MLS - Ο Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι και 10 ακόμα σούπερ μεταγραφές!

Βίγια-Μέσι

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS και το Gazzetta θυμάται άλλους 10 κορυφαίους παίκτες που έπαιξαν στην Αμερική! Από τον Μπέκαμ μέχρι τον Ινσίνιε ιδού αυτοί που ξεχωρίζουν.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο βασιλιάς του βασιλείου που άρχισε να χτίζει το μακρινό 2007 ο Ντέιβιντ Μπέκαμε στην Αμερική. Το MLS τότε λίγοι το ήξεραν ως ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Στο πέρας των ετών έχει αποτελέσει μαγνήτη για ουκ ολίγους παίκτες. Στην παρακάτω λίστα έχουμε ξεχωρίσει 10 λαμπερούς αστέρες, οι οποίοι δεν είναι οι μόνοι.

Από τους παρακάτω 10 δεν θα δείτε άλλα τρομερά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη όπως οι Ντρογκμπά, Ρούνεϊ, Ρόμπι Κιν... Στην Αμερική έχουν παίξει επίσης, άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως οι Ντεφόε, Λιούνμπεργκ, Σβάινσταϊγκερ, Νάνι, Τζιοβάνι Ντος Σάντος και πάλι λέγοντας...

O Λιονέλ Μέσι στην MLS και οι υπόλοιποι

Ιδού το top 10 των κορυφαίων ονομάτων που έχουν παίξει ή παίζουν ακόμη στο MLS...

Λορέντζο Ινσίνιε

Ινσίνιε

Έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας στη Νάπολι, στα 30 του χρόνια αποχώρησε μια και καλή ως ελεύθερος από τον ιταλικό Νότο για να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS. Όπως είχε γίνει γνωστό ο Ιταλός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, στις οποίες θα προστεθούν και μια σειρά από επιπλέον παροχές όπως αυτοκίνητα, σπίτια και ιδιωτικές πτήσεις προς την Ιταλία. Μέχρι στιγμής σε 11 ματς, έχει 3 γκολ και 2 ασίστ.

Αντρέα Πίρλο

Πίρλο

Ο αρτίστας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μετά τη Γιουβέντους το 2015, αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο για την Αμερική. Με 14.000.000 ευρώ για 2 χρόνια θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από το ένα γκολ και τις εννιά ασίστ σε 60 ματς. Τέλος πάντων, Πίρλο είναι αυτός.

Νταβίντ Βίγια - New York City

Βίγια

Όταν η ζωή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τελείωσε με το πέρασμά του στη Μπαρτσελόνα, ο Βίγια, έψαξε την... ευτυχία (και τα λεφτά) σε Αυστραλία και Αμερική. Αρχικά, πήγε στη Μελβούρνη και μετά ήρθε στο δρόμο του η New York City. Στην τετραετία που έμεινε εκεί, για 126 ματς και τα 80 γκολ έβαλε στην τσέπη του 22.000.000 ευρώ. Παραμένει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας ως σήμερα.

Φρανκ Λάμπαρντ - New York City

Λάμπαρντ

Μετά την Τσέλσι και τη θρυλική του παρουσία εκεί, το 2014, υπέγραψε στην ομάδα της Νέας Υόρκης. Λόγω κάποιων περιορισμών έπρεπε να περιμένει έναν χρόνο για να αγωνιστεί ωστόσο. Ετσι, πήγε δανεικός στη Σίτι και επέστρεψε το 2015 για να ζήσει κι αυτός το αμερικανικό όνειρο. Πήρε 12.000.000 ευρώ για δύο χρόνια, έπαιξε 31 ματς, έβαλε και 15 γκολ κι αυτό ήταν.

Στίβεν Τζέραρντ - Λος Άντζελες Γκάλαξι

Τζέραρντ

Η ζωή στο Μέρσισαϊντ και στο Λίβερπουλ είχε φτάσει στο τέλος της Το 2015, μετά τους Μπέκαμ και Ανρί, αποφάσισε να παίξει κι αυτός στο MLS. Η απόφασή του έγινε πιο εύκολη όταν του είπαν ότι για σε δύο χρόνια θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 13.000.000 ευρώ περίπου. Σε 39 ματς είχε 5 γκολ και 15 ασίστ. Not bad που λένε και στο Λίβερπουλ.

Κακά - Ορλάντο Σίτι

Κακά

Η περίπτωσή του θυμίζει Λάμπαρντ. Λόγω περιορισμών, υπέγραψε στην Ορλάντο Σίτι, πήγε δανεικός στην Σάο Πάουλο και επέστρεψε για να παίξει στην Αμερική για τρία χρόνια. Ο απολογισμός του εκεί είναι 75 ματς, 24 γκολ και... 28.000.000 ευρώ.

Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο - Τορόντο FC

Τζιοβίνκο

Αν και μόνο 28 ετών, τον Φλεβάρη του 2015 σκάει η βόμβα με τη μετακίνησή του στην Τορόντο FC. Πολλοί απόρησαν με την απόφασή του να αφήσει την Γιουβέντους, την Ιταλία και την Ευρώπη για το MLS. Τα 7,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για 4 χρόνια σαφώς και είναι η απάντηση. Στην 4ετία αυτή κατέκτησε τους παρακάτω τίτλους:

  • MLS Cup: 2017[136]
  • Eastern Conference Championship playoffs: 2016, 2017
  • Supporters' Shield: 2017
  • Canadian Championship: 2016, 2017, 2018

Μάλιστα αναδείχτηκε και MVP και πρώτος σκόρερ, ενώ έκλεισε την καριέρα του εκεί με 142 ματς, 85 γκολ και 51 ασίστ. Το... τίμησε το παντεσπάνι του!

Τιερί Ανρί - Red Bulls Νέας Υόρκης

Ανρί

Σε 135 συμμετοχές με την ομάδα Red Bulls Νέας Υόρκης ο Τιερί Ανρί είχε 52 γκολ και 42 ασίστ. Οι Αμερικάνοι απόλαυσαν το... μαγικό άγγιγμά του και τα απίστευτα πλασέ του. Αφησε την απέναντι όχθη του Ατλαντικού με ένα Supporters Shield το 2013.Θυμίζουμε ότι το χειμώνα του 2021 επέστρεψε στην Αρσεναλ ως δανεικός και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αμερική. Το συμβόλαιό του ξεκίνησε το 2010 και έπαιρνε 6.000.000 ευρώ το χρόνο!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - Λος Άντζελες Γκάλαξι

Ζλάταν

Σε 58 εμφανίσεις είχε 53 γκολ και κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να μπει στη λίστα με τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου όντας στην 4η θέση. Φεύγοντας είπε στον κόσμο: «Ηρθα, είδα, κατέκτησα. Σας ευχαριστώ Γκάλαξι που με κάνατε να νιώσω ξανά ζωντανός. Στους οπαδούς των Γκάλαξι: Θέλατε Ζλάταν, σας έδωσα Ζλάταν. Παρακαλώ. Η ιστορία συνεχίζεται. Τώρα, να πάτε να δείτε μπέιζμπολ». Πήρε 8.000.000 ευρώ το χρόνο. Ζλάταν είναι αυτός!

Ντέιβιντ Μπέκαμ - Λος Αντζελες Γκάλαξι

Μπέκαμ

Είναι 2007. Τότε ακόμη το MLS όταν το ακούγαμε νομίζαμε ότι είναι χάπι, ή κάτι που σχετίζεται με κάποιο πτυχίο τύπου BCL ή whatever τέλος πάντων. Η Λος Άντζελες Γκάλαξι φρόντισε να συστήσει το ποδόσφαιρο της χώρας ολόκληρης σε όλο τον πλανήτη με τη μεταγραφή του Μπέκαμ!

Ο Άγγλος ήταν μόλις 32 ετών και σίγουρα θα είχε μπροστά του μια τριετία τουλάχιστον στην Ευρώπη. Με 32.000.000 ευρώ για πέντε χρόνια (μόνο από μισθούς), πολύ καλά έκανε ο Μπέκαμ και μετακόμισε με τη φαμίλια του στην Καλιφόρνια. Μαζί με άλλα bonus και άλλες χορηγικές συμφωνίες.... καθάριζε περίπου 50.000.000 ευρώ. Αλλες εποχές. Βέβαια, εκμεταλλεύτηκε και τον όρο να έχει δική του ομάδα, η οποία σήμερα έφερε στην Αμερική τον Μέσι και αξίζει 600.000.000 ευρώ! Σε 124 ματς είχε 20 γκολ, πήρε δύο πρωταθλήματα και δύο Supporters Shield.Μάλιστα, πήρε και τον... αέρα του ενδιάμεσα σε Μίλαν και Παρί όπου τελικά είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο!

 

MLS Τελευταία Νέα