Σαλάχ: Το ιστορικό συμβόλαιο, ο «ρόλος» του Μανέ και το pressing (vids)

Σαλάχ: Το ιστορικό συμβόλαιο, ο «ρόλος» του Μανέ και το pressing (vids)

Σαλάχ: Το ιστορικό συμβόλαιο, ο «ρόλος» του Μανέ και το pressing (vids)

bet365

Η υπογραφή νέου συμβολαίου του Σαλάχ με τη Λίβερπουλ ήταν ό,τι καλύτερο για τους οπαδούς των «κόκκινων» και ό,τι χειρότερο για κάθε αντίπαλο του «Φαραώ» στην Premier League.

Τα σκυμμένα κεφάλια των «απέναντι» κάθε φορά που έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα, οι εκφράσεις που φανέρωναν ότι ήταν ανήμποροι να τον σταματήσουν προτού φτάσει σε θέση βολής και να ταράξει το βάθος της εστίας, είναι εικόνες απόλυτα χαρακτηριστικές της παρουσίας του Σαλάχ στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Η πιο ... viral από αυτές τις φωτογραφίες και φυσικά αξέχαστη, παραμένει εκείνη όπου ο Αιγύπτιος πανηγυρίζει στο «Άνφιλντ» μπροστά στον κόσμο του, στον λαό του, με τον Χάρι Μαγκουάιρ να τα βάζει με την τύχη και... τη μοίρα του που τον έφερε αντιμέτωπο με τον αστέρα των νυν Κυπελλούχων Αγγλίας.

  • Το καλύτερο συμβόλαιο απ' όλα και με την έγκριση των συμπαικτών του

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ με το νέο συμφωνητικό στο οποίο έβαλε την υπογραφή του. Ήθελε να δει την επιβράβευση από το κλαμπ, όσο κι αν το συναίσθημά του προς την ομάδα είναι ξεκάθαρο. Θα παρέμενε πιστός μέχρι και την τελευταία ημέρα της παρουσίας του στο «Άνφιλντ», αν δεν ανανέωνε τελικά τη συνεργασία του. Ωστόσο, στη Λίβερπουλ αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να ρισκάρουν ή να μείνουν στα «παζάρια» για τον μισθό.

Του πρόσφεραν εβδομαδιαίες απολαβές που κυμαίνονται στις 385.000 400.000 λίρες την εβδομάδα και σε ένα top-4 των πιο μεγάλων συμβολαίων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οι μοναδικοί που τον ξεπερνούν είναι οι τρεις αστέρες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Σαλάχ έχει πλέον λαμβάνειν τα περισσότερα απ' όλους τους συμπαίκτες του στους «κόκκινους», απ' ορισμένους έχει παραπάνω από τον διπλάσιο μισθό, όμως, όλοι όσοι τον περιβάλλουν στον σύλλογο δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Γιατί τον ήθελαν μαζί τους, χάρηκαν τρομερά για το νέο deal, το έδειξαν άπαντες και στα social media και ο «Φαραώ» πορεύεται πλέον προς την... απόκτηση και αγάλματος έξω από το γήπεδο.

  • Και ποιος λέει ότι είναι τυχαίο το timing της πώλησης του Μανέ;

Πριν από μερικές μέρες ο Σαντιό Μανέ «έσπασε» την τρομερή τριπλέτα της επίθεσης που τα τελευταία χρόνια «κουβάλησε» τη Λίβερπουλ μαζί με τον Φιρμίνο και Σαλάχ. Ο Σενεγαλέζος έπειτα από μια 6ετία με την κόκκινη φανέλα αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου με την ευκαιρία και της φυγής του Λεβαντόφσκι. Ο Μανέ ήθελε νέες προκλήσεις, στο κλαμπ του λιμανιού θα τον θυμούνται ως φίλο και ως θρύλο.

Ωστόσο, ποιος λέει ότι τελικά στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ δεν περίμεναν τη συμφωνία και τα έσοδα από τους Βαυαρούς για να υπολογίσουν πόσο θα μπορούσαν ν' ανέβουν οικονομικά για το νέο συμβόλαιο του Μοχάμεντ Σαλάχ;

Και για να φτάσουν στο σημείο να πιέσουν τόσο τον ποδοσφαιριστή ώστε να ταξιδέψουν στη Μύκονο με τα έγγραφα και να υπογράψει κατά τη διάρκεια των διακοπών του δίχως να τον περιμένουν να γυρίσει στο προπονητικό κέντρο, δείχνει πόσο πολύ τελικά ήθελαν στην ομάδα να τα καταφέρουν.

  • Γκολ ναι, ασίστ ναι, αλλά υποτιμούν το pressing του

Ο Αιγύπτιος που στην πατρίδα του είναι... είδωλο και φροντίζει και σε ανθρώπινο επίπεδο να προσφέρει όσο περισσότερο μπορεί, έχει συμμετοχή σε 219 τέρματα σε 245 παιχνίδια ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ. Ναι, κάθε φορά τα γκολ και οι ασίστ που καταγράφει είναι τα στοιχεία που προβάλλονται περισσότερο. Και περισσότερο τα κυνηγάει κι εκείνος, αφού δήλωσε πως για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, ήθελε να βελτιώσει πολύ και το «σερβίρισμά» του.

Κάτι που όμως περνάει στα ψιλά κι όμως θα έπρεπε να δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα ως κομμάτι των καθηκόντων και της δουλειάς του στο χορτάρι, είναι και οι φορές που θα τρέξει πεισμωμένος πάνω στον αντίπαλο για να πιέσει. Απώτερος σκοπός είτε να κερδίσει την κατοχή είτε να οδηγήσει στο λάθος και να ευνοηθεί κάποιος συμπαίκτης του ώστε η μπάλα να μην απομακρυνθεί από το επιθετικό τρίτο.

Από την σεζόν 2017-2018, ως τρομερή απόδειξη του pressing και της έντασης που χαρακτηρίζει το σχέδιο της Λίβερπουλ επί Κλοπ, ο Σαλάχ έχει τις περισσότερες κερδισμένες κατοχές στο τελευταίο τρίτο ώστε να ξεκινήσει άμεσα νέα επίθεση για την ομάδα του!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα