Premier League: Ο Κόντε παίρνει τα διπλάσια από τον πρωταθλητή Ευρώπης Τούχελ

Βασίλης Μπαλατσός
Premier League: Ο Κόντε παίρνει τα διπλάσια από τον πρωταθλητή Ευρώπης Τούχελ

bet365

Μετά την απόλυση του Νούνο Επίριτο Σάντος η Τότεναμ τίναξε την μπάνκα στον αέρα, καθώς έφερε στο Λονδίνο τον Αντόνιο Κόντε. Τα «Σπιρούνια» έδωσαν ηγεμονικό συμβόλαιο στον Ιταλό τεχνικό, καθώς θα αμοίβεται με 20 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο. Ενδεικτικό της επένδυσης της διοίκησης της Τότεναμ είναι πως ο πρώην προπονητής της πρωταθλήτριας Ίντερ θα παίρνει τα διπλά από τον πρωταθλητή Ευρώπης, Τόμας Τούχελ.

Η Premier League είναι το σπίτι των περισσότερων από τους πλέον ακριβοπληρωμένους προπονητές του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το Gazzetta σας παρουσιάζει τους οκτώ «Μίδες» του νησιού.

Πεπ Γκουαρδιόλα

Πεπ Γκουαρδιόλα

Αντόνιο Κόντε

Αντόνιο Κόντε

Γιούργκεν Κλοπ

Γιούργκεν Κλοπ

Μπρένταν Ρότζερς

Μπρένταν Ρότζερς

Μαρσέλο Μπιέλσα

Μαρσέλο Μπιέλσα

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Ράφα Μπενίτεθ

Ράφα Μπενίτεθ

Τόμας Τούχελ

Τόμας Τούχελ

O Πεπ Γκουαρδιόλα είναι με διαφορά ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής της Premiership. Ο Σεΐχης Μανσούρ «χρυσώνει» τον Καταλανό προπονητή, δίνοντας του 385.000 λίρες την εβδομάδα ή αλλιώς 20 εκατομμύρια ανά σεζόν. Ο 50χρονος κόουτς έχει κερδίσει με τη Μάντσεστερ Σίτι τρία πρωταθλήματα, δύο FA Cup, τέσσερα League Cup και δύο Community Shield.

O Αντόνιο Κόντε από σήμερα (2/11) είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός που βγάζει το... «πατεσπάνι» του στην Premiership. Ο Ιταλός τεχνικός μετά τον θρίαμβο του στην Ίντερ επιστρέφει στο νησί με συμβόλαιο που θα του αποφέρει 290.000 λίρες την εβδομάδα, ήτοι 15 εκατομμύρια τη σεζόν. Τα «Σπιρούνια» έκαναν... γενναία επένδυση στη θέση του προπονητή δίνοντας στον 52χρονο προπονητή τα διπλάσια χρήματα από όσα αμοίβεται ο πρωταθλητής Ευρώπης, Τόμας Τούχελ, τον οποίο θα συνατνήσουμε στη συνέχεια της λίστας μας.

Tις ίδιες απολαβές με τον Κόντε απολαμβάνει και ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο προπονητής που οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης το 2019 και της Αγγλίας το 2020 αμοίβεται και αυτός με 15 εκατομμύρια τον χρόνο. O Γερμανός τεχνικός είναι κάτοικος Μέρσεϊσαϊντ από το 2015, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Μετά το «restart» της καριέρας του με τη Σέλτικ ο Μπρένταν Ρότζερς επέστρεψε στην Premier League για λογαριασμό της Λέστερ. Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ συνεχίζει την καλή δουλειά και με τους «Αλεπούδες», με τις οποίες κατέκτησε πέρυσι το FA Cup στον τελικό του Γουέμπλεϊ κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι. Στο Λέστερ ο Ρότζερς αμοίβεται με 10 εκατομμύρια λίρες ανά σεζόν.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι ο προπονητής που μετά από 16 χρόνια έβαλε ξανά τη Λιντς στον χάρτη της Premier League. O Αργεντινός τεχνικός ανέλαβε τα «Παγώνια» το 2018, έχασαν την άνοδο στο... «νήμα» από την Άστον Βίλα, όμως την επόμενη σεζόν τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην ομάδα του Μπιέλσα. Ο 66χρονος τεχνικός αμοίβεται από τη Λιντς με 8 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

O Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπορεί ανά καιρούς να ακούει βαριά κριτική, όμως εξακολουθεί να απολμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ιδίως του θρυλικού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δίνουν στον Νορβηγό προπονητή 7.5 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο. O Σόλσκιερ βρίσκεται στον πάγκο της Γιουνάιτεντ από τον Δεκέμβριο του 2018 και σε 165 παιχνίδια έχει 91 νίκες, 36 ισοπαλίες και 38 ήττες.

H Έβερτον μετά την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης κινήθηκε για έναν νέο προπονητή από το «πάνω ράφι» με τον Ράφα Μπενίτεθ να είναι ο εκλεκτός. O 61χρονος τεχνικός αμοίβεται από τα «Ζαχαρωτά» με 7 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο. Μέχρι στιγμής ο Ισπανός δεν έχει... δικαιώσει την επένδυση, καθώς σε 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, τέσσερις ήττες και βρίσκεται στη 10η θέση με 14 βαθμούς.

Tην οκτάδα πλαισιώνει ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός παίρνει τα ίδια λεφτά με τον Μπενίτεθ, δηλαδή 7 εκατομμύρια ετησίως. Ο πρώην κόουτς της Παρί Σεν Ζερμέν αντικατέστησε τον Φρανκ Λάμπαρντ μεσούσης της περσινής σεζόν και κατάφερε να πάρει το τρόπαιο του Champions League, ενώ φέτος έχει τους «μπλε» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας την καλύτερη άμυνα, με μόλις τρία γκολ παθητικό.