Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 3-1: Ανατροπή στο... ρελαντί και ιστορικό «διχίλιαρο», επιμένει στο -1 από Σίτι (vid)

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 3-1: Ανατροπή στο... ρελαντί και ιστορικό «διχίλιαρο», επιμένει στο -1 από Σίτι (vid)

bet365

Με ασταμάτητο Σαλάχ (γκολ ή ασίστ για 15ο σερί ματς) και τον TAA να «λάμπει» δημιουργώντας και σκοράροντας με «ρουκέτα», η Λίβερπουλ νίκησε στο ρελαντί τη Νιούκαστλ κι έγινε η πρώτη με 2000 νίκες στην ιστορία της 1ης κατηγορίας!. Πάντα στο -1 από τη Σίτι.

Ακόμη και στις πιο αδιάφορες, διαδικαστικές νίκες, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να γεννήσει ορόσημα. Το έχει αποδείξει πολλάκις, ειδικά στο «Άνφιλντ» και το έκανε για άλλη μια φορά, μετατρέποντας μια... επαγγελματική νίκη απέναντι στην εκ των ουραγών, Νιούκαστλ (3-1) σε ιστορικό τρίποντο. Γιατί ήταν το Νο2000. Και καμιά άλλη στο παρελθόν δεν είχε αγγίξει το «διχίλιαρο» νικών στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όλων των εποχών. Με τον Μο Σαλάχ να σκοράρει σαν σε deja vu, για πέμπτη διαδοχική χρονιά στο «Άνφιλντ» επί των Μάγκπαϊζ, τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να είναι «εθισμένος» στο δημιουργεί ευκαιρίες και να βάζει το... κερασάκι με «ρουκέτα», οι Reds ανέτρεψαν άνετα και χωρίς να φορτσάρουν το παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ, μένοντας πάντα στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι και πήραν μια σχετική «ανάσα» από την 3η Τσέλσι, αφού η διαφορά τους αυξήθηκε στους τρεις βαθμούς.

Στη σκιά των τριών κρουσμάτων κορονοϊού (Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Τζόουνς), η Λίβερπουλ κλήθηκε να αντιμετωπίσει από νωρίς και το «σοκ» του εις βάρος της σκορ. Μόλις στο 7', αφού ο Ζότα σπατάλησε την πάσα και το υπέροχο σόλο του Μο Σαλάχ ένα λεπτό πριν, ένας πρώην παίκτης των Reds έκανε τη «ζημιά» κι έβαλε μπροστά τη Νιούκαστλ. Ο Τζόντζο Σέλβι, άλλοτε χαφ στα... πέτρινα χρόνια του κλαμπ την τριετία 2010-2013, «ξέρανε» τον Άλισον με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ και θύμισε στο κοινό του «Άνφιλντ» ότι μετά τον Νικολάς Ανελκά, είναι ο πιο συχνός πρώην παίκτης-σκόρερ εναντίον της Λίβερπουλ (τρίτο γκολ).

Η «ψυχρολουσία», όμως, ήταν σχεδόν στιγμιαία. Οι Reds συνέχισαν σαν να μη δέχτηκαν ποτέ το γκολ και ήταν ζήτημα 17 λεπτών για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ο Ζότα ήταν εκείνος που αποκατέστησε την ισορροπία στο 21', σε μια περίεργη φάση όπου ο πεσμένος στο χορτάρι Χέιντεν απέτρεψε τον Πορτογάλο από το να θεωρηθεί οφσάιντ. Ο τελευταίος ισοφάρισε και σημείωσε το 32ο σερί ματς που η ομάδα του Κλοπ σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις, κορυφαία επίδοση στην ιστορία του κλαμπ!
Και ο διαρκής «εκτελεστής» που λέγεται Σαλάχ, ολοκλήρωσε την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά. Χρειάστηκε πρώτα, βέβαια, η συνδρομή του Άλισον, ο οποίος διόρθωσε την αδράνεια στο 0-1 με σωτήρια απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Σεν-Μαξιμέν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σέλβι έπραξε αντιστρόφως ανάλογα και «μουτζούρωσε» το καταπληκτικό γκολ του με ολέθριο λάθος, από το οποίο στο τέλος επωφελήθηκε ο Σαλάχ για να γράψει το 2-1. Τι σήμαινε αυτό το γκολ για τον Αιγύπτιο; Ήταν το 15ο σερί ματς στην PL που σκοράρει ή δίνει ασίστ, ισοφαρίζοντας το all-time ρεκόρ του Τζέιμι Βάρντι και θέλει άλλα δύο γκολ στα επόμενα δύο παιχνίδια για να σπάσει εκείνο του Άλαν Σίρερ από το 1994, ως ο παίκτης με τη συνεισφορά στα περισσότερα γκολ πριν τα Χριστούγεννα (24 ο Σαλάχ, 25 ο Σίρερ).

Η τόσο άμεση απάντηση της Λίβερπουλ δεν γινόταν να αντιμετωπιστεί από αυτή τη Νιούκαστλ. Στο υπόλοιπο του αγώνα η ομάδα του Έντι Χάου βρήκε μόλις μία απειλητική στιγμή με το curler του Μέρφι και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ αποφάσισε να δώσει τη «χαριστική βολή» στο 87' με μια απίθανη «οβίδα».

Λίβερπουλ (Γιούρκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Τιάγκο, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (74' Κεϊτά), Μανέ, Ζότα, Σαλάχ (74' Φιρμίνο)

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Σερ, Λασέλς, Λιούις (15' Ρίτσι), Χέιντεν, Σέλβι, Ζοέλιντον, Μέρφι, Φρέιζερ, Σεν-Μαξιμέν (79' Γουίλσον)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα