ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0 (vids)

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0 (vids)

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0 (vids)

bet365

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επέστρεψε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ και με ασίστ (1-0 του Σβαμπ στο 4') και γκολ (28') οδήγησε τον Δικέφαλο στην ανατροπή - πρόκριση επί της Μποέμιανς και στα play offs του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στο κοινό του έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και «τα παιδιά του» έπραξαν το αυτονόητο. Συνεχίζουν στην Ευρώπη. Η πρόκριση στα playoffs του Europa Conference League ήρθε χάρη σε δύο γκολ από τους Σβαμπ (4’) και Μπίσεσβαρ (28’) και κάποια… καρδιοχτύπια στην ευκαιρία του Γουόρντ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σ’ αυτή την χρονική περίοδο, στο ξεκίνημα της χρονιάς, κανένας μα κανένας δε θα θυμάται την εμφάνιση. Ειδικά στο δεύτερο μέρος. Μετράει το αποτέλεσμα και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πέτυχαν τον στόχο τους. Αν ήταν πιο εύστοχοι στις πολλές στιγμές που δημιούργησαν το σκορ θα είχε ξεφύγει…


Με δύο αλλαγές ξεκίνησε τον «τελικό» ο ΠΑΟΚ

Η «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο Δουβλίνο είχε δύο αναμενόμενες αλλαγές. Ο Γιασμίν Κούρτιτς ήταν, πλέον, σε θέση να ξεκινήσει, όχι όμως και να βγάλει όλο το 90λεπτο, γι’ αυτό κι ο Λουτσέσκου δεν το σκέφτηκε και πολύ για να δώσει στον Σλοβένο χαφ φανέλα βασικού, αντί του Άντερσον Εσίτι, τοποθετώντας τον στον άξονα δίπλα στον Στέφαν Σβαμπ.

Οι Ροντρίγκο Σοάρες και Νέλσον Ολιβέιρα πρόλαβαν και μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, οπότε ήταν διαθέσιμοι και για το αρχικό σχήμα, ενώ ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο επέστρεψε στην αποστολή, αλλά με μια μόλις προπόνηση το πιθανότερο ήταν να ξεκινήσει από τον πάγκο, όπως και συνέβη με τον Γιάννη Μιχαηλίδη να είναι ο παρτενέρ του Φερνάντο Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας.

Το δεύτερο ερωτηματικό είχε να κάνει με τον επιτελικό μέσο, όπου και εδώ ο Ρουμάνος τεχνικός δεν το πολυσκέφτηκε και ξεκίνησε με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αντί του Σίντζι Καγκάβα, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο επιθετικό.

Βρήκε από νωρίς το γκολ που ήθελε, αλλά…

Ο Μπίσεσβαρ με το… καλησπέρα έκανε αυτό που περίμενε από εκείνον ο Λουτσέσκου. Σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Σβαμπ, με τον Αυστριακό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα πριν καν συμπληρωθεί το 4ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει τον πρώτο στόχο του. Το γρήγορο γκολ. Συνέχισε να ψάχνει κι ένα δεύτερο γκολ, όμως οι δύο επόμενες στιγμές του αγώνα ανήκαν στην Μποέμιαν. Αρχικά ο Πασχαλάκης στο 15’ είπε «όχι» στην «τυφλή» απομάκρυνση της μπάλας από το Μιχαηλίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κόουτ με σουτ απείλησε εκ νέου με ισοφάριση.

Φωνές από Ραζβάν, γκολ από τον Ντιέγκο

Για ένα ανεξήγητο λόγο, που ούτε ο Λουτσέσκου έδειχνε να κατανοεί, οι παίκτες του «Δικεφάλου» άφησαν στους Ιρλανδούς την μπάλα, δίνοντας τους και πολλά μέτρα στο γήπεδο.

Στο cooling break ο Ρουμάνος έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, την ίδια στιγμή που στον άλλον πάγκο οι παίκτες της Μποέμιαν με παγωμένες πετσέτες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την αφόρητη ζέστη (το θερμόμετρο έδειχνε 32 βαθμούς Κελσίου) και την υψηλή υγρασία. Ο «νόμος» της Θεσσαλονίκης…

Με την επιστροφή στο γήπεδο οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν και το δεύτερο γκολ! Λες και έπιασαν τόπο οι φωνές του προπονητή τους. Η μαγική πάσα του Καντουρί στο κενό χώρο, έκοψε την ιρλανδική άμυνα στα δύο και έβγαλε τον Μπίσεσβαρ φάτσα με τον Τάλμποτ. Το 2-0 ήταν εύκολη υπόθεση για τον Σουριναμέζο με το χρονόμετρο να δείχνει το 28ο λεπτό της αναμέτρησης και τον ΠΑΟΚ να έχει σκορ πρόκρισης στα playoffs του Europa Conference League.

Του στέρησαν καθαρό γκολ

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερα, αν στο 35’ ο διαιτητής και ο βοηθός έβλεπαν ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή, μετά το σουτ του Καντουρί, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από το γκολ και στο 42’ αστοχώντας από πλεονεκτική θέση.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με δυο γκολ, ένα δοκάρι (που έπρεπε να γίνει γκολ), 9 τελικές προσπάθειες, (οι 5 εντός στόχου) και με εξαίρεση το διάστημα 15’-25’ δεν ένιωσαν ιδιαίτερη απειλή από τους «Bohs».

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον κεφάτο Μπίσεσβαρ να αστοχεί μέσα από την περιοχή (53’) και τον Πασχαλάκη να είναι εκεί που έπρεπε στο σουτ του Ντεβόι (56’) και τον Κέλι (61’) να αστοχεί από πολύ κοντά. Στο 64’ ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής, οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ για τους δικούς τους λόγους.

Ο ΠΑΟΚ έριξε το τέμπο του αγώνα, αντιλαμβανόμενος ότι το «run and gun» παιχνίδι δεν τον εξυπηρετούσε σε τίποτα. Ο Λουτσέσκου έριξε φρέσκα πόδια στο κέντρο (Εσίτι αντί Κούρτιτς), άλλαξε επιθετικό (Σφιντέρσκι αντί Ολιβέιρα), με τον Α. Ζίβκοβιτς να αγγίζει το 3-0 στο 79ο λεπτό, όπως και ο Σφιντέρσκι στη μεγαλύτερη και πιο καθαρή ευκαιρία των γηπεδούχων κι ενώ απέμεναν τέσσερα λεπτά για την ολοκλήρωση του 90λεπτου.

Στο 94’ οι περίπου 12.000 ΠΑΟΚτσήδες έκλεισαν τα μάτια την ώρα που ο Γουόρντ σούταρε προ κενής εστίας, αλλά ευτυχώς όταν τα άνοιξαν η μπάλα είχε περάσει πολλά μέτρα από την εστία του Πασχαλάκη.

MVP: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι εδώ! Ο «Αρτίστας» των Κυπελλούχων Ελλάδας, με ένα γκολ και μια ασίστ δικαιώνει τον Λουτσέσκου για την επιμονή στο πρόσωπό του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαία εμφάνιση, με δημιουργία και εμπλοκή σε πολλές επιθετικές ενέργειες από τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Καμία σχέση η σημερινή εμφάνισή του μ’ αυτή πριν από μια εβδομάδα στο Δουβλίνο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το δεξί μπακ της Μποέμιαν, ο Λάιονς, ψάχνει ακόμα να βρει τον… Καντουρί.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Τέιλορ στις καθυστερήσεις έχασε από τα μάτια του τον Μπαρττ και ο ΠΑΟΚ παραλίγο να πληρώσει την αδυναμία του Βραζιλιάνου να παίξει άμυνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ και ο βοηθός του Χεϊντενράιχ στέρησαν από τον ΠΑΟΚ ένα καθαρό γκολ. Μετά το σουτ του Καντουρί η μπάλα βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια έσκασε μέσα στην εστία της Μποέμιαν. Το VAR δεν υπάρχει, οπότε δεν καταγράφηκε ποτέ ένα κανονικό γκολ…

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η πρόκριση στα playoffs του Europa Conference League ήταν ο στόχος του ΠΑΟΚ. Τον πέτυχε χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και την εμφάνιση του πρώτου μέρους. Ο Λουτσέσκου αυτό κρατάει, βλέποντας μια σχετική πρόοδο σε σχέση με το παιχνίδι στο Δουβλίνο. Σ’ αυτή τη φάση οι «ασπρόμαυροι» δεν είναι σε θέση να πάνε σε φουλ ένταση ολόκληρο το 90λεπτο και κρατούν την καλή διάθεση πολλών ποδοσφαιριστών τους σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης. Το ζητούμενο για τους Κυπελλούχους Ελλάδας ήταν να μην την πατήσουν, όπως η ΑΕΚ και ο Άρης πριν από δύο εβδομάδες και δεν την πάτησαν, συνεχίζοντας στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (85’ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (73’ Εσίτι), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (85’ Μουργκ), Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73’ Σφιντέρσκι)

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λάιονς (86’ Φίλι), Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν, Μπάκλεϊ, Κόουτ (62’ Γουόρντ), Ντεβόι (85’ Μαχόν), Μπαρτ, Τίρνεϊ (78’ Λέβινγκστον), Κέλι.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα