Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-4: Λέο, σαν να μην πέρασε μια μέρα... (vid)

Gazzetta team
Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-4: Λέο, σαν να μην πέρασε μια μέρα... (vid)

bet365

Ένα γκολ και δύο ασίστ του Λιονέλ Μέσι στην εμφατική επιστροφή της Μπαρτσελόνα στην δράση, στο +5 από την Ρεάλ Μαδρίτης με ματς περισσότερο.

Πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η Μπαρτσελόνα είχε εξάρτηση από τον Λιονέλ Μέσι. Μετά την καραντίνα, αυτό δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο, αφού ο Αργεντινός είναι καθοριστικός ακόμα και στα ματς με αδύναμες ομάδες, όπως είναι η (φιλότιμη) Μαγιόρκα.

Οι Μπλαουγκράνα συνέτριψαν την ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων (4-0) στο «Visit Mallorca Estadi» με δύο ασίστ και ένα γκολ του Μέσι, ο οποίος με νέο look έπαιξε στο ρελαντί, όπως και η ομάδα του Κίκε Σετιέν, η οποία αύξησε στους πέντε βαθμούς την διαφορά από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απόψε (14/6, 20:30) υποδέχεται την Έιμπαρ στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», το κεντρικό γήπεδο του προπονητηρίου της.

Η (πιο δύσκολη απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ) νίκη της Μπάρτσα χτίστηκε πάνω στο πολύ γρήγορο γκολ του Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά στο 64ο... δευτερόλεπτο (!), ύστερα από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα.

Το γκολ του Χιλιανού έδωσε ηρεμία στους Καταλανούς, οι οποίοι πλησίασαν επανειλημμένως σε ένα δεύτερο γκολ, με την Μαγιόρκα να απαντάει με ένα εξαιρετικό σουτ του Τακεφούσα Κούμπο, που έβγαλε δύσκολα ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν. Πολλές υποσχέσεις άφησε ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός που είναι δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μαγιόρκα προσπάθησε, αλλά δεν έπειθε ότι μπορούσε, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα, η οποία ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ (37'), όταν ο Μέσι με κεφαλιά – πάσα βρήκε τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τέρμα ως Μπλαουγκράνα.

Η... σεμνή τελετή είχε λάβει πρόωρα τέλος, αλλά ο Μέσι είχε διάθεση και για άλλα, αφού πρώτα είδε έναν φίλαθλο με την φανέλα που φοράει στην Εθνική Αργεντινής να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο (!), παρ' ότι υποτίθεται ότι το γήπεδο ήταν άδειο.

Στο 79', και αφού ο Λουίς Σουάρες είχε επιστρέψει για πρώτη φορά από τις 9 Ιανουαρίου (αντί του αρνητικού Αντουάν Γκριεζμάν), ο Μέσι βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Τζόρντι Άλμπα και ο αριστερός μπακ, ύστερα από κούρσα και πλασέ, έβαλε την σφραγίδα νίκης.

Το κερασάκι, όμως, άνηκε στον Λέο. Στις καθυστερήσεις και μετά από συνδυασμό με τον Σουάρες, ο Μέσι με το (άχρηστο;) δεξί σημείωσε το τελικό 4-0.

Η εμφάνιση του Μέσι, η επιστροφή του Σουάρες, το πειστικό ντεμπούτο του νεαρού στόπερ Ρόναλντ Αραούχο και οι τρεις βαθμοί, οι καλύτερες ειδήσεις για μια Μπάρτσα που νίκησε στο ρελαντί και χωρίς να εντυπωσιάσει. Ως συνήθως φέτος, δηλαδή...

Μαγιόρκα (Βιθέντε Μορένο): Ρέινα – Πόθο, Βάλιεντ, Ραΐγιο, Σάστρε (46' Φραν Γάμεθ) – Ντάνι Ροδρίγεθ, Σάλβα Σεβίγια (84' Αμπντόν), Πεδράθα (57' Μπαμπά), Κούμπο – Ερνάντες (46' Λάγο Ζούνιορ), Μπούντιμιρ (84' Σαλιμπούρ).

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (71' Σεμέδο), Πικέ, Αραούχο, Τζόρντι Άλμπα – Μπουσκέτς (71' Αρτούρ), Ντε Γιονγκ (84' Ζούνιορ), Βιδάλ (46' Ράκιτιτς) - Μέσι, Μπρέιθγουεϊτ, Γκριεζμάν (57' Σουάρες).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα