Μπαρτσελόνα: Πρώτη «ανάσα» 200 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είναι αρκετή για μεταγραφές

Μπαρτσελόνα: Πρώτη «ανάσα» 200 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είναι αρκετή για μεταγραφές

Newsroom
Μπαρτσελόνα: Πρώτη «ανάσα» 200 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είναι αρκετή για μεταγραφές

bet365

Η Μπαρτσελόνα ενεργοποίησε την πρώτη συμφωνία οικονομικής ελάφρυνσης με την πώληση του 10% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων, ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να δηλώσει τα φετινά αποκτήματά της, πόσω μάλλον να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Η επιχείρηση διάσωσης της Μπαρτσελόνα έλαβε το «πράσινο φως» μετά το ιστορικό «ναι» των μελών του κλαμπ, στην ψηφοφορία για την πώληση μέρους των εμπορικών και τηλεοπτικών της δικαιωμάτων. Μία επιβεβλημένη «θυσία» με στόχο να βρεθούν άμεσα πόροι για την ενίσχυση της πρώτης ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Και ήδη εγκρίθηκε η πρώτη συμφωνία, με το κλαμπ να ανακοινώνει την πώληση του 10% των εσόδων από το τηλεοπτικό πακέτο της La Liga στην εταιρεία Sixth Street για τα επόμενα 25 χρόνια, η οποία ως αντάλλαγμα θα επενδύσει άμεσα το ποσό των 207 + 60 εκατομμυρίων ευρώ στους Μπλαουγκράνα.

Η εισροή των χρημάτων αναμένεται να βοηθήσει τους Καταλανούς να κλείσουν χωρίς προβλήματα το τρέχον έτος, αλλά δεν είναι από μόνη της αρκετή για την ολοκλήρωση των μεταγραφικών υποθέσεων που εκκρεμούν, ούτε και για τη δήλωση των θερινών της αποκτημάτων (Κεσί, Κρίστενσεν), ακόμα και των παικτών που ανανέωσαν ή βρίσκονται σε συζητήσεις να ανανεώσουν (Σέρχι Ρομπέρτο, Αραούχο, Γκάβι). Πόσω μάλλον για τον μεγάλο τους μεταγραφικό στόχο που δεν είναι άλλος από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η μεταγραφή του οποίου παίρνει παράταση μέχρι την επόμενη οικονομική ελάφρυνση της Μπαρτσελόνα, ή την πώληση παικτών, όπως του Φρένκι Ντε Γιονγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα