Ολλανδία: Ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά απέναντι σε Ρωσία και Λευκορωσία

Νίκος Κικίδης
Ολλανδία: Ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά απέναντι σε Ρωσία και Λευκορωσία

bet365

Αυξάνονται οι εθνικές ομάδες που αρνούνται να συμμετέχουν σε αγώνες απέναντι στη Ρωσία, με την Ολλανδία να παίρνει τη σκυτάλη και να ξεκαθαρίζει τη στάση της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αντιδράσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου μετά την εισβολή της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη, αφού όλο και περισσότερες εθνικές ομάδες αρνούνται να αγωνιστούν ξανά απέναντι στους Ρώσους σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Η αρχή έγινε μέσω της κοινής επιστολής από τις Σουηδία, Τσεχία και Πολωνία που ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους, ακολούθησε η σχετική ανακοίνωση της Αγγλίας και πλέον τελευταία που πήρε τη σκυτάλη είναι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας.

Εν αναμονή της απόφασης της FIFA αναφορικά με την αποβολή των «Αρκούδας» από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, οι Ολλανδοί κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε αγώνες με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ουκρανούς.

«Το συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ολλανδίας (KNVB) αποφάσισε κατόπιν συνεδρίασης ότι όλες οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της χώρας δεν θα αγωνιστούν ξανά απέναντι στις εθνικές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, μέχρι νεοτέρας. Η KNVB καταδίκασε άμεσα την επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία την προηγούμενη Πέμπτη. Ελπίζουμε βαθύτατα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει το συντομότερο δυνατό.

Η σοβαρότητα της επιθετικότητας της Ρωσίας και η συνεργασία της με την Λευκορωσία οδήγησε στη λήψη αποφάσεων από την KNVB. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν συχνές επαφές με πολλές ομοσπονδίες, την UEFA και τη FIFA. Θα διατηρήσουμε αυτή τη στάση όσο η σύρραξη συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα