Μπαρτσελόνα – Ουέσκα 4-1: Ο Μέσι στη... γιορτή του, την έφερε στο -4 από την κορυφή (vids)

Μπαρτσελόνα – Ουέσκα 4-1: Ο Μέσι στη... γιορτή του, την έφερε στο -4 από την κορυφή (vids)

bet365

Το βράδυ που έπιασε τον Τσάβι στην ιστορική κορυφή των συμμετοχών με την φανέλα της Μπαρτσελόνα (767), ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ - μία ασίστ οδήγησε τη Μπάρτσα σε νίκη 4-1 επί της ουραγού Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα, χάρη στην οποία οι Μπλαουγκράνα ανέβηκαν ξανά στη 2η θέση και μείωσαν στο -4 την απόστασή τους από την πρωτοπόρο Ατλέτικο.

Ήταν η βραδιά του. Ο Λιονέλ Μέσι έπιασε τον Τσάβι ως ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία με την φανέλα της Μπαρτσελόνα (767 έκαστος) και είπε να το γιορτάσει ανάλογα. Με δύο γκολάρες και μια ασίστ, ο Αργεντινός σούπερ σταρ οδήγησε τους Μπλαουγκράνα σε νίκη 4-1 επί της ουραγού Ουέσκα (στο ρελαντί), η οποία τους επανέφερε στη 2η θέση της La Liga και, πλέον, στο -4 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης (με τα ίδια ματς πια).

Ο Ρόναλντ Κούμαν επέμεινε στο 3-5-2, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί παρά την βαθμολογική τους θέση και το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε επί της ουσίας από τις εμπνεύσεις του Μέσι.

Ο Λέο, ο οποίος πριν από το ματς παρέλαβε το βραβείο ως ο κορυφαίος της La Liga για τον Φεβρουάριο, άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή (13'), δείχνοντας τον δρόμο (και πάλι) στην ομάδα του.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, μιμούμενος τον συμπαίκτη του, έκανε δύο τα τέρματα των Καταλανών με νέα «οβίδα» έξω από την περιοχή (35'), με τον αγώνα να εξελίσσεται ιδανικά για την Μπάρτσα, η οποία είχε δύο δοκάρια με Τζόρντι Άλμπα και Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Η Ουέσκα, η οποία ποτέ δεν κλείστηκε και διεκδίκησε τις πιθανότητές της, μείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με (τραβηγμένο) πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ράφα Μιρ.

Παρά το γκολ των φιλοξενούμενων, η Μπάρτσα δεν ανέβασε ιδιαίτερα στροφές, αλλά ευτύχησε να πετύχει γρήγορα το τρίτο τέρμα (53'), με σέντρα του Μέσι και κεφαλιά του Όσκαρ Μινγκέθα (το πρώτο του ως επαγγελματίας), ύστερα από κόρνερ. Ήταν μόλις το δεύτερο γκολ μετά από κόρνερ φέτος, σε... 276 εκτελέσεις.

Η Ουέσκα δεν το έβαλε ποτέ κάτω και, εκμεταλλευόμενη την χαλαρότητα της αντιπάλου της, άγγιξε αρκετές φορές το 3-2, με κορυφαία την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Ράφα Μιρ.

Από το πιθανό 3-2, περάσαμε στο τελικό 4-1, χάρη σε νέο σουτ έξω από την περιοχή του Μέσι (90'), ο οποίος ξεφεύγει στη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, όντας πλέον στο +3 από τον φίλο του Λουίς Σουάρες (21-18). Ο Λέο, μάλιστα, έφτασε τις 13 διαδοχικές σεζόν στη La Liga με 20+ γκολ. Εξωγήινος...

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Ντε Γιονγκ (63' Αραούχο), Λενγκλέ – Ντεστ (69' Ιλάις Μορίμπα), Μπουσκέτς, Πέδρι (85' Ρίκι Πουτς), Τζόρντι Άλμπα – Γκριεζμάν (69' Τρινκάο) - Μέσι, Ντεμπελέ (85' Μπρέιθγουεϊτ).

Ουέσκα (Πατσέτα): Άλβαρο – Πουλίδο, Σιοβας, Ινσούα (78' Βάβρο) - Μαφέο (78' Πέδρο Λόπεθ), Ντουμπιά (60' Σεοάνε), Μίκελ Ρίκο, Γαλάν – Φερέιρο (78' Οντιβέρος) - Εσκρίτσε (60' Σέρχιο Γκόμεθ), Ράφα Μιρ.

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στον αγώνα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα