Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ 4-0: Γκολ – ποίημα του Λεβαντόφσκι και νέα τεσσάρα (vid)

bet365

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σημειώνει δύο γκολ, το ένα με ασύλληπτο τακουνάκι, η Μπαρτσελόνα σημείωσε την πρώτη νίκη στη La Liga μέσα στο «Καμπ Νόου» (4-0 την Βαγιαδολίδ) και ανέβηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Το πιο ήσυχο βράδυ της στη φετινή La Liga βίωσε η Μπαρτσελόνα, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να συντρίψει την Βαγιαδολίδ στο «Καμπ Νόου» (4-0), συμπλήρωσε δύο διαδοχικές νίκες με τέσσερα γκολ ενεργητικό και ανέβηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Τσάβι, με βασικό τον Ζιλ Κουντέ που έκανε ντεμπούτο ως δεξί μπακ και τον Σέρχιο Μπουσκέτς να επιστρέφει από τιμωρία, έκανε το καλύτερό της ημίχρονο, αφού με συνεχή πίεση ψηλά δεν άφησε την ομάδα του (ιδιοκτήτη) Ρονάλντο να πάρει… ανάσα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να κάνει νέο πάρτι και να φτάνει τα τέσσερα γκολ, όντας ήδη ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, μαζί με τον Μπόρχα Ιγλέσιας της Μπέτις (από τέσσερα γκολ έκαστος).

Δύο δοκάρια, δύο γκολ

Στο (εξαιρετικό) πρώτο 45λεπτο της, η Μπάρτσα δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και, αντίθετα, έφταναν σχεδόν όποτε ήθελαν σε αυτή του πρώην Μπλαουγκράνα, Τζόρντι Μασίπ.

Ο άλλοτε γκολκίπερ της Μπάρτσα αποσόβησε επικίνδυνο σουτ του Γκάβι και, χάρη στα δοκάρια της εστίας του, γλίτωσε δύο γκολ από τον Λεβαντόφσκι και τον (πολύ δραστήριο) Ουσμάν Ντεμπελέ.

Οι εξτρέμ έκαναν τη διαφορά για τους Καταλανούς, αφού από σέντρα του (επίσης πολύ κεφάτου) Ραφίνια, ο «Λέβα» με προβολή άνοιξε το σκορ (24’), σημειώνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ στο νέο του σπίτι.

Το τέρμα του Πολωνού δεν… καθησύχασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και, στο 43’, ο Πέδρι πλάσαρε ιδανικά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ύστερα από συρτή πάσα του Ντεμπελέ.

Τακουνάκι – όνειρο του «Λέβα»

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα έριξε ρυθμούς, αφού ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και, συν τοις άλλοις, την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη (χωρίς νίκη) Σεβίλλη στο πάντα ζόρικο «Σάντσεθ Πιθχουάν» (Σάββατο 03/09, 22:00).

Η Βαγιαδολίδ, η οποία έχασε μια καλή ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τον Ανουάρ, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το χαλάρωμα των αντιπάλων της για να βγει στην επίθεση και, μάλιστα, είδε τον Λεβαντόφσκι, μετά από νέα πάσα του Ντεμπελέ, να σημειώνει ένα καταπληκτικό γκολ με τακουνάκι στην κίνηση, έστω και αν ενδέχεται να έψαχνε την πάσα με την έμπνευσή του (64’).

Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ της τιμής με τρεις ευκαιρίες των Όσκαρ Πλάνο, Ανουάρ (2) και, κάπου εκεί, το ματς έληξε… πρόωρα, με τη Μπάρτσα να συνεχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες με χαρακτηριστική ευκολία.

Και, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, Μασίπ και δοκάρι αρνήθηκαν το χατ – τρικ στον Λεβαντόφσκι, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να παίρνει το ριμπάουντ για να κλείσει το σκορ για δεύτερη διαδοχική τεσσάρα, μετά το 4-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν. Αυτή, όμως, ήταν πολύ πιο άνετη και πειστική.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο (61’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Έρικ Γκαρθία, Μπαλντέ – Γκάβι (61’ Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς (76’ Κεσιέ), Πέδρι – Ραφίνια (61’ Φατί), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ (82’ Φεράν Τόρες).

Βαγιαδολίδ (Πατσέτα): Μασίπ – Λουίς Πέρεθ, Χοακίν, Χάβι Σάντσεθ, Εσκουδέρο – Αγουάδο (46’ Ρόκε Μέσα), Μόντσου (46’ Όσκαρ Πλάνο), Κίκε Πέρεθ – Ιβάν Σάντσεθ (61’ Τόνι Βίγια), Γκουαρδιόλα (61’ Σέρχιο Λεόν), Ανουάρ (76’ Αρόγιο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα