Μπαρτσελόνα: Δεύτερη οικονομική «ένεση», βάζει στα ταμεία 400 εκατ. ευρώ!

Μπαρτσελόνα: Δεύτερη οικονομική «ένεση», βάζει στα ταμεία 400 εκατ. ευρώ!

Νίκος Κικίδης
Μπαρτσελόνα: Δεύτερη οικονομική «ένεση», βάζει στα ταμεία 400 εκατ. ευρώ!

bet365

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τη Sixth Street για την πώληση και του υπόλοιπου 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, γεμίζοντας τα ταμεία της με το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ!

Απρόσκοπτα συνεχίζεται η επιχείρηση... διάσωσης στη Μπαρτσελόνα, η οποία ενεργοποίησε και το δεύτερο πακέτο οικονομικής ελάφρυνσης αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ!

Ύστερα από την πώληση του 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα επόμενα 25 χρόνια στην Sixth Street Partners για 207.500.000 ευρώ, στην Καταλονία αποφάσισαν να πουλήσουν και το υπόλοιπο 15% στην ίδια εταιρεία, γεμίζοντας τα ταμεία τους με τους απαραίτητους πόρους που θα τους επιτρέψουν να κλείσουν το οικονομικό έτος 2021-2022 με θετικό πρόσημο.

Παράλληλα έπειτα από την ολοκλήρωση της πώλησης του 25% των τηλεοπτικών, η Μπάρτσα πλέον μπορεί να αφήσει οριστικά πίσω της τον κανόνα του 1-3 (υποχρεούνταν, δηλαδή, να απελευθερώνει τρία ευρώ για κάθε ένα που έμπαινε στο ταμείο της), αφού το ποσοστό έπεσε στο 1/1!

Δύσκολο το δεύτερο deal για τη Μπαρτσελόνα

Ωστόσο, η επίτευξη του δεύτερου deal δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση! Και ο λόγος ακούει στο όνομα...Goldman Sachs. Συγκεκριμένα, πριν από μερικούς μήνες η διοίκηση Λαπόρτα είχε συνάψει δανειακή σύμβαση αξίας 595.000.000 με την αμερικάνικη τράπεζα, παρέχοντας ως εγγύηση το 90% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Όπερ σημαίνει πως η Μπάρτσα δεν μπορούσε από την αρχή να πουλήσει το 25% στην Sixth Street και αναγκάστηκε να «σπάσει» τη συμφωνία σε δυο πακέτα: αρχικά για την πώληση του 10% και ύστερα για το υπόλοιπο 15%, το οποίο πρωτίστως έπρεπε να λάβει το πράσινο φως από την Goldman Sachs.

Ο καταλύτης που επέτρεψε τελικά και την πώληση του δεύτερου πακέτου ήταν η αποπληρωμή ενός τμήματος του δανείου (περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ) προς τον αμερικανικό κολοσσό που κατόπιν από την πλευρά του έδωσε την άδεια στη Μπαρτσελόνα να προχωρήσει κανονικά το πλάνο της.

Λεβαντόφσκι και Ραφίνια πρέπει να... περιμένουν

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, στη Βαρκελώνη δεν είναι σε θέση να δηλώσουν τα νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα! Για να συμβεί αυτό, οι Καταλανοί πρέπει αναγκαστικά να ενεργοποιήσουν και το τρίτο πακέτο οικονομικής διάσωσης, το οποίο αφορά την πώληση του 49% των Barca Studios, με τον σύλλογο ωστόσο να απαιτεί στην όποια συμφωνία την ύπαρξη ρήτρας για την επαναγορά των δικαιωμάτων.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα