Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4: Ποιος Κασεμίρο; Ο Λούκα Μόντριτς! (vid)

bet365

Στο πρώτο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Κασεμίρο, ο Λούκα Μόντριτς με γκολάρα και ασίστ πήρε στις πλάτες του την εντυπωσιακά αποτελεσματική Βασίλισσα, η οποία συνέτριψε τη Θέλτα μέσα στο Βίγκο (4-1) και έκανε το «2 στα 2» στο ξεκίνημα της La Liga για πρώτη φορά μετά από τέσσερις σεζόν.

Οι δυο τους μαζί με τον Τόνι Κρόος συνέθεσαν την πιο εντυπωσιακή μεσαία γραμμή στον κόσμο την τελευταία δεκαετία (και βάλε). Και, στο πρώτο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Κασεμίρο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Μάντσεστερ μετά τη μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ, ο Λούκα Μόντριτς κάλυψε το κενό του, αλλά και αυτό του ασθενούς Κρόος, για να οδηγήσει τη Βασίλισσα σε θρίαμβο επί της Θέλτα μέσα στο Βίγκο (4-1).

Σε αντίθεση με τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στην Αλμερία, οι Μαδριλένοι ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και έφτασαν με εμφατικό τρόπο στο «2 στα 2», κάτι που είχαν να πετύχουν στο ξεκίνημα της La Liga από την σεζόν 2018-19.

Ο Ορελιέν Τσουαμενί, ο οποίος κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του «αντί – Κασεμίρο», τα πήγε πολύ καλά και άφησε υποσχέσεις για το παρόν και το μέλλον ως «σκούπα πολυτελείας», με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά να δίνει ενέργεια και ποιότητα σε μια νέα, πολύ δυνατή μεσαία γραμμή που αρχίζει να είναι μια πραγματικότητα.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με εκτός έδρας 2-2 κόντρα στην Εσπανιόλ, παρατάχθηκαν με μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με την πρεμιέρα, με τον Ρενάτο Τάπια να παίρνει την θέση του Αουγούστο Σολάρι στην μεσαία γραμμή.

Η Βασίλισσα είχε στην άμυνα τον Ντάνι Καρβαχάλ να επιστρέφει από τραυματισμό και τον Νταβίντ Αλάμπα να ξεκινάει αντί του Αντόνιο Ρούντιγκερ, πέρα από τις αλλαγές στα χαφ με επίκεντρο τον Μόντριτς.

Πέναλτι ο Μπενζεμά για το 0-1

Η Θέλτα μπήκε δυνατά για να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τους πρωταθλητές, οι οποίοι αργά αλλά σταθερά πήραν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν μια καλή ευκαιρία με τον Βινίσιους Ζούνιορ και άνοιξαν το σκορ μετά από στατική φάση.

Κόρνερ, προσπάθεια του Άλαμπα, η μπάλα σταματάει στο χέρι του Τάπια και ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο, με τη βοήθεια του και του VAR, δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι, από την οποία ο Καρίμ Μπενζεμά έγραψε το 0-1 (14’).

Ο Γάλλος, ο οποίος στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ξεπέρασε τον Ραούλ ως o δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στη Ρεάλ, έφτασε τα 220 γκολ σε επίπεδο La Liga, όντας πλέον ο όγδοος σκόρερ όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 219 του θρυλικού Κίνι.

Πέναλτι και ο Άσπας για το 1-1

Η Θέλτα βρήκε γρήγορη απάντηση στο γκολ του Μπενζεμά, το δωδέκατο εις βάρος της Θέλτα σε 15 αγώνες πρωταθλήματος. Και το έκανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Γκονσάλο Πασιένσια, για ένα φεγγάρι παίκτης του Ολυμπιακού, πήρε τη κεφαλιά μέσα στην περιοχή και η μπάλα βρήκε το χέρι του Έντερ Μιλιτάο.

Ο παίκτης – σύμβολο των Θελτίνιας, Ιάγο Άσπας, έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ εις βάρος του συγκεκριμένου τερματοφύλακα μόλις στο... δέκατο αντάμωμά τους (23’)!

Η ισοφάριση της Θέλτα δεν… έκτασε καλά στη Ρεάλ, η οποία επιχείρησε να βρει άμεσα απαντήσεις, δεν τα κατάφερε και, μάλιστα, είδε σουτ του Φράνκο Τσέρβι έξω από την περιοχή να φεύγει λίγο άουτ από την εστία της, όπως και μια κεφαλιά του πολύ δραστήριου Πασιένσια.

Γκολάρα – ποίημα του Μόντριτς

Η Ρεάλ, βεβαίως, έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν χρειάζεται να παίζει καλά για να νικάει. Και, αφού έχασε μια καλή ευκαιρία σε κοντινό πλασέ του Μπενζεμά, πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με σουτ – ποίημα του Μόντριτς έξω από την περιοχή, στο οποίο ο Αγουστίν Μαρτσεσίν δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε άλλο, πέρα από το να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στο «παραθυράκι» της εστίας του (42’).

Ενδεικτικό των καταπληκτικών χτυπημάτων του 36χρονου Κροάτη μέσου (37 στις 9 Σεπτεμβρίου) είναι ότι τα 18 από τα 32 γκολ που έχει σημειώσει με τη Ρεάλ είναι με σουτ έξω από την περιοχή, με το γκολ του να βγάζει την ομάδα του από τη δύσκολη θέση, σε ένα πρώτο μέρος όπου ο Βινίσιους Ζούνιορ τράβηξε όλο το κουπί στην επίθεση.

Μόντριτς κερνάει, Βινίσιους πίνει

Η Θέλτα άφησε στα αποδυτήρια τη… παγωμάρα που της προκάλεσε η γκολάρα του Μόντριτς και παραλίγο να της στοιχίσει τρίτο γκολ με τον Βινίσιους και τον Τάπια να κόβει σωτήρια, μπαίνοντας δυνατά από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Με μια σέντρα – σουτ του Ιάγο Άσπας που έδιωξε δύσκολα και ένα διαγώνιο σουτ του Πασιένσια που έφυγε ελάχιστα άουτ (αλήθεια, αυτός ήταν ο ίδιος παίκτης που πέρασε από τον Ολυμπιακό;), υπενθύμισε στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Όσο, όμως, η Ρεάλ έχει τον Μόντριτς, ο «Καρλέτο» κοιμάται ήσυχος. Ο Πασιένσια ζητάει χέρι στην περιοχή των Μαδριλένων (δεν υπήρχε), η φάση συνεχίζεται, ο Μόντριτς παίρνει την μπάλα λίγο μπροστά από την περιοχή και, με εξαιρετική κάθετη πάσα, βγάζει μόνο του στην αντεπίθεση τον ταχύτατο Βινίσιους ο οποίος, αφού ξεπέρασε εύκολα στην έξοδό του τον Μαρτσεσίν, έβαλε ουσιαστικά σφραγίδα νίκης προτού καν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα παιχνιδιού (56’).

Ο Βαλβέρδε το έβαλε, ο Αζάρ όχι

Το γκολ του Βινίσιους, το πρώτο του στη φετινή σεζόν, έλυσε εντελώς τα πόδια των συμπαικτών του, οι οποίοι συνδυάστηκαν ιδανικά για το 1-4, δέκα λεπτά αργότερα. Κλέψιμο του Καμαβινγκά, ο Τσουαμενί βγαίνει στην κόντρα, ανοίγει στον Βινίσιους και η διαγώνια πάσα του Βραζιλιάνου βρίσκει τον Μπενζεμά αλλά, επειδή ο Γάλλος γλίστρησε, αναλαμβάνει ο Φεδερίκο Βαλβέρδε να τη στείλει στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ (66’).

Το 4-1 επέτρεψε στον Αντσελότι να κάνει πειράματα με τον Ρούντιγκερ ως δεξί μπακ έστω και για λίγα λεπτά και, κυρίως, να επιβεβαιώσει κάτι που ο ίδιος ήξερε πολύ καλά; Πως, όσο σημαντικός και αν είναι ένας παίκτης, πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Και αυτή η Ρεάλ θα συνεχίζει να διεκδικεί τα πάντα, ακόμα και χωρίς τον Κασεμίρο.

Οι Μαδριλένοι δεν σταμάτησαν εκεί και στο 87’ άγγιξαν το 5-1, όταν ο Μπενζεμά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Ούγο Μάγιο. Ο Γάλλος έκανε… δώρο την εκτέλεση στον Εντέν Αζάρ, ο Βέλγος όμως απέτυχε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Μαρτσεσίν, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά και το ριμπάουντ του Μπενζεμά, κρατώντας την ήττα σε… αξιοπρεπή επίπεδα.

Θέλτα (Εδουάρδο Κοουδέτ): Μαρτσεσίν – Ούγο Μάγιο, Αϊντόο, Ουνάι Νούνιεθ, Χάβι Γαλάν – Τάπια (86’ Ντε λα Τόρε), Φραν Μπελτράν, Τσέρβι, Όσκαρ (79’ Γκαμπριέλ Βέιγκα) – Ιάγο Άσπας, Πασιένσια (69’ Κάρλες Πέρεθ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (69’ Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα (77’ Λούκας Βάθκεθ), Μεντί – Τσουαμενί, Μόντριτς (77’ Ντάνι Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (82’ Ασένσιο) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (83’ Αζάρ).

Τρίποντο από την άσπρη βούλα για Οσασούνα

Δυο εκτελέσεις πέναλτι αρκούσαν στην Οσασούνα για να επικρατήσει 2-0 της Κάντιθ και να κάνει το 2/2 στη φετινή La Liga. Έπειτα από τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη Σεβίλλη, ο σύλλογος της Παμπλόνα πήρε... ψυχολογία και χάρη σε ακόμα μια πειστική εμφάνιση κατάφερε να μαζέψει άλλο ένα τρίποντο και να κάνει το απόλυτο στις πρώτες δυο αγωνιστικές. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Άβιλα στο 37΄από την άσπρη βούλα, ενώ στο 79΄ο Γκαρσία έστησε ξανά τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Διπλό για τη Μπέτις με σούπερ Ιγκλέσιας

Στην πρεμιέρα ήταν ο Χουάνμι που έδειξε το δρόμο προς τη νίκη, όμως αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστικός ρόλος άνηκε στον Ιγκλέσιας. Ο φορ της Μπέτις με δυο γκολ οδήγησε την ομάδα του στο τελικό 2-1 στην έδρα της Μαγιόρκα και στο 2/2 στο φετινό ξεκίνημα. Αφού οι Βερδιμπλάνκος άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιγκλέσιας, η Μαγιόρκα ανέβηκε και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στο 56΄με τον Μουρίκι. Ο Ιγκλέσιας ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 73΄ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στους Ανδαλουσιανούς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα