Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: «Απόδραση» με Μπενζεμά και πάντα πρώτη η Βασίλισσα (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο φινάλε, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από την Βαρκελώνη (3-1 την Εσπανιόλ), έκανε το «3 στα 3» και μοιράζεται την κορυφή της La Liga με την Μπέτις, την οποία υποδέχεται το Σάββατο (03/09, 17:15).

Είδε νωρίτερα τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει δις στο 4-0 της Μπαρτσελόνα επί της Βαγιαδολίδ και θέλησε να υπενθυμίσει ποιος ήταν ο πρώτος σκόρερ (και ο καλύτερος παίκτης) στη περυσινή La Liga.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, παρ’ ότι δεν ήταν σε μια από τις καλύτερες βραδιές του, σκόραρε και αυτός εις διπλούν και, μάλιστα, στα τελευταία λεπτά, οδηγώντας την Ρεάλ Μαδρίτης σε ζόρικη νίκη στη Βαρκελώνη επί της Εσπανιόλ (3-1), χάρη στην οποία η Βασίλισσα έκανε το «3 στα 3» και μοιράζεται ξανά την κορυφή της βαθμολογίας με την Μπέτις, την οποία υποδέχεται το Σάββατο (03/09, 17:15).

Οι Καταλανοί, οι οποίοι προέρχονταν από εννέα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (πέντε ήττες – τέσσερις ισοπαλίες), υπολογίζοντας και την περυσινή περίοδο, παρατάχθηκαν με τον Φερνάντο Καλέρο αντί του τιμωρημένου Σέρτζι Γκόμεθ στο κέντρο της άμυνας και τον Χαβιέρ Πουάδο να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις του και να αντικαθιστά τον Νίκο Μελαμέντ στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Η Βασίλισσα, από την πλευρά της, είχε τον Λούκας Βάθκεθ στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ντάνι Καρβαχάλ, τον Αντόνιο Ρούντιγκερ ως παρτενέρ του Έντερ Μιλιτάο και τον Νταβίντ Αλάμπα να μεταφέρεται στα αριστερά αντί του Φερλάν Μεντί.

Ποιος Κασεμίρο; Για προσέξτε και Τσουαμενί…

Στην μεσαία γραμμή, ο Ορελιέν Τσουαμενί έχει πλέον εδραιωθεί ως «αντί – Κασεμίρο» μετά την αποχώρηση του Βραζιλιάνου με προορισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, σε κάθε παιχνίδι, αφήνει υποσχέσεις ότι μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε μια βελτιωμένη εκδοχή του Κασεμίρο.

Ο Γάλλος τρέχει ασταμάτητα, καλύπτει χώρους, βοηθάει τους συμπαίκτες του και, όταν του δοθεί η ευκαιρία, βγάζει καταπληκτικές κάθετες μπαλιές, όπως αυτή με την οποία σέρβιρε στον Βινίσιους Ζούνιορ το 0-1, με πλασέ του Βραζιλιάνου μέσα από την περιοχή (12’).

Ο «καυτός» Βινίσιους, ο οποίος σκόραρε και στο 4-1 επί της Θέλτα στο Βίγκο, έφτασε αισίως τα 19 γκολ σε 38 παιχνίδια από την αρχή της περυσινής σεζόν. Με εξαίρεση τον Νεϊμάρ (19 γκολ σε 26 παιχνίδια στη Ligue 1), κανένας άλλος Βραζιλιάνος δεν έχει σκοράρει τόσο στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία).

Το γκολ του «Βίνι» έλυσε τα πόδια των Μαδριλένων, οι οποίοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ με Καρίμ Μπενζεμά, Βινίσιους εις διπλούν και Τόνι Κρόος, σε ένα πρώτο ημίωρο όπου η Ρεάλ κυριάρχησε και το αμυντικό πλάνο της Εσπανιόλ πήγε περίπατο.

Ο Χοσέλου την απάντηση

Μετά το 35ο λεπτό, όμως, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ άρχισε να παίρνει μέτρα μέσα στο γήπεδο και να δείχνει πιο ανταγωνιστική κόντρα στην μεγάλη της αντίπαλο, πλησιάζοντας με σχετικές αξιώσεις την εστία του Τιμπό Κουρτουά.

Και, αφού έχασε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Λεάντρο Καμπρέρα που έφυγε λίγο άουτ, κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα. Ο Ρουμπέν Σάντσεθ βρήκε τον Χοσέλου, ο Κουρτουά έκανε καταπληκτική απόκρουση στο σουτ του πρώην επιθετικού της Αλαβές αλλά η μπάλα, αφού χτύπησε στην πλάτη του Μιλιτάο, επέστρεψε στον Χοσέλου, ο οποίος αυτή την φορά δεν συγχώρεσε (43’). Έχει, άλλωστε, παράδοση κόντρα στη Ρεάλ: Επτά γκολ σε εννέα ματς, τέσσερα στα τελευταία πέντε παιχνίδια!

Το 1-1 έδωσε φτερά στην Εσπανιόλ, η οποία δεν δίστασε να κυνηγήσει την ανατροπή προτού οι δύο ομάδες αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, χωρίς αποτέλεσμα αλλά με την αυτοπεποίθηση πλέον πολύ ανεβασμένη ενόψει του δεύτερου 45λεπτου.

Καρίμ Μπενζεμά, μόνο εσύ!

Και, σε αυτό, ο ρυθμός συνέχιζε να είναι καλός, αλλά με τις δύο ομάδες πλέον να απειλούν με γκολ. Οι γηπεδούχοι με σουτ του Χοσέλου που έβγαλε ο Κουρτουά (59’), οι φιλοξενούμενοι με σουτ του Μπενζεμά που έβγαλε με σπουδαία απόκρουση ο Μπενζαμέν Λεκόμτ (63’), τέσσερα λεπτά προτού ακυρωθεί (ορθά) γκολ του Μπενζεμά για (οριακό) οφσάιντ ύστερα από σέντρα – σουτ του Κρόος.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έψαξε φρεσκάδα στην ομάδα του με Εντουάρντο Καμαβινγκά και Ροντρίγκο αντί Λούκα Μόντριτς και Φεδερίκο Βαλβέρδε, είδε τον Βραζιλιάνο να φωνάζει και πάλι «παρών» σε μια δύσκολη στιγμή.

Στο 88’ και ενώ όλα «έδειχναν» στραβοπάτημα για την Ρεάλ, έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Μπενζεμά, άφαντος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, νίκησε τον Λεκόμτ για να γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών Ισπανίας και Ευρώπης.

Ανακουφισμένη η Ρεάλ, δεν σταμάτησε εκεί. Έχασε μια ακόμα ευκαιρία με τον Μπενζεμά και, στο 93’, είδε τον διαιτητή να αποβάλει μέσω VAR τον Λεκόμτ για φάουλ στον Ροντρίγκο, στον οποίο ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε στη συνέχεια της φάσης.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καμπρέρα, παρ’ ότι η Εσπανιόλ είχε ακόμα δύο αλλαγές στη διάθεσή της, το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπενζεμά, ο οποίος αιφνιδίασε τον κατά συνθήκη γκολκίπερ, σφραγίζοντας το «3 στα 3» φτάνοντας τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, ένα λιγότερο από Λεβαντόφσκι και Μπόρχα Ιγλέσιας (Μπέτις).

Εσπανιόλ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Λεκόμτ – Όσκαρ Χιλ, Καλέρο, Καμπρέρα, Ολιβάν – Εξπόσιτο, Βινίσιους Ντε Σόουζα (69’ λ. τρ. Μπάρε) – Ρουμπέν Σάντσεθ, Νταρντέρ, Πουάδο (78’ Νίκο Μελαμέντ) – Χοσέλου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (85’ Ντάνι Καρβαχάλ), Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς (58’ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Κρόος (81’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Βαλβέρδε (58’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 3 αγωνιστικές): Ρεάλ Μαδρίτης 9, Μπέτις 9, Μπαρτσελόνα 7, Βιγιαρεάλ 7, Οσασούνα 6, Ρεάλ Σοσιεδάδ 6.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα