Μαρσέιγ - Λυών: Σκληρό πρωτοσέλιδο της L' Equipe, «Αηδία και ντροπή»

l_equipe

bet365

Σκληρό πρωτοσέλιδο της L'Equipe μετά τον λιθοβολισμό του λεωφορείου της Λυών, με τραυματία τον προπονητή της, Φάμπιο Γκρόσο, που δείχνει το πρόβλημα με τους ultras στη Γαλλία.

Tο γαλλικό ποδόσφαιρο πρωταγωνίστησε αρνητικά για πολλοστή φορά, με όσα έγιναν πριν το παιχνίδι της Μαρσέιγ με τη Λυών, που τελικά αναβλήθηκε, να «φωτογραφίζουν» την απουσία ασφάλειας των παικτών και των επαγγελματιών του αθλητισμού.

Το λεωφορείο της Λυών δέχθηκε επίθεση με πέτρες κοντά στο «Βελοντρόμ» με τον προπονητή της ομάδας, Φάμπιο Γκρόσο, να χτυπάει σοβαρά στο κεφάλι και να χρειάζεται 12 ράμματα. Ο αγώνας, μετά από μια ώρα έκτακτης συνεδρίασης, κρίθηκε ότι διακόπηκε και πλέον θα είναι η Πειθαρχική Επιτροπή που θα αποφανθεί για το μέλλον του.

Η εφημερίδα L'Équipe, κυκλοφορεί σήμερα (30/10) με μια σοκαριστική φωτογραφία του Γκρόσο ματωμένο και ανίκανο να ανοίξει το αριστερό του μάτι, και τίτλο: "αηδία και ντροπή", για ένα ακόμη επεισόδιο από τα πολλά που έχουν λερώσει το γαλλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Η γαλλική εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι υπήρχαν ρατσιστικές φωνές από την πλευρά των φιλάθλων της Λυών πριν ανακοινωθεί η διακοπή του αγώνα. Οι ultras με το παρατσούκλι Bad Gones, έκαναν θορύβους μαϊμούς και κατηγορούσαν επίσης τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Επίσης πριν την επίθεση στο πούλμαν στα πέριξ του Βελοντρόμ, οι 600 οπαδοί που ταξίδεψαν στη Μασσαλία λιθοβολήθηκαν, με αποτέλεσμα πολλά λεωφορεία να καταστραφούν ολοσχερώς.

Αυτή τη σεζόν, πριν το Μαρσέιγ - Λυών, είχαμε και το Μονπελιέ - Κλερμόν που ανεστάλη μετά την εκτόξευση μιας κροτίδας που εξερράγη λίγα εκατοστά από τον τερματοφύλακα Μορί Ντιό, οποίος χρειάστηκε να αποχωρήσει με φορείο.

Εννέα μόλις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γαλλία αναρωτιέται δημιουργεί αμφιβολίες για το αν είναι ικανή να φιλοξενήσει μια διοργάνωση τέτοιου μεγέθους. Μην ξεχνάμε και τον τελικό του Champions League το 2022, ο οποίος χρειάστηκε να καθυστερήσει μετά την επίθεση σε πολλούς οπαδούς της Λίβερπουλ στο Σεν Ντενί.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα