1 (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες πιέζοντας ασφυκτικά τη Ριέκα στο β΄ημίχρονο, αλλά ήταν απίστευτα άστοχος και τελικά ισοφάρισε με αυτογκόλ στο 90+4'!

Ο ΠΑΟΚ έχασε έξι - επτά καθαρές ευκαιρίες για να πάρει καθαρή νίκη εναντίον της Ριέκα και τελικά σκόραρε με... αυτογκόλ στο 90' + 4' εναντίον της κροατικής ομάδας που είχε πάρει προβάδισμα από το 33'.

Το τελικό 1-1 μπορεί να ήρθε με αρκετή δόση τύχης, αλλά η εμφάνιση, ειδικά στο β’ μέρος, δημιουργεί ελπίδες και αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα της πρόκρισης στα playoffs του Europa Conference League.

Η Τούμπα στο τέλος χειροκρότησε τους Κυπελλούχους Ελλάδας, με το σύνθημα «ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς», έστειλε το μήνυμα ενόψει της ρεβάνς σε μια εβδομάδα στην Κροατία, αλλά εκεί οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο και σε μεγαλύτερη διάρκεια για να πάρουν την πρόκριση.

Με μ.ο 31 χρόνια η ενδεκάδα του… πολυπολιτισμικού ΠΑΟΚ

Ο… πολυπολιτισμικός ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στη Ριέκα με έναν Έλληνα (Πασχαλάκη) και έντεκα διαφορετικές εθνικότητες στο αρχικό σχήμα του! Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο μέσος όρος ηλικίας των 11 «starters» ήταν τα 31 χρόνια και οι 45 ημέρες.

Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μποέμιαν η αρχική ενδεκάδα του «Δικεφάλου» είχε δύο αλλαγές, με τον Κρέσπο να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Βαρέλα, ενώ ο Σφιντέρσκι ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με δεδομένη την απουσία του τραυματία Ολιβέιρα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε τακτική προσέγγιση, δύσκολα θα δούμε κάτι διαφορετικό από το 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της αμυντικής τετράδας τους Ροντρίγκο (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά).

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Κούρτιτς και Σβαμπ, σταθερή έμεινε η μεσοεπιθετική γραμμή με τους Ζίβκοβιτς (δεξιά), Καντουρί (αριστερά) και σε ρόλο «δεκαριού» τον Μπίσεσβαρ.

Οι διαβασμένοι Κροάτες ήξεραν τι ήθελαν…

Στο ξεκίνημα ο «Δικέφαλος» είχε τον έλεγχο του αγώνα, έψαξε ένα γρήγορο γκολ, δεν το βρήκε με Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβτς, αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν η Ριέκα αυτή που απειλούσε την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος στο 17’ με εξαιρετικά αντανακλαστικά κράτησε, προσωρινά, το μηδέν.

Οι Κροάτες είχαν διαβάσει τον ΠΑΟΚ. Με 8-9 παίκτες πίσω από την μπάλα και ξεκάθαρη εντολή να κλείσουν όλους τους διαδρόμους από τον άξονα, όχι μόνο μπλόκαραν το τακτικά τους «ασπρόμαυρους», αλλά έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν είχαν απαντήσεις στο ασφυκτικό και αποτελεσματικό πρέσινγκ των Κροατών, η πίεση ψηλά έφερε και το 0-1, όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε το λάθος, από το κλέψιμο η μπάλα κατέληξε στον Λεπένιτσα, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του «Δικεφάλου» «παγώνοντας» την Τούμπα.

Το πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν ότι δεν πήραν τίποτα από τα άκρα τους στα πρώτα 45 λεπτά, μέσα σ’ όλα έχασαν νωρίς (31’) και τον Ροντρίγκο Σοάρες, λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο. Οι Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί ήταν εκτός αγώνα κι αυτό μεγέθυνε ακόμη περισσότερο τον προβληματισμό για το πως οι «ασπρόμαυροι» θα έφταναν στο γκολ που θα έφερνε, καταρχήν, το ματς στα ίσια.

«Ασπρόμαυρο» σφυροκόπημα, ένα τσουβάλι ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο β’ μέρος με προφανή στόχο να φτάσει στην ισοφάριση. Η πρώτη κίνηση του Λουτσέσκου ήταν να πάει τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και να φέρει τον Ελ Καντουρί στον άξονα. Η εξαιρετικά στημένη άμυνα της Ριέκα άρχισε να αισθάνεται τον Σφιντέρσκι, με τον Πολωνό να πρωταγωνιστεί στις πρώτες επιθετικές προσπάθειες των «ασπρόμαυρων», που άρχισαν να σφυροκοπούν την εστία του Πρσκαλό, αλλά το γκολ να μην έρχεται ούτε στο σουτ του Κούρτιτς, πολύ περισσότερο σ’ αυτό του Ζίβκοβιτς (62’) που έσωσε ο Κροάτης τερματοφύλακας.

Ο «Δικέφαλος» στα είκοσι λεπτά του β’ μέρους είχε κάνει οκτώ τελικές προσπάθειες, είχε κλείσει τη Ριέκα στα καρέ της, αλλά το γκολ δεν ήρθε ούτε στο 69’ με τον Γκάλοβιτς να απομακρύνει πάνω στη γραμμή!

Λύτρωση στο φινάλε με αυτογκόλ!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ο Λουτσέσκου αποφάσισε να παίξει με δύο φορ, έριξε στο ματς τον νεαρό Κούτσια, αλλά ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, χωρίς να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Οι Κροάτες έπαιζαν με το ρολόι, οι συνεχόμενες διακοπές έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από το ρυθμό του.

Η τύχη μπορεί να του γύρισε την πλάτη στη διπλή χαμένη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι (88’), αλλά του χαμογέλασε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς, που λύτρωσε, εν μέρει, τον «Δικέφαλο» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

MVP: O Αντρέι Πρσκάλο ήταν εκεί όποτε οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβρισκαν εστία και νικήθηκε από το αυτογκόλ του συμπαίκτη του στο φινάλε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάρολ Σφιντέρσκι μπορεί να άργησε να μπει στο ματς, ωστόσο ο Πολωνός φορ πρωταγωνίστησε σε πέντε-έξι κλασικές ευκαιρίες

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λούκας Τέιλορ είτε μπήκε στο γήπεδο, είτε όχι το ίδιο και το αυτό. Μήπως, όμως, μπήκε ποτέ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς;

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το λάθος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στη φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ της Ριέκα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γάλλος Ζερόμ Μπρισάρ είχε ένα θέμα με το ρολόι του αλλιώς δεν εξηγούνται τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων που έδειξε στο τέλος. Στο 92’ δεν είδε το χέρι του Γκάλοβιτς μέσα στην περιοχή, όπου θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, ειδικά στο β' μέρος, πίεσε ασφυκτικά τη Ριέκα, είχε 21 τελικές προσπάθειες, πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες και τελικά σώθηκε στο 94' με το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς. Το τελικό 1-1 αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία την ερχόμενη εβδομάδα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (31’ Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (90’ Εσίτι), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (72’ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (72’ Μουργκ), Καντουρί (90’ Καγκάβα), Σφιντέρσκι

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκαλό, Ζοάο Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Τόμετσακ (72’ Μπούσνιακ), Βούκσεβιτς (76’ Γκάλεσιτς), Λεπινίτσα, Τσερίν (76’ Λίμπερ) , Πάβισιτς, Αμπέμ, Αμπάς (90’ Όμπρεγκον).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα