Μπαρτσελόνα – Λεγανές 2-0: «Καθάρισαν» ο νέος και ο παλιός (vids)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα – Λεγανές 2-0: «Καθάρισαν» ο νέος και ο παλιός (vids)

bet365

Ανσού Φατί και Λιονέλ Μέσι έδωσαν τη νίκη σε μια κακή Μπαρτσελόνα, η οποία ανέβηκε ξανά στο +5 σε σχέση με την Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο.

Η εμφάνιση δεν είχε καμία σχέση με αυτή στο 4-0 επί της Μαγιόρκα. Πολλή ανούσια κατοχή της μπάλας, αργή κυκλοφορία, ελάχιστη κίνηση και απέναντι μια καλά στημένη ομάδα, η οποία έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε.

Τελικά, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Λεγανές στο «Καμπ Νόου» και βρέθηκε ξανά στο +5 από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (με ματς περισσότερο), αλλά η εμφάνισή της ήταν απογοητευτική και προβληματίζει, ενόψει του πολύ πιο απαιτητικού αγώνα με την Σεβίλλη, το βράδυ της Παρασκευής (19/6, 23:00).

Η Λεγανές, η οποία είναι πλέον ουραγός και καταδικασμένη να παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή της, θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη, αν ο (δανεικός από τον Ολυμπιακό) Μιγέλ Άνχελ Γκερέρο είχε μετατρέψει σε γκολ μια από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε στο 0-0.

Οι Μαδριλένοι δεν έκαναν το 0-1 και οι Καταλανοί, παρ' ότι είχαν ελάχιστες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ευτύχησαν να προηγηθούν λίγο πριν από την ανάπαυλα (42'), με ωραίο σουτ του Ανσού Φατί από το ύψος της περιοχής, μετά από συνδυασμό των Λιονέλ Μέσι και Ζούνιορ Φίρπο.

Ο πιτσιρικάς, για τον οποίο η Μπάρτσα φέρεται να απέρριψε πρόταση 150 εκατομμυρίων ευρώ (!) από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφτασε τα πέντε γκολ (σε 17 συμμετοχές) και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος (17 ετών, 229 ημερών) που τα καταφέρνει στην La Liga τον 21ο αιώνα, μετά τον Μπόγιαν Κρκιτς (17 ετών, 201 ημερών), επίσης της Μπαρτσελόνα.

Και αν στο πρώτο ημίχρονο ανέλαβε ο νέος, στο δεύτερο... έπιασε δουλειά ο παλιός. Ο Μέσι έδειξε και πάλι κεφάτος και πήρε (ξανά) την ομάδα στις πλάτες του, βλέποντας πρώτα ότι ακυρώθηκε (ορθά) γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν για οφσάιντ του πασέρ Νέλσον Σεμέδο (64').

Ο Αργεντινός συνδυάστηκε με τον Λουίς Σουάρες και, όταν ένιωσε το άγγιγμα του Ρουμπέν Πέρεθ, έπεσε στην περιοχή. Τραβηγμένο πέναλτι, γκολ από την άσπρη βούλα (69') και 699 στην επαγγελματική καριέρα του Λέο.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (53' Σεμέδο), Πικέ (73' Ουμτιτί), Λενγκλέ, Ζούνιορ Φίρπο – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (63' Βιδάλ), Αρτούρ (73' Ρίκι Πουτς) – Μέσι, Γκριεζμάν, Φατί (54' Σουάρες).

Λεγανές (Χαβιέρ Αγκίρε): Κουέγιαρ – Μπουστίνθα, Ταρίν, Αβουαζιέμ, Σίλβα (71' Ροντρίγκες) - Ρέθιο (85' Χιλ), Πέρεθ – Ρουϊμπάλ, Ρόκε Μέσα (46' Ασαλέ), Εράσο (63' Αμαντού) - Γκερέρο (71' Καρίγιο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα