Το αυτονόητο που δεν είναι πάντα τέτοιο…

Το αυτονόητο που δεν είναι πάντα τέτοιο…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Το αυτονόητο που δεν είναι πάντα τέτοιο…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, η οποία ήταν απαραίτητη για τον ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα μας έδειξε στο 2-0 επί της Μποχίμιαν.

Όταν έχεις χάσει το πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ ευρωπαϊκό ματς, όποιος κι΄ αν είναι ο αντίπαλος, όποια κι αν είναι η χρονική περίοδος τίποτα δεν είναι εύκολο. Εστω κι’ αν για τον ΠΑΟΚ ήταν αυτονόητο και αυτό πέτυχε με την πρόκριση κόντρα στη Μποχίμιαν, η νίκη αυτή ήταν σημαντική και τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο στόχο της σεζόν που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στους ευρωπαϊκούς ομίλους.


Ο ΠΑΟΚ στη νίκη αυτή είχε αρκετά θετικά πράγματα για να κρατήσει και κατά βάση ένα μόνο αρνητικό. Το αρνητικό είναι ότι ενώ είχε τις δυνατότητες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις δεν μπόρεσε ποτέ να βάλει το ματς για ύπνο, με πιο απλά λόγια δεν έκανε ποτέ το 3-0, με αποτέλεσμα να περάσει λαχτάρα στο φινάλε του ματς.


Κατά τα άλλα, έστω κι’ αν η δυναμικότητα της Μποχίμιαν δεν μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε σίγουροι για τα όποια συμπεράσματα βγήκαν, θα πρέπει να σταθούμε σε ορισμένα πράγματα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν την απαραίτητη πείνα για πρόκριση και την απαιτούμενη διάθεση και ενέργεια για να ξεπεράσουν το εμπόδιο και την ήττα στο πρώτο ματς. Η σωστή νοοτροπία ήταν αυτή που κατά βάση έφερε τη νίκη και την πρόκριση και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στον Λουτσέσκου.

Όπως πιστώνεται στον Ρουμάνο τεχνικό η παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Αυτός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σίγουρα η παρουσία του δείχνει ότι μπορεί να ξαναγίνει χρήσιμος για την ομάδα. Δεν υποστηρίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται παίκτη στη θέση του, είναι βέβαιο ότι πρέπει να κάνει μεταγραφή, αλλά ο Ντιέγκο έδειξε ότι μπορεί να μετέχει και στο ροτέισον και να πάρει σε κάποια ματς ή σε κάποια κομμάτια παιχνιδιών πράγματα από αυτόν ο ΠΑΟΚ. Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ κατά την άποψη μου ήταν ο Ελ Καντουρί και αυτό είναι σπουδαίο νέο για τον Λουτσέσκου γιατί ο Μαροκινός είναι δεδομένο ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Ελ Καντουρί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις σε διάφορες θέσεις και σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και από την στιγμή που υπηρετεί το σχέδιο και ανταποκρίνεται και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, θα είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ και φέτος.


Η πρώτη εμφάνιση του Κούρτιτς στη βασική ενδεκάδα της ομάδας ήταν σίγουρα θετική, αλλά είναι νωρίς για να κρίνουμε πολλά. Είναι πολύ έμπειρος παίκτης, έκανε όσα έπρεπε να κάνει στο ματς και δεν προσπάθησε να εντυπωσιάσει κανέναν γιατί είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που δεν αισθάνεται ότι χρειάζεται να το κάνει. Αυτό και μόνο είναι θετικό. Όπως θετικό είναι ότι ο Βαρέλα συμπεριφέρεται ξανά με την αυτοπεποίθηση που έχει ο παίκτης που ξέρει ότι αυτός που κάθεται στην άκρη του πάγκου, τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια…


Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που μπορείς να διακρίνεις γενικά στους “παλιούς” του ΠΑΟΚ. Επέστρεψε η αυτοπεποίθηση, η σιγουριά, η εμπιστοσύνη, η βεβαιότητα ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Και αυτό είναι το πρώτο και πιθανόν το μεγαλύτερο κέρδος της επιστροφής του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ.

Φυσικά και είναι στην αρχή του δρόμου, φυσικά και χρειάζεται ενίσχυση σε δύο - τρεις θέσεις και μάλιστα με πρωτοκλασάτους παίκτες και ασφαλώς πρέπει να τελειώσει τη δουλειά και με την Ριέκα που θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος από την Μποχίμιαν και να μπει σε ομίλους, αλλά το δείγμα από το πρώτο ματς της χρονιάς στην Τούμπα, ήταν δείγμα θετικό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.