Μπαρτσελόνα: Επίσημη η πώληση του 15% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων

Μπαρτσελόνα: Επίσημη η πώληση του 15% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων

Newsroom
Μπαρτσελόνα: Επίσημη η πώληση του 15% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων

bet365

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η πώληση ακόμη 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για την La Liga αποκομίζοντας συνολικά 400 εκατ. ευρώ.

Μία ακόμη σημαντική συμφωνία ολοκλήρωσαν οι Καταλανοί που με την πώληση επιπλέον 15% των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων στην La Liga (πριν λίγο καιρό πουλήσαν το 10% ) έλαβαν περίπου 400 εκατ. ευρώ από την Sixth Street για τα επόμενα 25 έτη, παίρνοντας μεγάλη οικονομική ανάσα.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε έτσι να φύγει από τον κανόνα του ένα προς τρία (υποχρεούνταν, δηλαδή, να απελευθερώνει τρία ευρώ για κάθε ένα που έβγαζε απ' το ταμείο της) και να πέσει στο ποσοστό του ένα προς ένα, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτή η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να πάρει την συγκατάθεση της Goldman Sachs, αφού μην ξεχνάμε πως για το δάνειο που πήρε πριν μερικούς μήνες, χρειάστηκε να μπει υποθήκη το 90% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, οπότε μόνο για την πώληση μέχρι και του 10% αυτών μπορούσε να δρα αυτοβούλως.

Παρά τα πολλά χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο των «μπλαουγκράνα», εκείνοι δεν είναι ακόμη σε θέση να εγγράψουν τα δύο νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα, Λεβαντόφσκι και Ραφίνια. Αυτό θα το καταφέρουν όταν ολοκληρωθεί και η πώληση του 49% των Barca Studios, για τα οποία η Μπαρτσελόνα θέλει να συμπεριλάβει στην συμφωνία και οψιόν επαναγοράς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα