Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις FIFA και FIFPro για την αποχώρηση ξένων ποδοσφαιριστών από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις FIFA και FIFPro για την αποχώρηση ξένων ποδοσφαιριστών από τη Ρωσία

bet365

Σε επαφές βρίσκονται η FIFPro και η FIFA για το ζήτημα της αποχώρησης ξένων ποδοσφαιριστών από το πρωτάθλημα της Ρωσίας λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει φέρει κυρώσεις και στον αθλητισμό των Ρώσων, με όλες τις ποδοσφαιρικές τους ομάδες να αποκλείονται από τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ οι ομάδες τους, οι οποίες αγωνίζονται στην Euroleague έχουν τεθεί εκτός διοργάνωσης.

Ένα από τα «ρευστά» ζητήματα που αφορούν τα ρωσικά ποδοσφαιρικά κλαμπ είναι το μέλλον των ξένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο. Αρκετοί παίκτες έχουν κινηθεί για την ολοκλήρωση της συνεργαίας τους με τις ομάδες τους, όπως ο Σουηδός, Βίκτορ Κλάεσον, είτε αφήνοντας τα λεφτά που δικαιούνται είτε με «διαζύγιο κοινή συναινέσει» μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» η FIFA και η FIFPro βρίσκονται βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το καθεστώς αποχώρησης των ποδοσφαιριστών, με περίπου 100 παίκτες να ψάχνουν τη διέξοδο τους από τα συμβόλαια τους. H Παγκόσμια Ομοσπονδία προτίθεται να επιτρέψει την απομάκρυνση των αθλητών μέχρι τις 30 Ιουνίου, όμως το αντιπροσωπευτικό όργανο των ποδοσφαιριστών θέλει να «σπάσουν» τα συμβόλαια.

 

PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑΣ Τελευταία Νέα