Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράνγκνικ φέρνει πιο κοντά τον Χάαλαντ

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράνγκνικ φέρνει πιο κοντά τον Χάαλαντ

bet365

Ο νέος (υπηρεσιακός) προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, ίσως αποδειχθεί ο καθοριστικός παράγοντας που θα δελεάσει τον Έρλιγνκ Χάαλαντ να επιλέξει το «Ολντ Τράφορντ» ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο κύβος ερρίφθη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη υπηρεσιακού προπονητή μέχρι το τέλος της χρονιάς, προσπαθώντας να «αγοράσει» χρόνο για την αναζήτηση του επόμενου μόνιμου τεχνικού της. Η επιλογή του Ραλφ Ράνγκνικ προκάλεσε εντύπωση, αφού ο 63χρονος Γερμανός δεν είχε μέχρι σήμερα καμία προπονητική εμπειρία έξω από τα σύνορα της πατρίδας του.

Αρκεί βέβαια μια ματιά στην γνώμη των κορυφαίων Γερμανών που εργάζονται στην Premier League, ώστε να διαλυθεί κάθε αμφιβολία για την αξία του Ράνγκνικ ακόμα και για όσους δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα το έργο του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξέφρασε μεταξύ σοβαρού και αστείου την δυσφορία του για το γεγονός ότι ένας τόσο καλός προπονητής αναλαμβάνει την «αιώνια» αντίπαλο της Λίβερπουλ, ενώ ο Τόμας Τούχελ μίλησε για την συμβολή που είχε η καριέρα του Ράνγκνικ στο να γίνει ο ίδιος προπονητής.

Μία από τις ομάδες που ο Ράνγκνικ «έχτισε από το μηδέν», σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Κλοπ, ήταν η Σάλτσμπουργκ. Δικές του ανακαλύψεις αποτελούν ποδοσφαιριστές όπως ο Μανέ, o Κεϊτά και ο Ουπαμεκανό, οι οποίοι φόρεσαν την φανέλα των Αυστριακών στα πρώτα βήματα της καριέρας τους.

Σε αυτή τη λίστα των ποδοσφαιριστών ξεχωρίζει όμως ένα όνομα: αυτό του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός μετακινήθηκε στην Σάλτσμπουργκ τον χειμώνα του 2019 για 6 εκατομμύρια λίρες από την Μόλντε, και χρειάστηκε λιγότερους από 12 μήνες για να πείσει την Ντόρτμουντ να ξοδέψει τα τριπλάσια για να τον κάνει δικό της.

Οι Βεστφαλοί μάλιστα συμπεριέλαβαν στο συμβόλαιο του Χάαλαντ ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το ερχόμενο καλοκαίρι. Και μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να κατάλαβαν το λάθος τους και να προσπαθούν πια να καθυστερήσουν την αναπόφευκτη αποχώρηση του Χάαλαντ από την Κοιλάδα του Ρουρ, όμως αν ο 21χρονος σέντερ φορ δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του είναι σίγουρο ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή συγκυρία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμφίβολα βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν την πολυπόθητη υπογραφή του Χάαλαντ, όπως έκαναν και το προηγούμενο καλοκαίρι πριν ο Μίνο Ραϊόλα, ατζέντης του ποδοσφαιριστή, μπει εμπόδιο στην μεταγραφή. Αυτή τη φορά όμως θα έχουν στην φαρέτρα τους ένα πολύ δυνατό όπλο, αυτό της παρουσίας του Ραλφ Ράνγκνικ είτε στον πάγκο, είτε στα κλιμάκια της ομάδας. Ο Γερμανός διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τον Νορβηγό, όσο και με τον Αλφ-Ίνγκε Χάαλαντ, πατέρα του Έρλινγκ και επίσης ποδοσφαιριστή στα νιάτα του.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα