Κριστιάνο Ρονάλντο: Πράξη δεύτερη, σκηνή πρώτη και το χαμένο όνειρο στο “Θέατρο”!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πράξη δεύτερη, σκηνή πρώτη και το χαμένο όνειρο στο “Θέατρο”!

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Κριστιάνο Ρονάλντο: Πράξη δεύτερη, σκηνή πρώτη και το χαμένο όνειρο στο “Θέατρο”!

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε ως θιασάρχης στο αγαπημένο του stage και ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τη χαμένη μαγεία που τόσο έλειψε από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τότε που πέταξε τις τσίχλες του ο Σερ Αλεξ.

Στάθηκε στη σκηνή του πιο αγαπημένου θεάτρου του. Η αίσθηση του ήταν ότι δεν απευθυνόταν αποκλειστικά στο δικό του κοινό, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ηταν λες και ήξερε. Tο ένιωθε, το περίμενε: Σε αυτή την πρώτη παράσταση της δεύτερης πράξης του στο “Θέατρο των Ονείρων”, άπαντες έπρεπε να δουν, να ακούσουν, να χειροκροτήσουν και να υποκλιθούν. Κι αυτό ακριβώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο φρόντισε να τους υποχρεώσει όλους να κάνουν...

Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια, 3 μήνες, 14 ημέρες και 47 λεπτά. Μία αιωνιότητα και μία στιγμή. Και αφού στην πρώτη του επαφή, θα πεις ως τραγική ειρωνεία, έκανε ίσως το πιο αστείο “τσαφ” της καριέρας του. Δεν χρειαζόταν όμως τίποτα παραπάνω από μισή ευκαιρία. Απλά να βρεθεί στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Στο πρώτο του γκολ της επιστροφής και 85ο του στην Premier League, o CR7 έκανε τον Σερ Αλεξ να παλεύει να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς του και τη μαμά, Δόνα Ντολόρες να μην μπορεί να διαχειριστεί τη δική της συγκίνηση.

Το φινάλε σε αυτό το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 4-1 βρήκε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να μετράει 62 επαφές με ποσοστό ευστοχίας στις πάσες 87% και απέναντι στην αντίπαλη εστία στο 100%, έχοντας δηλαδή δύο σουτ και ισάριθμα γκολ. Ειδικά στο δεύτερό του, υπενθύμισε στους Κόκκινους ότι ο αγαπημένος τους Διάβολος είναι και πάλι εκεί. Αμέσως, αμέσως λοιπόν, άρχισε να καταγράφει επιτεύγματα. Αφού έγινε ο τρίτος γηραιότερος του συλλόγου, μετά τους Πολ Σκόουλς, Ράιαν Γκιγκς, που σκοράρει στην Premier League, έγινε και ο γηραιότερος στο πρωτάθλημα με δύο γκολ σε ματς μετά τον Γκρέιαμ Αλεξάντερ (38 ετών, 182 ημερών) της Μπέρνλι το 2010.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σε αυτό το πρώτο δείγμα ο Κριστιάνο τα βρήκε εύκολα. Απέναντί του είχε μία από τις χειρότερες φετινές ομάδες της Premier και ένα τερματοφύλακα που του χάρισε το πρώτο γκολ και έφαγε το δεύτερο κάτω από τα πόδια. Θα μπορούσε επομένως, κάποιος να πει ότι το επίπεδο των αντιπάλων ήταν χαμηλό. Αλλά επειδή στην πραγματικότητα η συζήτηση γίνεται για την επιστροφή κάποιου που στην ιστορία του ποδοσφαίρου διεκδικεί τον τίτλο ακόμα και του κορυφαίου όλων των εποχών, δεν γίνεται να μπούμε σε κουβέντες για το επίπεδο των αντιπάλων.

Ο Ρονάλντο που απ' όταν έκλεισε τα 30, μετράει 400 γκολ σε 350 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, είναι και πάλι ο μεγάλος θιασάρχης. Εκείνος που γύρισε για να προσδώσει τη χαμένη μαγεία, την ποίηση που τόσο είχαν λείψει εδώ και χρόνια από τη Γιουνάιτεντ. Στην ίσως πιο τεχνοκρατική ομάδα του κόσμου, ο CR7 θα δώσει και πάλι συναίσθημα και μία μορφή τέχνης. Θα είναι εκείνος που θα φωνάξει το σύνθημα του νικητή, του τίτλου. Θα είναι εκείνος που παραμένει ακόρεστος,αχόρταγος και που πάντα θα νιώθει ότι όσα κι αν έχει κατακτήσει, οι επιθυμίες του ακόμα δεν έχουν εκπληρωθεί. Αυτό ακριβώς το ηλεκτροσόκ που έχει ανάγκη τόσο πολύ ο οργανισμός της Μάντσεστερ. Aπό τότε που πέταξε τις τσίχλες του ο Σερ Αλεξ...

Follow me: @jorgekaraman
Instagram: Jorge_Karaman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος