Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 1-2: Είπε «αντίο» στον Τσάβι με νίκη (vid)

Fermin Lopez-Xavi

bet365

Με γκολ των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Φερμίν Λόπεθ, η Μπαρτσελόνα νίκησε την Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» (2-1), στον τελευταίο αγώνα του Τσάβι στον πάγκο των Μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε με νίκη τον Τσάβι, λίγες ώρες προτού μπει στην «εποχή Χάνσι Φλικ». Και το έκανε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» επί της Σεβίλλης (2-1) με γκολ του Φερμίν Λόπεθ, ένα από τα παιδιά που ο Τσάβι προώθησε από την Μασία και καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα.

Στην σκιά διαμαρτυρίας μέσα και έξω από το γήπεδο από φιλάθλους της Σεβίλλης για την απαγόρευση εισόδου συγκεκριμένων πανό – πλακάτ κατά της διοίκησης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο κεφάτοι και άνοιξαν νωρίς το σκορ (15’) με ακροβατική προβολή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Ζοάο Κανσέλο.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του Χάνσι Φλικ λένε ότι ο Πορτογάλος μπακ και ο συμπατριώτης του Ζοάο Φέλιξ δεν υπολογίζονται από τον νέο προπονητή της Μπάρτσα, ενώ ο Τσάβι, εφόσον παρέμενε, δεν επιθυμούσε την παραμονή του «Λέβα» (!), αφού κάτι είχε… σπάσει μέσα του σχετικά με τον Πολωνό επιθετικό τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι γηπεδούχοι, άφαντοι στο πρώτο εικοσάλεπτο, ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και, αφού άγγιξαν την ισοφάριση με Ντόντι Λουκεμπάκιο και Λισιέν Αγκουμέ, έφτασαν στο 1-1 με τον «συνήθη ύποπτο» Γιουσέφ Εν Νεσίρι, ο οποίος πλάσαρε από κοντά τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν ύστερα από ασίστ του Μπουμπακαρί Σουμαρέ (31’).

Υπό τις ιαχές «διοίκηση, παραιτήσου!» από τις εξέδρες του «Σάντσεθ Πιθχουάν», οι Μπλαουγκράνα επιχείρησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, με τον Πέδρι να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες, πρώτα με κεφαλιά εξ’ επαφής που έβγαλε ο Όριαν Νάιλαντ και στη συνέχεια με σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο αργότερα, τον μιμήθηκε με νέο, κάθετο αυτή την φορά δοκάρι, ο Κανσέλο, για να απαντήσει ο (δραστήριος) Λουκεμπάκιο για την Σεβίλλη, σε ένα… καρουσέλ δοκαριώξ που δεν άλλαξε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 59’, ο Φερμίν Λόπεθ κινήθηκε από τα δεξιά και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Νάιλαντ, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Ο νεαρός μέσος έτρεξε στον πάγκο και αγκάλιασε τον Τσάβι, ευχαριστώντας τον για την πίστη του σε εκείνον.

Οι Ανδαλουσιανοί, στο τελευταίο ματς του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο, κυνήγησαν την ισοφάριση, είχαν δοκάρι με τον Εν Νεσίρι και άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Λούκας Οκάμπος και Αδριά Πεδρόσα, αποχαιρετώντας με ήττα μια σεζόν που θα θέλουν να ξεχάσουν πολύ, πολύ γρήγορα…

Σεβίλλη (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Νάιλαντ – Μπαντέ (79’ Γκούντελι), Σέρχιο Ράμος, Κίκε Σάλας (46’ Μαρκάο) – Χουάνλου, Σουμαρέ, Αγκουμέ (79’ Μάνου Μπουένο), Πεδρόσα – Οκάμπος, Λουκεμπάκιο (79’ Μαριάνο Ντίαθ) – Εν Νεσίρι.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζοάο Κανσέλο (84’ Έκτορ Φορτ) – Γκιντογκάν, Κρίστενσεν (46’ Οριόλ Ρομέου), Πέδρι – Γιαμάλ (62’ Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι (62’ Φεράν Τόρες), Φερμίν Λόπεθ (76’ Βίτορ Ρόκε).

Νησιωτική ανατροπή με… σύμμαχο τον Σόρια

Ήταν ένα απόγευμα συγκινητικών αποχαιρετισμών στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ», αφού Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Χάιμε Μάτα φόρεσαν για τελευταία φορά την φανέλα της Χετάφε. Ο Σέρβος μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ισπανός επιθετικός δεν βρήκε το γκολ που θα τον άφηνε ως μόνο πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στην La Liga, τίτλο που μοιράζεται με τον Μάνου ντελ Μοράλ (από 37 γκολ έκαστος).

Η Χετάφε προηγήθηκε με τον Γκαστόν Άλβαρες (48’), ήλεγχε απόλυτα τον (αδιάφορο βαθμολογικά) αγώνα με την Μαγιόρκα, αλλά όλα άλλαξαν στο 73’, όταν ο Νταβίντ Σόρια τραυματίστηκε, ύστερα από σύγκρουση με τον Κάιλ Λάριν.

Ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων έμεινε πεσμένος για δώδεκα λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις, χωρίς ευτυχώς να έχει κάτι σοβαρό. Η τρομάρα για τον τραυματισμό του συμπαίκτη τους «πάγωσε» τους παίκτες της Χετάφε, οι νησιώτες το εκμεταλλεύτηκαν και, με δύο γκολ στο φινάλε από τους Βένταντ Μουρίτσι (90’) και Πάμπλο Μαφέο (90’+3’), αποχαιρέτησαν τον προπονητή Χαβιέρ Αγκίρε με νίκη στην ισπανική πρωτεύουσα (2-1).

Το 13άρι του Δουβίκα

Την περυσινή σεζόν, σε 38 συμμετοχές και 2.729 λεπτά, ο Τάσος Δουβίκας έφτασε τα 22 γκολ με την Ουτρέχτη, 19 εκ των οποίων στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν.

Με την Θέλτα, ο Έλληνας επιθετικός κατέγραψε 37 συμμετοχές, αλλά πολύ μικρότερο χρόνο (1.513), ο οποίος δεν τον εμπόδισε, σε ένα πολύ πιο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως το ισπανικό, να φτάσει τα 13 γκολ, έξι εκ των οποίων στο Κύπελλο, όπου ήταν εκ των πρώτων σκόρερ.

Ο Δουβίκας σημείωσε το 13ο και τελευταίο του γκολ για φέτος στο θεαματικό 2-2 (49’ πέν. Ιάγο Άσπας, 62’ Δουβίκας – 5’ αυτ. Ντομίνγκεθ, 60’ πέν. Μαρί) των Γαλιθιάνων με την Βαλένθια στο «Μπαλαΐδος», σε ένα ματς όπου ξεπεράστηκαν τα χίλια γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 2017-18 (1.024).

Στην δεκάδα μετά από επτά χρόνια

Για πολλές αγωνιστικές, η Αλαβές φλέρταρε με την ζώνη του υποβιβασμού. Εντέλει, η ομάδα της Βιτόρια εξασφάλισε με άνεση την παραμονή της, τερματίζοντας μάλιστα στην δέκατη θέση της βαθμολογίας, κάτι που είχε να (της) συμβεί από την σεζόν 2016-17, όταν τερμάτισε ένατη.

Στο τελευταίο ματς της σεζόν, πήρε ισοπαλία 1-1 (71’ Καρδόνα – 50’ Βιθέντε) στα Κανάρια Νησιά από την Λας Πάλμας, η οποία αποχαιρέτησε τον (βουρκωμένο) προπονητή της Φρανθίσκο Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα, ο οποίος φέρεται να φλερτάρει με την Σεβίλλη.

Οι Βάσκοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη, αφού έχασαν πέναλτι με τον Τζουλιάνο Σιμεόνε στο 33’ (για την ακρίβεια, του το απέκρουσε ο καταπληκτικός φέτος Άλβαρο Βάγιες), όταν ακόμα δεν υπήρχε σκορ στο παιχνίδι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα