Premier League: Ρεκόρ σε απολύσεις προπονητών μετά τις απομακρύνσεις Πότερ και Ρότζερς

Ρότζερς και Πότερ σήμαναν... ρεκόρ σε απολύσεις σε μία σεζόν Premier League

bet365

Με διαφορά λίγων ωρών, Μπρένταν Ρότζερς και Γκρέιαμ Πότερ αποτέλεσαν παρελθόν από Λέστερ και Τσέλσι αντίστοιχα, εκτοξεύοντας τις απολύσεις προπονητών στη φετινή Premier League στον αριθμό-ρεκόρ των δώδεκα!

Η απομάκρυνση του Μπρένταν Ρότζερς από τη Λέστερ το απόγευμα της Κυριακής ήταν απλά το πρόγευμα. Η διοίκηση των Αλεπούδων έβαλε τέλος στη θητεία της με τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτή δεν ήταν καν η βασικότερη είδηση στον κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό διότι λίγες ώρες αργότερα, η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόλυση του Γκρέιαμ Πότερ μόλις μετά από έξι μήνες συνεργασίας.

Ο Βρετανός coach πλήρωσε το «μάρμαρο» των μαζεμένων αρνητικών αποτελεσμάτων εντός συνόρων που έχουν φέρει τους Μπλε σε δεινή βαθμολογική θέση και με μόνη ρεαλιστική ελπίδα εξόδου στο Champions League την κατάκτηση της φετινής κούπας. Έτσι, ο Τοντ Μπόελι και η υπόλοιπη διοίκηση των Λονδρέζων δεν δίστασαν να αλλάξουν για δεύτερη φορά προπονητή την τρέχουσα περίοδο και να σφραγίσουν έτσι από κοινού με τη Λέστερ το νέο ρεκόρ της Premier League σε απολύσεις προπονητών σε μία σεζόν!

Ρότζερς και Πότερ αποτέλεσαν συγκεκριμένα τις απολύσεις Νο11 και Νο12 κατά σειρά φέτος, ξεπερνώντας έτσι το «φράγμα» των δέκα απολύσεων που χτίστηκε από τη σεζόν 2008-09 και το οποίο ισοφαρίστηκε τις σεζόν 2013/14, 2017/18 καθώς και την περασμένη περίοδο (2021/22).

Αναλυτικά οι προπονητές που αποτέλεσαν παρελθόν με χρονολογική σειρά:

  1. Σκοτ Πάρκερ (Μπόρνμουθ)
  2. Τόμας Τούχελ (Τσέλσι)
  3. Μπρούνο Λάζε (Γουλβς)
  4. Στίβεν Τζέραρντ (Άστον Βίλα)
  5. Ραλφ Χάσενχουτλ (Σαουθάμπτον)
  6. Φρανκ Λάμπαρντ (Έβερτον)
  7. Τζέσι Μαρς (Λιντς)
  8. Νέιθαν Τζόουνς (Σαουθάμπτον)
  9. Πατρίκ Βιεϊρά (Κρίσταλ Πάλας)
  10. Αντόνιο Κόντε (Τότεναμ)
  11. Μπρένταν Ρότζερς (Λέστερ)
  12. Γκρέιαμ Πότερ (Τσέλσι)
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα