Μουντιάλ 2022, Μέσι: Ο θρύλος της Αλμπισελέστε μόνος πρώτος σε γκολ+ασίστ στα Παγκόσμια Κύπελλα!

Newsroom
Μουντιάλ 2022, Μέσι: Ο θρύλος της Αλμπισελέστε μόνος πρώτος σε γκολ+ασίστ στα Παγκόσμια Κύπελλα!

bet365

Ακόμα μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο των προσωπικών του ρεκόρ έγραψε ο Μέσι κόντρα στην Κροατία, αφού με το γκολ που πέτυχε και την ασίστ που έδωσε ανέβηκε στην κορυφή της λίστας για τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ στα Μουντιάλ.

Τι κι αν έκλεισε τα 35 του χρόνια στις 24 του περασμένου Ιουνίου; Ο Λιονέλ Μέσι αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός με τον αρχηγό της Αργεντινής να οδηγεί την εθνική ομάδα της πατρίδας του και πάλι στον τελικό του Μουντιάλ όπως είχε κάνει και το 2014.

Στον θριαμβευτικό για την Αλμπισελέστε ημιτελικό κόντρα στην Κροατία ο Μέσι άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι και «μοίρασε» το 3-0 στον Άλβαρες μετά από καταπληκτική ατομική ενέργεια, φτάνοντας τα 11 γκολ και τις 9 ασίστ στην καριέρα του στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Έτσι ο ηγέτης της Αργεντινής μετρά πια 20 συμμετοχές σε γκολ (γκολ+ασίστ) και ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας στο μεταξύ κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν αγωνιστεί στην ιστορία των Μουντιάλ.

Αναλυτικά η λίστα του συνόλου των γκολ+ασίστ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων:

1. Λιονέλ Μέσι 20 (11 γκολ, 9 ασίστ)

2. Μίροσλαβ Κλόζε 19 (16 γκολ, 3 ασίστ)

3. Ρονάλντο Ναζάριο 19 (15 γκολ, 4 ασίστ)

4. Γκερντ Μίλερ 19 (14 γκολ, 5 ασίστ)

5. Πελέ 19 (12 γκολ, 7 ασίστ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα